Departement Aard- en Omgevingswetenschappen
KU Leuven
Leuven
2 dagen geleden

Het Departement Aard- en Omgevingswetenschappen, gehuisvest in het Geo-Instituut, bestaat uit 32 voltijdse professoren en meer dan 200 wetenschappelijke en algemeen ondersteunende medewerkers.

In functie van het aanbieden van kwaliteitsvol onderzoeksgebaseerd onderwijs wetenschappen, beslaat het onderzoek van het departement een breed spectrum.

In dienst van de Faculteit Wetenschappen verzorgen de leden van de Afdeling Geografie en Toerisme de inrichting van de opleidingen geografie en toerisme alsook geografische opleidingsonderdelen voor andere studentengroepen (bv.

geologen, archeologen, biologen, en bio-ingenieurs). De praktijkassistent zal volledig geïntegreerd worden in de didactische werking van het departement en betrokken worden in de begeleiding van studentengroepen.

Onder de verantwoordelijkheid van de docenten zal ook samengewerkt worden met andere assistenten (doctoraatstudenten en postdocs).

Naast taken in de onderwijsprogramma’s, levert de praktijkassistent binnen het departement ook ondersteuning bij de organisatie van het onderwijs, het ontwikkelen van innoverende onderwijsmethodes en in de ondersteuning van de permanente onderwijscommissies.

 • Je bezit een masterdiploma in een studierichting aangeboden binnen het departement Aard- en Omgevingswetenschappen (bv.
 • Geografie, Geologie, Bio-ingenieurswetenschappen : landbeheer) of gelijkwaardig.

 • Je beschikt over sterke didactische, communicatieve en praktische vaardigheden.
 • Je bent vertrouwd met GIS en programmeren en schrikt er niet voor terug om terreinwerk en excursies te begeleiden.
 • Didactische ondersteuning van geografische vakken in de bachelor programma’s van de Faculteit Wetenschappen en in service onderwijs voor andere opleidingen.
 • Participeren in de ondersteuning en het organiseren van het onderwijs (oefeningen, practica, terreinstages, examens).
 • Ontwikkelen van nieuwe onderwijsmethodes en bijstaan van docenten bij de implementatie van online en blended onderwijs
 • Ondersteuning van startende doctoraatstudenten die onderwijstaken op zich nemen
 • Opnemen van een belangrijke rol bij activiteiten rond het informeren en aantrekken van nieuwe studenten (infodagen, SidIns,..).
 • Aanspreekpunt voor zowel studenten als docenten voor wat betreft onderwijsaspecten binnen de bacheloropleiding geografie en de afdeling Geografie en Toerisme.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier