Begeleider
ORO
contracturen bespreekbaar)
6 dagen geleden

Zo maak jij het verschil

Op woonvoorziening Heertgank 25 op het Rijtven wonen 9 cliënten met ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.

Naast hun verstandelijke beperking hebben 6 cliënten ook een lichamelijke beperking. De sociaal emotionele ontwikkeling ligt tussen een paar maanden en max 3 jaar.

De cliënten zijn in de leeftijd van 37 tot 64 jaar en hebben een intensieve zorgvraag. Vanwege een complexe zorgvraag wordt één cliënt 1 op 1 begeleid.

Er wordt gewerkt volgens de methode Meer Mens, waarbij je met aandacht contact maakt met de bewoner waarbij horen, voelen, kijken, ruiken en ervaren belangrijk zijn.

Je herkent de signalen bij de bewoner en voelt hem / haar feilloos aan. Hierdoor leer je de bewoner steeds beter te begrijpen en stem je jouw begeleidingsstijl en intensieve zorg hierop af, waardoor je de individuele behoeften van de bewoner continu centraal stelt.

Clientvolgend werken is één van de belangrijkste uitgangspunten van de Heertgank 25.

Je biedt bewoners structuur en een fijne dag door per bewoner invulling te geven aan hun individuele dagprogramma in samenhang met het groepsprogramma.

Je onderzoekt welke activiteiten aansluiten bij de verschillende bewoners en betrekt het netwerk van de cliënt en vrijwilligers in de uitvoering van deze activiteiten (bijvoorbeeld een soosavond, spelletjes, fietsen op de duofiets of wandelen).

Wanneer een cliënt niet lekker in zijn vel zit, is het voor hem / haar moeilijk om dit te uiten met woorden. Jij onderzoekt samen met je collega begeleiders welke zorg hij precies nodig heeft en of hij last heeft van lichamelijke of psychische klachten die jij wellicht kunt oplossen of verminderen in samenspraak met een AVG-arts.

Met jouw kennis en ervaring kun jij echt de diepte in gaan bij medische vraagstukken.

Welke talenten neem je mee?

 • Je bent zorgzaam, voelt goed aan wat iemand nodig heeft en je weet een fijne en veilige groepssfeer te creëren. Je zet de eigen regie van de cliënt daarbij centraal.
 • Je kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende hulpvragen van de cliënten. Jij begrijpt wat ze willen, voelen en doormaken en geeft hen de begeleiding die ze nodig hebben.
 • Verbaal of fysiek gedrag is voor jou een uiting dat de cliënt niet lekker in zijn vel zit, waarbij jij nieuwsgierig wordt naar de kern.
 • Je beschikt over een afgeronde MBO-3 opleiding richting Zorg en Welzijn.
 • Wat bieden wij jou?

 • Een baan waarbij contracturen bespreekbaar zijn, waarbij de werktijden liggen tussen 7.00 uur en 22.00 uur, zowel doordeweeks als in de weekenden.
 • Een jaarcontract met naar verwachting aansluitend een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris conform cao gehandicaptenzorg FWG35 (minimaal €1.861,- en maximaal €2.766,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek), met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, ORT, reiskostenvergoeding, pensioenregeling, opleidingsbudgetten en oog voor fit en vitale medewerkers.
 • Per 1 juni 2021 is er een cao verhoging (minimaal €1920,- en maximaal €2853,-)

 • Het volgen van trainingen via onze eigen Academie, zoals de training Support Gericht werken en Meer Mens.
 • Een leuke en uitdagende gevarieerde groep bewoners, waarbij je zowel je verzorgende kant als je begeleidende talenten in kunt zetten.
 • Wil je nog een beter beeld krijgen van het Rijtven in Deurne? Bekijk dan dit filmpje : Kwetsbare mensen gelukkig maken op het Rijtven!

  Is je interesse gewekt?

  Bied jij mensen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking graag een fijne leefomgeving?

  Dan nodigen wij je uit om via de knop solliciteer’ je gegevens bij ons achter te laten.

  Heb je vragen over deze vacature? Wijkmanager Marja Grassens (06-46622964) beantwoorden ze graag. Heb je andere vragen? Neem dan contact op met Sanne van Gestel (06-25342065)

  Uiterste reactiedatum vacature : 14 april 2021. Wij ontvangen bij voorkeur jouw sollicitatie wel zo snel mogelijk zodat we eventueel al voor de sluitingsdatum met elkaar in gesprek kunnen gaan.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier