Directeur (h/f/x)
Ecoso via Atreversé
Leuven
4 dagen geleden
source : Alterjob

Ecoso via Atreversé Ecoso via Atreversé Ecoso vzw is een vooruitstrevende organisatie in de sociale economie. Op 15 jaar tijd groeiden ze van 30 naar 250 medewerkers en deze groei willen ze blijven doorzetten.

De missie van ECOSO is werk te creëren voor iedereen die wil en kan werken, maar hier de kans niet toe kreeg. Dit doen ze in ecologische projecten en ondernemingen.

Mensen en ecologie staan dus centraal.

Hun activiteiten zijn : kringloopwinkels Cirkels , een fietsotheek en fietsatelier, Foodsavers , een houtatelier en binnenkort een horeca-activiteit.

Daarbuiten hebben ze ook nog tal van tijdelijke projecten in samenwerking met andere organisaties zoals het Camp2Camp-project (The Value Factory ivzw) en Tomorrowland.

https : / / www.ecoso.be Description Description ATREVERSÉ ZOEKT VOOR ECOSO EEN DIRECTEUR, MET DRAGENDE LEIDERSCHAPSSTIJL EN INNOVATIEF VERMOGEN

Beschrijving van de onderneming :

Voor deze boeiende menselijke organisatie zoeken we een creatieve, verbindende en ondernemende directeur.

Als directeur van deze organisatie zorg je ervoor dat je de visie, de ziel van Ecoso verder ontwikkelt. Een belangrijk aspect zijn jouw connecties met andere organisaties, het verder ontwikkelen van creatieve projecten en het doen floreren van deze samenwerkingen.

Bovendien denk je steeds vooruit en zet je innovaties in de steiger voor de toekomst. Je durft risico's te nemen en je hebt de daadkracht om projecten succesvol te realiseren.

Ecoso maakte een mooie evolutie naar een horizontale structuur met zelforganiserende teams. Dat betekent dat je als directeur vanuit jouw coachende en faciliterende leiderschapsstijl de teams zal ondersteunen.

Je bent dus een meester in delegeren en je kan met jouw open mind kritische vragen stellen en mensen stretchen. Tegelijk herken je wanneer het tijd is om zelf beslissingen te nemen en in te grijpen in de organisatie en deze in de juiste richting te leiden.

Dit betekent dat je een precair evenwicht moet bewaren tussen faciliteren, coachen en beslissen.

Je zorgt ervoor dat deze zelforganiserende teams krachtiger worden en zich uitbreiden naar nieuwe projecten. Dankzij jouw sterke herkenning van talenten en competenties, zorg je dat de juiste mensen in het juiste project geplaatst worden.

Je bent laagdrempelig en toegankelijk, medewerkers van alle niveau's kunnen bij jou terecht en vinden hun weg naar jou om te sparren of vragen te stellen.

Met de Raad van Bestuur werk je nauw samen. Zij zijn erg betrokken bij de organisatie en vormen je klankbord en zijn je partner in de verdere ontwikkeling van Ecoso.

Dankzij hun verfrissende kijk en expertise ondersteunen ze jou om de brede scope aan verantwoordelijkheden te beheren : financieel-administratief, facility, personeel en welzijn, marketing, duurzaamheid, kwaliteit, innovatie,...

Ecoso heeft nog vele groeimogelijkheden. Samen met de omkadering en de Raad van Bestuur ga je in co-creatie de toekomst mee ontvouwen.

Woorden als mensgericht, persoonlijke ontwikkeling, betrokkenheid, participatie, innovatie, werktevredenheid, klantgerichtheid, bottom-up, niet enkel denken maar ook doen, circulariteit, veranderingsgericht, partnership doen je niet fronsen of huiveren, maar glimlachen en stralen! Profil Profil Je hebt bij voorkeur minstens 10 jaar een organisatie geleid, waar je niet vanuit een top-bottom maar bottom-up principe hebt gewerkt.

Je bent mensgericht en je creëert betrokkenheid vanuit een coachende leiderschapsstijl. Je weet hoe te werken vanuit vertrouwen.

Je hebt ondernemerschap in je bloed en dat heb je reeds bewezen. Jouw werkervaring mag zich situeren zowel in de privésector als in de sociale economie.

Je sociale betrokkenheid is groot en daarom heb je op één of andere manier sociale projecten ontwikkeld of vrijwilligerswerk gedaan.

Je grootste talent is innovatief denken, mogelijkheden zien en er daadwerkelijk een succesvol iets van maken. Dit is geen competentie maar een talent dat je al meermaals in je carrière hebt gebruikt.

Je hebt een grote integriteit en eerlijkheid en je kan met mensen van diverse niveaus, achtergronden,... communiceren. Conditions Conditions De bedoeling is om te werken naar een gefaseerde overname van de operationele werking en bestuurs- en projectwerking van de organisatie.

In de beginperiode (gedurende ca. 1,5 jaar) ontvang je ondersteuning van de huidige directeur. De Raad van Bestuur is zeer betrokken en zal ook mee ondersteunen waar nodig.

De organisatie voorziet een competitieve verloning, afhankelijk van de werkervaring, aangevuld met extralegale voordelen (te bespreken).

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier