Stage: Energy Saving Pioneers
11.11.11
Brussel
3 dagen geleden

Bond Beter Leefmilieu verenigt en vertegenwoordigt natuur- en milieuverenigingen en versterkt de stem van alle milieubewuste koplopers in Vlaanderen.

Samen met hen initiëren en stimuleren we de transitie naar een duurzame samenleving met een volledig hernieuwbare, circulaire economie.

We maken dit concreet door met burgers, bedrijven en overheden aan haalbare en innovatieve oplossingen te werken. We willen de dag realiseren waarop iedereen in Vlaanderen goed leeft zonder te wegen op het milieu, de natuur en onze gezondheid.

We laten de stem van actieve burgers en groeperingen luider klinken. We inspireren en activeren hen met informatie en campagnes.

Bedrijven ondersteunen we in het vinden van milieuvriendelijke oplossingen en het creëren van een markt hiervoor. Door overleg, onafhankelijk advies en opinievorming geven we richting aan het beleid van overheden.

Omschrijving project

Energy Saving Pioneers (ESP) is een coalitie die op initiatief van Bond Beter Leefmilieu voorlopers in energiebesparing samenbrengt.

De leden zijn lokale besturen, organisaties, ondernemers, vakbonden en de milieubeweging. Ze informeren beleidsmakers over de economische, sociale en ecologische meerwaarde van energiebesparing en voorzien draagkracht voor ambitieus beleid.

Takenpakket

Overzicht van de mogelijke taken voor een stagiair :

Helpen bij de planning en / of uitvoering van de geplande projecten van ESP (bv. seminaries of ronde tafelgesprekken over energiebesparing met de ESP leden en beleidsmakers).

Onderhouden van de contacten met de ESP leden. Ze op de hoogte houden van de aankomende evenementen van ESP en interessante beleidsmaatregelen rond energiebesparing.

Helpen bij de zoektocht naar nieuwe ESP leden (via mails, ESP vertegenwoordigen op relevante beurzen en andere evenementen)

Website Energy Saving Pioneers van inhoud (best practices en facts&figures) voorzien en managen. Deze artikels promoten via Twitter.

Beleidswerk : opvolgen van Vlaams, Federaal en Europees energiebeleid en reageren wanneer nodig (bv. door het opstellen van een persbericht).

Mogelijkheid voor de integratie van een onderzoeksproject, (bv. een onderzoekspaper)

Gevraagde opleiding / profiel

Niveau : bachelor of master

Mogelijke richtingen (niet exhaustief) : journalistiek, communicatiemanagement, economie, communicatiewetenschappen, eventmanagement, sociaal-

cultureel werk, agogische wetenschappen, politieke wetenschappen

Je bent flexibel, proactief en kan probleemoplossend denken

Je neemt initiatief en kan zelfstandig werken

Aanbod

Je krijgt de kans om ervaring op te doen in een dynamische en inspirerende werkplek.

Terugbetaling woon-werkverkeer, geen financiële vergoeding voorzien

Plaats : Tweekerkenstraat 47, 1000 Brussel

Timing

De stage neemt minstens 1 maand in beslag.

Meer info over de stage bij of 02 282 17 44

Interesse?

Geïnteresseerd in deze stage bij BBL ?

Neem dan contact op met de stageverantwoordelijke Ingrid Huang op 02 / 282 17 46 of Zij helpt je met alle praktische info en regelt een kennismakingsgesprek met de inhoudelijk verantwoordelijke van de stageopdracht die je interesseert.

Dan bekijken we verder of er een match is en we de stage effectief kunnen opstarten.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier