IT QA Functional Project Leader
Ablynx
Ghent, Belgium
12 dagen geleden

Functietitel en doel van de functie

De QA functional project leader maakt deel uit van het IT team. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het beheer en het opzetten van de nodige projecten in het kader van QA, information management en legal(GDPR).

Dit met als doel om ervoor te zorgen dat Ablynx voldoet aan de verplichtingen, opgelegd door regulators en overheden, om haar kernactiviteit te kunnen uitvoeren.

Hiervoor identifieer je de noden van de organisatie op vlak van IT Quality management, zowel intern als extern. Je staat in voor het definiëren en implementeren van de nodige QA documenten en management processen in overleg met onze interne QA afdeling en alle betrokken partijen .

Je verankert data management policies, best practices en (IT) tools, en dit voor alle departementen van de Ablynx organisatie die instaan voor data creatie.

Dit in nauwe samenwerking met externe partners die jou ondersteunen in het operationeel realiseren. Je zal in deze rol nauw samenwerken met een heel uitgebreid netwerk van collega’s : Information Project Mangers, commerciële entiteiten, wetenschappelijk departementen zoals research, discovery, manufacturing, IT partners Je fungeert als centraal aanspreekpunt voor QA en data-

gerelateerde vragen. Je staat garant dat QA documenten en procedures up-to-date zijn.

Je staat in nauw contact met de verschillende business units van Ablynx. Je garandeert dat de noden ivm IT Data & QA van iedere business unit in kaart worden gebracht.

Je begrijpt wat kritische behoeften en succesfactoren zijn ten aanzien van de IT organisatie, solutions en services die geboden worden.

Je evalueert de noden en voorziet in functionele (processen en governance) en technische oplossingen. Dit in samenwerking met externe partners voor de operationele uitvoering.

Je staat mee in om de visie en strategie van de IT organisatie aan de verschillende interne stakeholders uit te dragen. Je streeft naar maximale klantentevredenheid en de relaties met de verschillende contactpersonen uit te bouwen.

Tevens sta je hierbij in voor client expectation management.

Je slaagt erin samen met de verschillende business units IT Quality mangement hoog op de agenda te houden in de organisatie en bij haar medewerkers.

Tevens sta je mee in om initiatieven tot procesverbeteringen te promoten doorheen de organisatie.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor het IT Quality system
 • Je ontwikkelt en genereert data quality standaarden, je werkt hiervoor nauw samen met externe agentschappen om te garanderen dat standaarden en compliancy wordt gehaald in het domein van GxP.
 • Je bent het aanspreekpunt binnen de organisatie voor het luik data management van GLP / GMP / GCP
 • Je zet governance structuur op en bewaakt deze
 • Je werkt nauw samen met onze legal afdeling inzake de GDPR regelgeving.
 • Je ondersteunt audits, uitgevoerd door regulators of partners
 • Samen met de overige project leaders ben je verantwoordelijk voor visie en projecten in het domein van information en knowledge management.
 • Je creëert project plannen en stuurt externe partners aan om tot realisatie te komen.Je reviseert deze plannen om ervoor te zorgen dat noodzakelijke change en requirements gerealiseerd worden.

  In projectmodus beheer je de dagdagelijkse operationele aspecten van een project en de scopeJe reviewt deliverablesJe garandeert dat de kwaliteitsprocedures gevolgd wordenJe staat garant om het risico van het project te beperken (risk mgmt)Je staat garant dat project documentatie compleet, volledig, accuraat is en op een veilige manier bewaard wordt.

  Je rapporteert aan de IT director over on-going projecten

 • Je draagt verantwoordelijkheid in het domein van IT Risk management voor de aspecten gelinkt met Data Management
 • Je begeleidt, ondersteunt en leidt end users op in het domein van data management governance
 • Je definieert en implementeert good practices voor data management
 • Je kan voor de operationele uitwerking beroep doen op externe partners
 • Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier