Kinderbegeleider(s) voor kinderdagverblijven (voltijds of deeltijds)
Zorg Leuven
Leuven
6 dagen geleden

Omschrijving van de vacature

Onze organisatie

De beste zorg en opvang, dat is ons engagement. Wie je ook bent of welke zorg je ook nodig hebt, bij Zorg Leuven sta je centraal, en dat voel je.

Elke vraag is uniek en krijgt een antwoord op maat. Of het nu gaat over kinderopvang, thuiszorg of ouderenzorg, samen zoeken we naar de beste oplossing voor je persoonlijke noden en wensen.

Je komt terecht in een sociaal gedreven organisatie en biedt ondersteuning aan Zorg Leuven waar wij ons elke dag opnieuw inzetten voor toegankelijke, betaalbare, vriendelijke én kwaliteitsvolle zorg die inspeelt op nieuwe tendensen.

Wil jij deel uitmaken van onze organisatie? Dan hebben we jou nodig want samen maken we meer mogelijk!

Gewenst profiel

Wat houdt je functie in?

Als kinderbegeleider organiseer je het groepsgebeuren in een kindgroep. Je zorgt op een respectvolle en efficiënte manier voor de kinderen zowel op het gebied van de verzorging als op het gebied van de psychomotorische, taal- en emotionele ontwikkeling.

Je biedt kwaliteitsvolle kinderopvang in een multiculturele omgeving en bent het uithangbord van de kinderdagverblijven van Zorg Leuven.

Je communiceert met ouders over de ontwikkeling en het dagelijks verloop in het kinderdagverblijf en thuis. Je draagt bij tot een sterke teamwerking.

Je bent flexibel inzetbaar in de verschillende kinderdagverblijven (De Girafant, De Ketteflet, Heuvelhof en de nieuwe vestiging doRemy op zorgsite E. Remy) van Zorg Leuven.

Als kinderbegeleider rapporteer je rechtstreeks aan een pedagogisch teamleider van het kinderdagverblijf. Je werkt nauw samen met de collega-kinderbegeleiders binnen je team.

Daarnaast kan je rekenen op collega’s binnen allerlei disciplines om samen een kwalitatieve opvang mogelijk te maken : (sociaal) consulent, beleidscoördinatoren, logistieke en administratieve collega’s,..

Ons aanbod

Waarom kinderbegeleider worden bij Zorg Leuven?

 • Recent verenigden de diensten kinderopvang van Zorg Leuven hun krachten. De kinderdagverblijven, de dienst voor onthaalouders en de teledienst oppas ziek kind, maken nu deel uit van een eengemaakte organisatie, waardoor de werking efficiënter ondersteund wordt.
 • Bij ons mag je je focussen op het pedagogische!

 • Met een begeleider-kind- ratio van 1 op 6 kiezen we voor kwaliteit en aandacht en doen we het opmerkelijk beter dan de verhouding van 1 op 8 / 9 die de wetgever vooropstelt.
 • Maaltijden worden bereid door een logistiek team ter plaatse, waardoor huishoudelijke taken niet je focus vormen.
 • Je teamleider is geen afwezige figuur maar een gekende partner in de leefgroep die de teamwerking ondersteunt en open contact met de ouders bevordert.
 • Het welbevinden van kinderen én al wie voor ons werkt, staat centraal.
 • We laten ons inspireren door de Reggio-Emilia-pedagogiek die uitgaat van de interesses van elk individueel kind en vooral wil luisteren en kijken.
 • Binnen een veilig kader stimuleren we kinderen om zelf keuzes te maken en laten we hun (zelfredzaamheid) groeien. Een maatschappelijk werker en een verpleegkundige zijn aanwezig.

  Daarnaast hebben we aandacht voor complementariteit in teams en is er een arbeidspsychologe voor wie nood heeft aan een vertrouwelijk gesprek.

 • Inclusie ten voordele van kinderen (en gezinnen) die een minder evidente start hebben in het leven (door handicap, ziekte, financiële situatie, verleden, .
 • is voor ons een hoofddoelstelling . In samenwerking met onze partners onderzoeken we extra begeleidingsnoden. Dringende opvangplaatsen en een sociaal tarief zijn voor ons een evidentie.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier