Configuration - Capacity Manager
Smals
Brussels, Brussels, BE
6 dagen geleden
source : Jobat

Als lid van het team ICT processes, procedures & facilitation’ van Smals faciliteer je het werk en de communicatie tussen de verschillende teams van de infrastructuurafdeling.

Zo handhaaf je het serviceniveau dat de SLA's vereisen.

Je ondersteunt, implementeert en ontwikkelt best practices en principes (ITIL) binnen de afdeling infrastructuur en laat ze evolueren, om de interne en externe klanten zo een optimale service te bieden.

Meer specifiek ben je de beheerder en de verantwoordelijke van het Configuration en Capacity Management.

Wat het Configuration Management betreft, ben je verantwoordelijk voor het definiëren en onderhouden van het proces voor Configuration Management en help je de infrastructuurteams met de implementatie van dat proces.

Je bent met name verantwoordelijk voor het kwaliteitsbehoud van de CMDB (Configuration DataBase). Tevens ben je verantwoordelijk voor het definiëren en leveren van de KPI's die aan dit proces gerelateerd zijn.

Je rapporteert regelmatig aan het Smals-management over de status van de CMDB en coördineert de taken die gericht zijn op het verbeteren van het proces en van de CMDB.

Wat het luik Capacity Management aangaat, ben je verantwoordelijk voor het definiëren en onderhouden van het proces voor Capacity Management en help je de infrastructuurteams bij de implementatie van dat proces.

Je bent met name verantwoordelijk voor het definiëren, samen met de technische teams, van meetgegevens in verband met de capaciteit, het genereren van capaciteitsrapporten en de opvolging van de analyse van die rapporten en de bijbehorende acties.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor het definiëren en het leveren van de KPI's die gerelateerd zijn aan het proces voor Capacity Management.

Je behaalde een masterdiploma en hebt minstens 3 jaar ervaring in een transversale IT-functie op een infrastructuurafdeling of in een functie waarin je het ITIL-proces rond Configuration en Capacity Management implementeert.

Je hebt een gedegen kennis van de ITIL-methodologie. Een ITIL-certificering is een troef.

Je hebt een basiskennis van infrastructuurcomponenten (netwerk, middleware, server, database).

Je bent in staat om complexe technische processen uit te werken en op te volgen.

Je hebt reeds audit- en controletaken uitgevoerd, en je doet het graag.

Je bent vertrouwd met het verzamelen van meetgegevens met betrekking tot de IT-infrastructuur.

Je communiceert efficiënt. Je bent diplomatisch maar kan indien nodig ook assertief zijn. Je bent een goede luisteraar. Tegelijk kan je mensen overtuigen.

Je hebt verantwoordelijkheidszin en je bent klant- en resultaatgericht.

Je bent in staat om duidelijke presentaties te geven, zowel aan de technische teams als aan het Smals-management.

Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Frans.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier