Stapbegeleider 19/38 uren
11.11.11
Buggenhout
16 dagen geleden

MFC Capelderij, is een kleinschalige voorziening die dagelijks de zorg opneemt voor jongeren met gedrags- en / of emotionele problemen.

MFC Capelderij geniet ook een erkenning als dienst voor Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening.

Om onze dagelijkse werking te ondersteunen zijn wij op zoek naar een medewerker die zich kan vinden in onderstaande kernwaarden :

Op maat : De jongeren worden begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling vanuit hun eigen capaciteiten, problematiek en leeftijd.

Krachten : Sterktes, krachten en talenten komen (opnieuw) in het vizier waardoor er groeikansen gecreëerd worden. Op deze manier zijn succeservaringen mogelijk wat bijdraagt tot een positieve ontwikkeling van jongeren.

Dialoog : We luisteren naar jongeren hun verhaal vanuit een open (nieuwsgierige) houding en trachten dialogen op gang te brengen.

Herstelgericht : Conflicten worden beschouwd als een belangrijk leermoment binnen jongeren hun persoonlijke ontwikkeling.

Alle betrokken partijen worden gestimuleerd om te streven naar herstel.

Preventief : Preventief handelen is een belangrijk instrument binnen onze dagelijkse werking. Zo kunnen er onder andere terugkerende, bij te sturen gedragspatronen vastgesteld worden waarbij er samen met de jongeren naar gedragsalternatieven op maat wordt gezocht.

Professioneel handelen : Jongeren worden benaderd vanuit een professionele houding.

Rapporteren : Mondelinge en schriftelijke rapportage omtrent het gedrags- en emotioneel functioneren van de jongere draagt bij tot een vlotte communicatie binnen onze werking.

Samenwerken met ouders- en / of betrokken zorgfiguren is noodzakelijk om een traject uit te bouwen. Daarnaast zetten we in op gedeelde zorg.

Functieomschrijving

In het verruimen van ons preventief aanbod ten aanzien van jongeren en medewerkers zijn wij, bij wijze van experiment, op zoek naar een stapbegeleider.

Via dag- maar vooral langere tochten ga je individueel op stap met één van onze jongeren. Even weg van onze site vormt de hoofdopdracht van deze onderneming.

Samen on the road’ geef je hem of haar een luisterend oor, zoek je samen naar nieuwe energie en zorg je ervoor dat hulpverleners en de jongere on speaking terms’ blijven.

Gezocht profiel

 • Je plaatst de vragen en de noden van de jongere centraal en staat open voor hun eigenheid.
 • Je kan zelfstandig werken en bent een goede organisator.
 • Out of the box denken is jouw visitekaartje.
 • Je bent communicatief vaardig en legt vlot contact met externen. (uitbouw netwerken).
 • Je blijft rustig in stressvolle situaties en je past je vlot aan bij wijzigende situaties bij cliënten of in de organisatie van je werk.
 • Je bent creatief en zet je eigen talenten vlot in.
 • Verslaggeving en bijhorende skills schrikken je niet af.
 • Aanbod

 • een contract vanaf 1 september 2018 tot en met 31 december 2018 a rato van 19 / 38u. Na evaluatie van de nieuwe functie bestaat de kans op verlenging.
 • een dynamische werkomgeving
 • terugbetaling woon-werkverkeer (NMBS)
 • 9255 BUGGENHOUT

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier