Sociaal begeleider NBMV
11.11.11
Broechem
9 dagen geleden

Fedasil organiseert (rechtstreeks of met zijn partners) een kwaliteitsvolle opvang en begeleiding van asielzoekers in België.

Het agentschap draagt bij tot het uitdenken, de voorbereiding en de uitvoering van het opvangbeleid en coördineert de programma’s voor vrijwillige terugkeer.

Fedasil waakt tevens over de observatie en oriëntatie van niet-begeleide buitenlandse minderjarigen. Tot slot werkt Fedasil aan de integratie van de opvangstructuren in de lokale gemeenschap.

Plaats van tewerkstelling :

Opvangcentrum voor Asielzoekers

Doel van de functie :

Je begeleidt en ondersteunt alleenstaande minderjarige jongeren in hun dagelijks leven en hun ontwikkelingstraject. Je versterkt hun zelfredzaamheid en zelfbeeld door het creëren van een opvoedkundig kader.

Context van de functie :

Het opvangcentrum van Broechem heeft 50opvangplaatsen voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (jongens tussen 14 en 18 jaar).

Ze verblijven in een afzonderlijke leefgroep, met een eigen team van begeleiders.

Jouw belangrijkste taken :

Je biedt een dagelijkse, methodische ondersteuning aan de jongeren, zodat zij in staat zijn op een zelfredzame manier te kunnen functioneren binnen en buiten het centrum (uitleg en opvolging geven aan de rechten en plichten, ondersteunen in dagelijkse activiteiten en verplichtingen, opvolgen van persoonlijke hygiëne en welzijn).

Je bewaakt de rust en orde tussen de jongeren, zodat het centrum een veilige leefomgeving voor hen vormt (o.a. toezien op de naleving van de gedragsregels, bemiddelend en pro-

actief optreden bij conflicten, positieve groepsdynamiek bevorderen, )

Je creëert een gestructureerde omgeving, ten einde de persoonlijke ontwikkeling van de jongeren te bevorderen (o.a. een vertrouwensbasis opbouwen, persoonlijke ontwikkelingsplannen uitwerken in multidisciplinair overleg, )

Je volgt op reguliere basis de jongere in zijn persoonlijke ontwikkeling, ten einde hem te ondersteunen in een doelgerichte en positieve ontwikkeling.

Je creëert een vertrouwde omgeving, ten einde te kunnen bijdragen aan het algemeen welbevinden van de jongeren en aan de preventie van psychosociale problemen

Je profiel :

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs.

Je hebt basiskennis van de asielprocedure en het sociale netwerk

Je hebt praktische kennis van het Frans en het Engels; kennis van andere talen is een voordeel

Praktische PC-vaardigheid is noodzakelijk

Je beschikt over een rijbewijs B

Je bent bereid in shiften te werken, zowel overdag als ’s avonds, in het weekend en op feestdagen.

Je werkt graag in team maar kan ook autonoom werken

Je bent sociaal vaardig, communicatief en toont interesse in andere culturen

Je bent polyvalent, stressbestendig en positief ingesteld.

Ons aanbod :

Voltijdse contract (38u) bepaalde duur. Er wordt ook een werfreserve voor de duur van één jaar opgemaakt met het oog op het invullen van toekomstige vacante betrekkingen van bepaalde en onbepaalde duur.

Je wordt aangeworven in de weddeschaal die op jou van toepassing is. De minimale verloning voor niveau (C1) is € 1991 (bruto voltijds maandsalaris volgens de huidige indexering, volgens de barema’s die op u van toepassing zijn) Dit bedrag kan variëren in functie van uw nuttige beroepservaring.

Voor meer inlichtingen, consulteer

Flexibel uurrooster en 26 wettelijke feestdagen op jaarbasis (direct bij indiensttreding)

Mogelijkheid tot gratis openbaar vervoer (treinabonnement en tram, - en busvervoer)voor woon- werkverkeer.

Selectieprocedure :

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, gelieve een volledig kandidatuurdossier door te sturen : motivatiebrief, een curriculum vitae + een kopie van uw diploma (en indien nodig een gelijkstelling van diploma + Selorexamen) via de vacature die je vindt op www.

fedasil.be en het tabblad Werken bij Fedasil .

Kandidaatstelling is mogelijk tot en met 20 / 07 / 2018 . Vermeld duidelijk het bovengenoemde referentienummer van deze vacature in je brief.

De examencommissie onderzoekt alle kandidaturen. Enkel de kandidaten die het best beantwoorden aan de gestelde functievereisten worden uitgenodigd voor de uiteindelijke selectie.

De gesprekken zullen doorgaan op 26 / 07 / 2018 .

De selectie gebeurt op basis van een gesprek en een eventuele praktische of theoretische proef om de professionele vaardigheden, de geschiktheid en de houding van de kandidaat te evalueren en ook zijn motivering.

Indien je een buitenlands diploma hebt, wordt je verzocht een officieel homologatiebewijs bij uw kandidatuur te voegen. U kan zich hiervoor richten tot het ministerie van onderwijs.

Als jouw diploma behaald werd in een andere taal dan het Nederlands, dien je bovendien te slagen in een taalexamen georganiseerd door Selor.

Gelieve het bewijs van slagen voor dit examen eveneens mee te sturen met uw kandidatuur .

Mensen met een handicap worden extra gestimuleerd om hun kandidatuur in te dienen. Fedasil biedt de mogelijkheid om de selectieprocedure aan te passen aan hun specifieke noden.

Solliciteren
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier