Lector Recht en Juridisch Administratiebeheer
Hogeschool PXL
Hasselt, Flemish Region, Belgium
5 dagen geleden

FUNCTIECONTEXT

Binnen het departement PXL-Business leiden we de nieuwe generatie businessprofielen op.

We doen dit op basis van een uniek NextGen Business model. In plaats van bruggen te bouwen tussen de onderwijs- en bedrijfswereld, wordt de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven en de kenniscentra geïntegreerd binnen de opleidingen.

Samen onderwijs maken voor en door de community van junior-collega’s, collega’s, bedrijven en onderzoekers staat centraal binnen de werking van de opleidingen.

Meer informatie over het departement en het opleidingsaanbod vind je via

FUNCTIEOMSCHRIJVING

De kandidaat zal onderwijs verzorgen binnen de opleidingscluster Finance en Insurance Management (m.b. in de professionele bachelor Bedrijfsmanagement : Accountancy-Fiscaliteit en de graduaatsop-leiding Accounting administration), de opleidingscluster Marketing en Sales (m.

b. in de professionele bachelor Bedrijfsmanagement : Marketing) en binnen de opleidingscluster Rechtspraktijk (m.b. in de graduaatsopleiding Juridisch-Administratieve Ondersteuning).

De opdracht vindt zowel plaats in de dag- als de avondopleiding.

De onderwijsopdracht situeert zich in de domeinen sociaal recht, economisch recht en burgerlijk recht en de administratie in de juridische sector in het algemeen.

De totale opdracht kan opgedeeld worden in een opdracht van 45% in het domein privaat recht en een opdracht van 25% in het domein juridische administratie, in functie van de expertise en de beschikbaarheid van de kandidaten.

In geval van interesse om een deelopdracht op te nemen, geef je dit best al aan in jouw motivatiebrief.

Je hebt een competentiegerichte onderwijsvisie die aansluit bij de visie van de hogeschool en de opleiding en je staat mee in voor de continue verbetering van het onderwijs in de betrokken opleiding.

Je toont collegialiteit en flexibiliteit en levert een actieve bijdrage in team tot :

 • de uitwerking en uitvoering van het opleidingsconcept en curriculum;
 • de realisatie van de doelstellingen van de opleiding en de hogeschool;
 • het deelnemen aan (didactisch) overleg (o.a. in de opleidingsraad);
 • het begeleiden van stages en werkplekleren
 • Het begeleiden van graduaats- en bachelorproeven
 • het verstrekken van informatie aan kandidaat-studenten op de voorziene infomomenten.
 • Profiel

 • Je beschikt over vakinhoudelijke expertise m.b.t. het domein privaat recht.
 • Je bent mee met de laatste trends binnen de juridische administratie.
 • Ervaring met of interesse in legal innovation is een extra troef.
 • Je kan vlot werken met diverse relevante IT-tools. Je kan aantonen dat je ICT ook op een didactisch verantwoorde manier kan inzetten.
 • De professional die wij zoeken :

  Ben jij een gedreven en ondernemende professional die open staat voor vernieuwing? Ga je vanuit een onderzoekende houding zelf actief op zoek naar nieuwe inzichten, werkwijzen en oplossingen?

  Heb je de passie en empathie om studenten alias junior-collega's met enthousiasme te coachen in hun leerproces? Kan je gemakkelijk een netwerk uitbouwen en zowel zelfstandig als in team kan werken?

  Beschik je over een glas-is-half-vol en walk-the-talk mentaliteit?

  Draag jij duurzaamheid hoog in het vaandel? En wil je impact hebben op een nieuwe generatie van future proof PXL-Business studenten?

  Dan bezit jij de en nodigen wij jou graag uit om te solliciteren.

  Toelatingsvoorwaarden

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma Rechten (of hiermee gelijkgesteld);
 • Je beschikt over minstens 2 jaar relevante praktijkervaring;
 • Een aggregaat of een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid is een meerwaarde;
 • Onderwijservaring in het hoger onderwijs strekt tot aanbeveling;
 • Ervaring online onderwijs of online werken is een meerwaarde;
 • Je bent bereid een gedeelte van jouw opdracht in het avondonderwijs te presteren.
 • Je voldoet aan de wettelijke taalvereisten voor de kennis van de doceertaal waarin je het opleidingsonderdeel doceert.
 • Aanbod

  Hogeschool PXL, centraal gelegen in het hart van Limburg. Verankerd in de regio, met blik op de wereld. Je mag rekenen op een uitdagende functie met ruimte voor het opnemen van verantwoordelijkheden en met oog voor de mogelijkheden om uw talenten verder te ontwikkelen.

  Je komt terecht in een innovatieve en multidisciplinaire omgeving die hartelijkheid en ernst uitstraalt. Je mag je verwachten aan een aantrekkelijk statuut en vakantieregeling.

  Terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, een fietsvergoeding, aantrekkelijke cateringvoorwaarden en tal van andere voordelen zijn inherent.

  De inschaling gebeurt op masterniveau (salarisschaal 502). Voor meer informatie :

  Naast anciënniteit in de openbare sector kan ook relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige worden toegekend, conform het hogescholendecreet.

  De maximum toegekende anciënniteit voor deze functie bedraagt 5 jaar, tenzij de automatisch toegekende beroepservaring deze termijn overschrijdt.

  Deze nuttige beroepservaring kan worden toegekend mits het voorleggen van de noodzakelijke bewijsstukken binnen de maand na indiensttreding en onderzoek van het volledige dossier.

  De anciënniteitsbepalingen voor interne kandidaten zoals eerder verworven, blijven behouden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier