Aankoper Systems
Atlas Copco Belgium
Brussel, Belgium
40 dagen geleden

Aankoper Systems

Functieomschrijving / Job description

Systems Wilrijk behandelt alle niet-standaard producten voor Oil-free Air op specifiek klantenorder. Dit gaat van relatief eenvoudige aanpassing voor Standaard Plus en Customization tot high spec aanpassingen binnen Engineered Products Team.

Als Aankoper binnen Systems Wilrijk ben je verantwoordelijk voor het tactische en operationele inkoopproces. Je werkt hierbij mee aan de algemene klantentevredenheid voor Systems projecten.

Je bewaakt in functie hiervan de specifieke targets van de leveranciers zoals Quality, On Time Delivery, Delivery Confirmations en Cost.

Je maakt deel uit van de Systems organisatie en rapporteert aan de groepsleider aankoop in Systems. Je onderhoudt tevens een nauwe samenwerking met de Standaard Aankoopafdeling.

Voor de relatief eenvoudige projecten bevinden de nodige speciale onderdelen zich voornamelijk binnen de algemene commodities die gedefinieerd zijn voor de standaard producten.

Je onderzoekt hier of de speciale onderdelen binnen het gekende leveranciersbestand kunnen aangekocht worden en of dit de ook beste optie is.

In het andere geval doe je marktonderzoek om een geschikte leverancier te selecteren. Je overlegt hiervoor geregeld met de collega's in de standaard aankoopafdeling.

In geval van bulkorders bekijk je de mogelijkheden van de leverancier om de nodige onderdelen binnen de gevraagde levertermijn te leveren en negotieer je specifieke prijzen.

Voor de weerkerende speciale producten (vb. marine) en opties (vb. rainprotection) selecteer je de geschikte leveranciers en maak je logistieke- en prijsafspraken.

Voor de complexere engineered products projecten doe je uitgebreid marktonderzoek en selecteer je de nodige specifieke Systems leveranciers.

Je stelt raamcontracten op en volgt deze leveranciers op gebasserd op de 4 pijlers, n.l. kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, product-

en proces ontwikkeling en totale kost. Je beheert je leverancierspakket en onderzoekt mogelijke optimalisaties.

Bij grote klantenprojecten ondersteun je de proposal afdeling reeds van bij de offertefase door een voorselectie te maken van mogelijke leveranciers en te assisteren bij het aanvragen van budgetprijzen en mogelijke levertermijnen.

Verder zoek je systematisch naar synergiëen binnen de organisatie, met de collega’s van andere divisies en ander productie sites, om zo de gezamelijke aankooppositie tov de leveranciers te versterken.

Algemeen omvat de aankoop functie volgende verantwoordelijkheden :

1. Initiëert besparingsvoorstellen en werkt deze uit rekening houdend met totale kosten, waarde creatie en risico. Leidt de besprekingen van de inkoop contracten.

2. Zoekt waar nodig nieuwe leveranciers voor de Systems klantenorders. Doet regelmatig marktonderzoek en bekijkt op actieve basis nieuwe mogelijkheden op de markt.

Bouwt hiervoor de vereiste product en proces kennis op.

3. Structureert mee de relatie tussen leveranciers en de interne klanten (projectteams, proposalteam, enz). Deelt alle relevante informatie mee aan de interne klant in verband met hun inkoop activiteiten.

Ondersteunt de interne klant bij het opmaken van budgetten en planning.

4. Is verantwoordelijk voor het inkoopproces in het kader van de productontwikkelingsprojecten in Systems : opstellen van inkoopplan, onderzoekt aanbiedingen zowel technisch (in samenspraak met engineering) als financieel.

5. Zoekt systematisch naar synergiëen binnen de organisatie, met de collega’s van andere divisies en andere Systems productie sites.

6. Maakt suggesties en werkt voorstellen uit die het inkoopproces verbeteren. Optimaliseert zo mee het proces van bestelling tot levering.

7. Staat borg voor een goed beheer van de gegevensbank (gegevens i.v.m. leveranciers, stuknummers, prijzen). Dit moet hem / haar en de organisatie toelaten altijd over juiste en relevante informatie te beschikken.

8. Meet en evalueert de leveranciersprestaties gebaseerd op de 4 steunpilaren (kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, product-

en procesontwikkeling, totale kost). Initiëert waar nodig verbeteringstrajecten bij de leverancier en volgt de resultaten hiervan op.

9. Werkt met de Atlas Copco doelstelling als basis een strategisch jaarplan uit voor zijn / haar commodities.

10. Volgt de inkoop prestaties op en rapporteert dit op regelmatige basis aan de groepsleider Aankoop Systems.

Bijkomende vereisten / Additional requirements

Ervaring binnen Aankoop of Systems / Custom Design omgeving is een voordeel.

Kennis / Knowledge

Vloeiend in Nederlands en Engels. Andere talen zijn een pluspunt.

Opleiding / Education

Masterdiploma in Economische wetenschappen of Ingenieur, of gelijkwaardig door ervaring

Aanvullende opleidingen / trainingen op gebied van aankoop en / of logistiek zijn een pluspunt.

Persoonlijkheid / Personality

 • dynamisch, pro-actief en zelfstandig
 • overtuigend
 • analytisch, assertief en empatisch .
 • een goed communicator in gesproken en geschreven taal.
 • resultaat gedreven, integer en commercieel ingesteld.
 • Gezien de internationale werkomgeving is bereidheid om sporadisch te reizen noodzakelijk.

  Bedrijfspresentatie / Company presentation

  De Atlas Copco groep heeft zijn hoofdzetel in Stockholm, Zweden en is actief in meer dan 180 landen.

  De compressortak van de groep heeft in Wilrijk (Antwerpen) zijn internationale hoofdkwartier : Atlas Copco Airpower. We zijn er marktleider in persluchttechnologie en dat merk je.

  We ontwikkelen én produceren er een breed gamma aan industriële compressoren en aanverwante producten. Gedreven door innovatie, streven we ernaar om klanten wereldwijd de beste persluchtsystemen aan te bieden en in te spelen op hun complexe technische vraagstukken.

  Naast engineering en productie spelen logistiek, aankoop, finance en aftermarket een belangrijke rol. Als medewerker kom je terecht in een internationale werkomgeving met diverse contacten en tal van carrièremogelijkheden.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier