Vacature: Projectmanager Circulaire Economie
11.11.11
Brussel
11 dagen geleden

Wie is BBL?

Bond Beter Leefmilieu werkt samen met organisaties, burgers, overheden en ondernemingen, met één doel : de transitie maken naar een duurzame, hernieuwbare samenleving.

Om dat te realiseren, hebben we een omslag nodig op het vlak van energie, mobiliteit, grondstoffen, voeding en ruimtelijke ordening.

Onze aanpak? In de eerste plaats zetten we in op beleidsbeïnvloeding. We trekken politici aan hun mouw en geven hen duwtjes in de juiste richting.

Daarnaast investeren we actief in onze groeiende groep van aangesloten organisaties. Bovendien zetten we ook projecten en campagnes op poten, om die transitie in de praktijk waar te maken.

Kortom, we bundelen de krachten om nu de juiste keuzes te maken. Voor de toekomst.

Jaarlijks zet BBL met een dertigtal medewerkers meer dan 25 projecten en campagnes op : van ons platform rond duurzaam bouwen en verbouwen Ecobouwers tot voorbeeldprojecten zoals Clean Power for Taxi’s’ of kleinschalige, innovatieve proefprojecten zoals Garage Swap.

Word jij onze projectmanager circulaire economie?

Bond Beter Leefmilieu werft een projectmanager circulaire economie aan met een contract van onbepaalde duur.

BBL bouwde heel wat ervaring op in duurzaam bouwen en wonen (bv. met ons platform Ecobouwers) en rond circulaire economie, groene warmte, de slimme woning, circulair bouwen, slim benutten van ruimte.

 • We ondersteunen pioniers bij het opzetten van pilootprojecten, organiseren inspiratiemomenten en werken actief mee met initiatieven zoals de Green Deal Circulair Aankopen van de Vlaamse Overheid.
 • Ben jij een geboren projectmanager die zelfstandig aan de slag kan en tegelijk de juiste mensen en doelgroepen weet te betrekken?

  Ben je geïnteresseerd in wat reilt en zeilt in het veld van circulaire economie en duurzaam bouwen en wonen? Werk je graag partnerschappen uit met verschillende soorten partners (lokale besturen, maatschappelijke actoren, commercieel, social profit.

 • Denk je graag strategisch na maar steek je ook regelmatig de handen uit de mouwen? Kan je een goed idee omzetten in een succesvol project?
 • Dan ben je onze man of vrouw. Je krijgt de kans om te groeien in je functie en waar nodig vorming te volgen.

  Jouw Takenpakket

  De rol van de projectmanager circulaire economie is :

  UITVOEREND

  Je voert activiteiten uit rond het thema circulaire economie. Deze activiteiten kunnen de vorm aannemen van advies en (participatieve) begeleiding, organiseren en faciliteren van workshops, informatie-

  en sensibilisatiecampagnes, draagvlakverbreding

  Je beheert verschillende processtappen, van projectontwikkeling tot -evaluatie, volgens vastgelegde interne procedures met de bedoeling om op een efficiënte en kwaliteitsvolle manier tot maximaal milieuresultaat te komen.

  Je gaat in overleg met doelgroepen, stakeholders en het ruime netwerk van BBL met als doel een maximale betrokkenheid te genereren en voeling te houden met hun behoeften.

  STRATEGISCH

  Je bouwt een netwerk van contacten uit en weet de meest geschikte partners (organisaties uit ons netwerk, bedrijven, lokale overheden,.

 • op de juiste manier te betrekken bij projectontwikkeling en -uitvoering.
 • Je ontwikkelt en positioneert projecten en campagnes in functie van het realiseren van de organisatiedoelstellingen, in samenspraak met de programmacoördinator en andere collega’s binnen BBL.

  Je bouwt netwerken uit binnen het domein van circulaire economie en zet deze actief in.

  CREATIEF

  Vertrekkende vanuit de beleidsstrategie denk je mee nieuwe projecten uit rond bouwen en wonen / circulaire economie.

  Je gaat op zoek naar vernieuwende methodieken en concepten om nog beter de gewenste milieuresultaten en gedragsverandering te bereiken bij de vooropgestelde doelgroep(en).

  Plaats binnen de organisatie

  Je maakt deel uit van het projectenteam Bouwen en Wonen van BBL. Samen met je team en de coördinator projectwerking zet je de strategische en inhoudelijke lijnen van je activiteiten uit.

  Voor het uitvoeren van je activiteiten werk je samen met collega’s uit de verschillende teams van BBL.

  Jouw profiel en competenties

  Je genoot minstens een -bij voorkeur relevante- opleiding op bachelorniveau of gelijkwaardig door ervaring.

  Relevante werkervaring in zelfstandig projectmanagement is een sterk pluspunt.

  Kennis van circulaire economie, duurzaam bouwen en / of energie is een pluspunt.

  Je kan linken leggen met diverse stakeholders zoals bouwheren, architecten, lokale besturen, industrie.

  Ervaring met het opzetten van samenwerkingsverbanden of processen waarbij meerdere actoren betrokken zijn is een pluspunt.

  Je bent in staat om je kennis op strategische wijze in te zetten bij het ontwikkelen en uitvoeren van projecten.

  Je bent sociaal vaardig. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

  Je hebt ervaring met organisatie, communicatie en promotie. Ervaring met sociale media is een plus.

  Je bent proactief en gaat oplossingsgericht en pragmatisch te werk.

  Je kan zelfstandig werken en neemt verantwoordelijkheid voor je eigen werk.

  Je bent bereid om bij te leren en staat open voor feedback van anderen.

  Je werkt klantgericht en denkt mee met je klanten en stakeholders om tot optimale samenwerking te komen.

  Je werktaal is Nederlands. Goede kennis van gesproken en geschreven Engels is een pluspunt.

  Ons aanbod

  Voltijdse of 4 / 5 tewerkstelling onbepaalde duur.

  Indiensttreding vanaf augustus / september

  De hoogte van het jaarloon bij een voltijdse tewerkstelling is afhankelijk van

  relevante ervaring. Wij bieden gratis woonwerkvervoer (NMBS), fietsvergoeding, extralegale vakantiedagen, flexibele werkuren en mogelijkheid tot thuiswerk na 6 maanden in dienst.

  Je maakt deel uit van een enthousiast, gedreven en kwalitatief hoogstaand team.

  Je krijgt de kans je te bekwamen binnen een sector in volle ontwikkeling, met grote maatschappelijke relevantie. Wij zijn geïnteresseerd in je kwaliteiten ongeacht je genderidentiteit, handicap, etnische afkomst en nationaliteit.

  Wij verzekeren een professionele en discrete behandeling van je kandidatuur.

  Praktisch

  Geïnteresseerd? Vertel ons dan waarom jij de geknipte kandidaat bent voor deze functie! Stuur je motivatiebrief en cv als bijlage voor 24 juni om 24u naar ter attentie van Aude Goovaerts, zakelijk directeur.

  Tip : zet je naam in de titel van de documenten.

  Geef duidelijk in het onderwerp aan dat je solliciteert voor de functie projectmanager circulaire economie.

  Als we jouw kandidatuur weerhouden, word je uitgenodigd voor een assessment (vaardigheidstesten en werk simulaties) en sollicitatiegesprek op 6 juli 2018 bij Bond Beter Leefmilieu, Tweekerkenstraat 47, Brussel.

  Indien je niet weerhouden wordt voor het gesprek, ontvang je pas na de aanwerving meer nieuws.

  Voor meer inlichtingen over deze vacature kan je contact opnemen met Peter Impe, coördinator projectwerking Bond Beter Leefmilieu, , 0473 / 808355.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier