Technical writer (m/v)
Konvert Office Gent
Zelzate, BE
4 dagen geleden

Profiel

De technical writer is verantwoordelijk voor de teksten die hijzelf schrijft : technische inhoud, logica, correcte overname uit de bestaande basisdocumentatie, correct gebruik van zijn moedertaal (grammatica, spelling, enz.

correcte toepassing van de template voor de lay-out, de correcte uitvoering van de deeltaken die hij uitbesteedt aan andere personeelscategorieën binnen het bedrijf (tekenwerk, lay-outwerk, eventueel vertaalwerk) Opmaken van beschrijvingen betreffende de werking en de bediening van machines, voertuigen en apparaten (inclusief software) alsook het opstellen van procedures voor het onderhoud, het herstellen, het afregelen en het foutzoeken Voorbereiden van deeltaken voor de illustratoren, de lay-outspecialisten, de vertalers en de proeflezers Het bezoeken van klanten voor het verzamelen van informatie, het nemen van foto's, het opnemen van werkprocedures, het bespreken van vragen en probleemgevallen, het opvragen van bijkomende informatie bij de originele fabrikanten van bepaalde onderdelen van het materiaal, enz Uitvoeren van controles op de geschreven teksten (volledigheid, correctheid van de technische inhoud, logische volgorde van de beschrijvingen en van de taken uit de procedures, correct taalgebruik en consistentie van de terminologie, controle van de lay-out, enz.

Invoeren van correcties na controle door de klant

Aanbod

Aanbevelingen in verband met gebruik, inbedrijfstelling, demontage of onderhoud vastleggen. Activiteiten op het gebied van redactie en drukwerk plannen en coördineren.

Activiteiten op het gebied van redactie, drukwerk, paginaopmaak, vertaling, ... controleren. Bestanden, databanken met technische en technologische gegevens actualiseren.

De homogeniteit van de nieuwe technische documenten met de bestaande documentatie controleren. De stuklijsten, onderdelenlijsten en coderingen vastleggen en actualiseren.

Documentatiemateriaal voorzien, beheren en actueel houden. Technische gegevens samenbrengenDe beschrijving van een product, proces of uitrusting opstellen.

Tekeningen, plannen en schema's opmaken of wijzigenVoorbeeldfoto's van documenten retoucheren. Technische gegevens van het product verzamelen (normen, standaarden, documentformaten, .

 • De validiteit en conformiteit van de technische gegevens controleren -Een uitdagende functie met heel wat verantwoordelijkheid -Een tewerkstelling binnen een financieel gezond bedrijf -Een marktconforme verloning Spreekt deze vacature jou aan en kan je jezelf volledig terugvinden in het vooropgestelde profiel ?
 • Stuur dan zeker jouw cv naar gent.office konvert.be

  Vereiste kwalificaties

 • Je beschikt over een goede talenkennis (minstens Engels / Nederlands en Nederlands / Frans) en uitgesproken redactionele vaardigheden -Aangezien de basisinfo meestal in het Engels, Frans of Duits is opgesteld, dien je minstens deze talen te kunnen lezen en ondubbelzinnig te interpreteren teneinde de relevante informatie om te zetten in de documentatie -Je bent stressbestendig -Je kan accuraat werken binnen een vastgelegde tijdlimiet
 • Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier