Agile Coach
GROUPE ONEPOINT
Onepoint Melle
5 uur geleden

Agile Coach

 • Kruisstraat, 9090 Melle, België
 • Voltijds
 • Beschrijving van het bedrijf

  In under 15 years, onepoint has become a key player in digital transformation, with 2,500 employees.

  Onepoint’s key strength is in having maintained the agility of an innovative, medium-sized company and its ability to offer its customers tailored solutions thanks to its close relationship with a network of start-ups and SMEs, while reinforcing its industry-specific and consulting expertise in the field of change management.

  The group aims to become a European leader in enterprise architecture, from reflection on organisational questions to concrete, day-to-day, performance-enhancing networks, systems and tools.

  Functieomschrijving

  In functie van verdere verankering en groei in maturiteit van onze agile teams zijn we op zoek naar een enthousiaste agile coach.

  Naast je dagelijkse interactie met de medewerkers binnen de betrokken afdelingen, zal je rapporteren aan de sponsors van het initiatief en afstemmen met het Agile Coaching Team, om de manier van werken in lijn te houden met wat op bedrijfsniveau opgezet wordt.

  Je rol omvat zowel de coaching van de medewerkers op het terrein alsook het ondersteunen van de leidinggevenden op de verschillende niveau’s (van diensthoofd tot directeur) met het uitwerken van een gedegen Agile visie.

  Zakelijke context

  Zowel Lean als Agile zijn werkwijzen die vandaag binnen onze klanten toegepast worden.

  Voor beiden is er een intern competence centrum, van waaruit de methodologieën actief ondersteund worden.

  Lean vindt als methodologie toepassing binnen het ganse bedrijf.

  Agile wordt vandaag al enige tijd gebruikt in een projectcontext, door zowel (gemengde) ICT als business teams.

  De directie netbeheer (Directie die instaat voor engineering, beleid en meerjarenplanning voor distributienetwerken, supply chain, facilitaire ondersteuning en proces- en informatiebeheer) heeft een jaar geleden agile als piloot in de reguliere organisatie geïntroduceerd met als doel de wendbaarheid te vergroten en zo het hoofd te kunnen bieden aan steeds sneller veranderende technologieën, marktomstandigheden en stakeholderverwachtingen.

  De afdelingen verantwoordelijk voor engineering en beleid (Assets en Netarchitectuur) en proces en informatiebeheer (Supply Chain & Asset Management Office) zijn omwille van hun blootstelling aan deze veranderingen het onderwerp van de piloot.

  In totaal werd agile geïntroduceerd en gecoached in 8 teams, in deze fase met behoud van specialisatie (geen multi- functionele teams) en binnen de bestaande hiërarchische structuur en organisatie context.

  Zowel op vlak van gedrag (transparantie, feedback, bewustzijn ) als op vlak van methodologie (gemeenschappelijk begrip, rollen product owner en scrum master, toepassing Scrum, gebruik facilitatie technieken ) zijn reeds belangrijke stappen gezet.

  De verandering is dus in gang gezet maar dient nog verder verankerd te worden.

  Functie-eisen

  Daarnaast is er nog ruimte voor groei op verschillende gebieden :

 • De organisatorische beperkingen in de huidige organisatie om de teams ideaal samen te stellen (wat is de impact; wat is haalbaar en op welk moment)
 • De prioritering die de product owners hanteren beter aligneren op de bedrijfsstrategie en waar mogelijk dejuiste stakeholders betrekken bij de prioritering
 • Hoe best interfacen met andere teams die niet-agile werken
 • Verhoging competentie product owners (en teams) om hun backlogs te beheren (refinement)
 • Verhoging competentie Scrum Masters in de toepassing van Scrum
 • Verhoging competentie van de teams om zelfsturender te worden
 • Hoe kunnen huidige leidinggevenden best ondersteunen in deze transitie
 • Is uitbreiding naar andere afdelingen opportuun?
 • In functie van verdere verankering en groei in maturiteit zijn we op zoek naar een enthousiaste coach om verder te bouwen aan dit verhaal.

  Standplaats vacature

  Ik ben geïnteresseerdPrivacybeleid

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier