Natuurpunt zoekt Campagnemedewerker boerenlandnatuur (m/v)
Bond Beter Leefmilieu
Brussel, België
72 dagen geleden

Natuurpunt vzw zoekt voor indiensttreding vanaf 1 september 2018 op het secretariaat in Mechelen een :

Campagnemedewerker boerenlandnatuur (m / v)

Contract van bepaalde duur voor één jaar, minimaal 80% tewerkstelling)

Wie is Natuurpunt?

Natuurpunt is een vrijwilligersvereniging die kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen beschermt. Met 6.000 actieve vrijwilligers en 470 professionals beheren we 500 natuurgebieden, met een oppervlakte van 25.

000 ha. We voeren natuurstudies uit. We zetten vorming en workshops op om mensen dichter bij de natuur te brengen. En we brengen de natuur bij de mensen.

Met 107.000 aangesloten gezinnen zijn we de grootste natuurbeschermingsorganisatie van Vlaanderen.

Wat ga je doen?

Tijdens deze job bij de Dienst Communicatie ben jij een jaar lang trekker en aanspreekpunt voor het Europees project Reconnect Farmers and Nature’, dat Natuurpunt samen met haar Waalse zusterorganisatie Natagora uitvoert.

Het doel van het project is om een antwoord te bieden op de toenemende polarisatie op het raakvlak tussen landbouw en natuur.

Dat gebeurt door enerzijds landbouwers te ondersteunen die stappen ondernemen om natuurvriendelijk te boeren en anderzijds door het grote publiek in het bijzonder degene met een engagement voor natuur de realiteit van de boerenstiel beter te laten begrijpen.

Tijdens dit project zal je instaan voor de coördinatie van :

 • videoportretten van boeren begaan met natuur en van natuurbeschermers die begaan zijn met boeren
 • een wedstrijd voor de schoonste boerenweide
 • een nationale belevingsdag voor boerenlandnatuur
 • een slotmoment op de landbouwbeurs van Libramont
 • Je werkt hiervoor communicatie- en campagneplannen uit en voert ze van A tot Z uit. Je trekt daarbij ook dikwijls de laarzen aan om ten velde samen te werken met landbouwers en lokale afdelingen van Natuurpunt.

  Daarnaast hou je het overzicht over het project en ben je aanspreekpunt voor projectpartner Natagora en voor de controlediensten van de Europese Commissie.

  Wat bieden wij?

  Zin om gedurende één jaar minimaal 80% mee te werken aan de uitrol van een unieke publiekscampagne? Je levert, samen met onze sterke groep vrijwilligers, een bijdrage aan het beschermen van de natuur in Vlaanderen.

  Je komt terecht in een familiale verenigingscultuur gericht op samenwerking en vertrouwen tussen mensen. Kansen om te leren, jezelf te ontwikkelen en respect voor een goede werk-

  privébalans kenmerken ons personeelsbeleid.

  Je krijgt een plaats binnen een team van 8 mensen en je werkt samen met professionals en vrijwilligers van heel Natuurpunt.

  Je plaats van tewerkstelling is het secretariaat in Mechelen . Na een inloopperiode krijg je de mogelijkheid voor structureel of occasioneel thuiswerk of de mogelijkheid om te werken in onze regionale secretariaten of standplaatsen.

  Je wordt begeleid door het Diensthoofd Communicatie en werkt nauw samen de Beleidsmedewerker Landbouw. Je krijgt een loon aan het eigen Natuurpuntbarema (aanvangssalaris is minimum €2215,25 bruto, relevante ervaring kan gedeeltelijk overgenomen worden voor een stijging binnen dit barema), aangevuld met maaltijdcheques.

  Je werkuren van 30,4 of 38 uren per week presteer je in glijdende werkuren .

  Je begint bij voorkeur op 1 september 2018.

  Hoe solliciteren?

 • Solliciteer met cv en motivatiebrief via link www.natuurpunt.be / solliciteren met code COMM1801 Campagnemedewerker
 • Je kan tot en met 26 juni 2018 reageren op deze vacature.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier