QA Manager Benelux
Eurofins
Nazareth, BE
1 dag geleden

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies.

Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science.

Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies.

Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 47.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 50 landen met een pro-forma omzet van 4.

5€ in 2019. Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR 24%) en verwacht in 2020 een omzet van 5.0B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met velen eigen start-ups heeft Eurofins in 2019 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan.

Eurofins Food, Feed & Water Testing Benelux biedt laboratoriumonderzoek, consultancy en inspectiediensten aan op het gebied van voeding, diervoeding en water en bestaat uit 11 locaties binnen de Benelux, van Nazareth tot Friesland.

Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Food, Feed & Water Testing Benelux maakt een sterke groei en ontwikkeling door, waarbij dynamiek en verandering volop aanwezig zijn.

Functieomschrijving

Als QA Manager Benelux geef je leiding aan de QA afdelingen op de verschillende vestigingen en ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het team.

In deze rol lever je een bijdrage aan het ontwikkelen, implementeren van nieuwe systemen en processen van een kwaliteitssysteem.

De uitvoering van het kwaliteitssysteem is de primaire verantwoordelijkheid van de lokale QA Professional.

Richting het management fungeer je als belangrijke informatiebron voor het signaleren van operationele issues en beleidskwesties, signaleren en rapporteren van kwaliteitsissues.

Je stemt werkzaamheden af met andere afdelingen, daar waar het operationele activiteiten betreffen en zorgt dat de afdelingsprocessen zo optimaal en zo ongestoord mogelijk kunnen blijven verlopen.

Verder houd je toezicht op de QA afdelingen, stelt prioriteiten, onderhoudt belangrijke interne en externe contacten en ben je sparringpartner voor Operationeel Managers, Business Unit managers en directieleden.

De QA Manager Benelux initieert nieuwe projecten op het gebied van kwaliteit en draagt als projectleider verantwoording voor het opstellen van de planning, het geaccepteerd krijgen van de projectspecificaties en het uitvoeren van het project.

Je kent de gevolgen van bepaalde oplossingsrichtingen en denkt vakoverstijgend, in die zin dat je kan meedenken met andere vakdisciplines.

Voor deze projecten weet je de zaken zo te beargumenteren dat draagvlak wordt verkregen. In deze rol heb je een positie verworven als autoriteit binnen de QA discipline en ben je het eerste aanspreekpunt voor de meest complexe inhoudelijke zaken.

Functie-eisen

 • HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 - 7 jaar werkervaring;
 • Ervaring met kwalitietssystenen en ISO;
 • Ervaring met aansturen van een team en projecten;
 • In staat om op een effectieve wijze veranderingen door te voeren;
 • Uitgebreide ervaring met het samenwerken met accrediterende of certificerende instellingen;
 • Zelfstandig denker, ervaring met adviseren. Je toont eigenaarschap, overziet situaties, analyseert scherp en vormt een onafhankelijk oordeel;
 • Vak- en resultaatgericht en werkt planmatig;
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal.
 • Persoonlijke eigenschappen :

 • Sterk analytisch onderlegd
 • Teamspeler, verbinder, natuurlijk leider;
 • Communicatief sterk, empatisch;
 • Creatief, pragmatisch en een doener;
 • Energiek, ondernemend en een gezonde dosis lef;
 • Toont eigenaarschap.
 • Aanvullende informatie

  Een uitdagende werkomgeving binnen een ambitieuze, internationale en sterk groeiende organisatie. De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen de organisatie.

  Een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden. Een team met enthousiaste en gedreven collega’s. Kortom : een echte uitdaging voor een ambitieuze, energieke en creatieve professional die denken in oplossingen!

  Video's om te bekijken

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier