HR Consultant
Unique
Vlaams-Brabant, Belgium
8 dagen geleden

Functie-informatie

Als HR Consultant werk je in het kantoor van Unique te Vilvoorde. Je bent verantwoordelijk voor het invullen van vacatures bij je klanten.

Door actief te zoeken vind je de beste kandidaten en maak je de juiste keuze. Hoe verloopt een typische werkdag bij Unique ?

Zeven uur. Wekker. Opstaan en genieten van een gezond ontbijt voor je op weg gaat naar je Unique-kantoor Vilvoorde (dat is vlakbij) en de dag overloopt met je collega’s bij een tas koffie.

Die wordt druk : in de voormiddag verwelkom jij de nieuwe kandidaten die langskomen. Omdat je de openstaande vacatures goed kent, kan je tijdens die gesprekken vooral focussen op het inschatten en testen van je kandidaten.

In je hoofd ben je dan al bezig met de zoektocht naar de perfecte vacature. In de namiddag ga je verder met de matchmaking.

Tussendoor bel je ook met klanten om kandidaten aan te prijzen en nieuwe kansen op te snorren. En dan is er ook nog dat leuke nieuws natuurlijk : twee van je kandidaten mailen je dat ze nog even langskomen om hun nieuwe contract te ondertekenen.

Met een supergevoel sluit je je pc af.

Zo zien wij je functie als consultant :

Onze consultants zijn de schakel tussen kandidaten en onze klanten. Dat is een functie met best veel verantwoordelijkheid.

Kandidaten zitten immers op hete kolen : zij hopen dat je snel met een leuke en gepaste job op de proppen komt. Intussen wachten klanten op een nieuwe collega.

Tussen die twee partijen ben jij de schakel en dat vind je best een prettige rol.

Wat zijn je taken als consultant :

 • Je voert gesprekken met kandidaten, test en screent ze, en beoordeelt hun cv.
 • Je vergelijkt kandidaten met vacatures en maakt perfecte matches.
 • Je overtuigt de klant van je match en begeleidt het proces tot aan de ondertekening van het contract.
 • Je belt spontaan klanten op om te vragen of ze nieuwe vacatures voor je hebben, en prijst kandidaten aan bij bedrijven waar we nog niet voor werken.
 • Je gedraagt je als een ondernemer die kansen grijpt, nieuwe mogelijkheden ziet en nastreeft.
 • Voorwaarden

  Eigenschappen waar jij hoog op scoort :

 • Mensenkennis Sollicitanten zijn meer dan wat in een cv of een motivatiebrief staat. Jij leest gezichten en lichaamstaal als geen ander, en je weet altijd precies de juiste vraag te stellen om te weten te komen wat onder de oppervlakte zit.
 • Commerciële flair Ook al ben jij al helemaal overtuigd van de perfecte match dan nog zal je dat puzzelwerk moeten verkopen aan kandidaat én klant.
 • Bovendien ben je niet verlegen om op zoek te gaan naar nieuwe klanten en opportuniteiten.

 • Administratieve orde Elke geslaagde plaatsing betekent papierwerk. En dat moet tot in de puntjes correct gebeuren. Gelukkig is dat voor jou een fluitje van een cent.
 • Sociale vaardigheden Communicatie is de rode draad van jouw dag : per mail, telefoon of via persoonlijke gesprekken.
 • Je hebt een diploma hoger onderwijs en een eerste werkervaring. Je communiceert vlot in het Nederlands en het Frans.

  Aanbod

  Unique is een stabiel en gezond bedrijf. Zij doen het goed. Maar ze rusten niet op hun lauweren. Integendeel : passie, gedrevenheid en oog voor kwaliteit zijn cruciale eigenschappen om goed te blijven scoren.

  Je zal die eigenschappen dus zeker terugvinden bij je collega’s en je manager. Eigenlijk werkt iedereen er met veel energie en ambitie.

  Jij krijgt bovenop die boeiende werkomgeving een mooi salaris, aangevuld met een bonussysteem (goed presteren is meer verdienen!), maaltijdcheques, een groeps-

  en hospitalisatieverzekering én een bedrijfswagen.

  Organisatie- en afdelingsomschrijving

  Unique is een deel van USG People, een Europese beursgenoteerde organisatie in multiservice & staffing. De groep bekleedt de vijfde plaats op de Europese markt en is de nummer twee in België.

  Unique behoort tot Specialist Staffing’ van USG People, een divisie die flexibele oplossingen biedt in verschillende domeinen : administratie, financiën, techniek, medical, secretariaat en call centers.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier