Senior Project Manager - E-commerce Digital
Lecot
Heule
5 dagen geleden

Zet jij de (B2B) klant centraal, ben je een durver met ondernemingszin & stuur je graag mee verandering? Dan ben je meer dan welkom bij Lecot dé marktleider en toeleverancier van de bouw en de industrie in België en daarbuiten.

Als Senior Project manager : e-commerce & digital, zal je samen met je collega’s je schouders zetten onder onze digitale toekomst.

In deze veelzijdige rol bepaal je mee de vertaalslag van de strategie, stuur je via jouw projecten mee de transformatie aan en bouw je onze digitale & e-commerce activiteiten verder uit.

Zo zal je vorm geven aan nieuwe digitale toepassingen en business modellen en zal je verschillende implementaties begeleiden van o.

a. apps, webshops, digitale marketing, CRM, loyalty of product tools en andere digitale toepassingen.

Je komt terecht in het jonge en dynamische Lecot-Digital’ team & rapporteert rechtstreeks aan het hoofd van deze business unit, waarmee je een sterk duo vormt en waarbij je deel zal uitmaken van de innovation squad’.

In jouw rol zal je instaan voor volgende taken :

 • Je stuurt & bouwt mee aan de digitale strategie voor België & Nederland en focust samen met collega’s op de digitale visie & vertaalslag hiervan;
 • de verdere uitbouw van de e-commerce activiteiten, de omnichannel klantervaring & digitale innovaties en tooling.

 • Je leidt de projecten en bouwt mee aan de nieuwe (digitale) proposities en de verschillende digitale business modellen.
 • Hierbij heb je oog voor de processen, de fundamenten en het change-luik binnen de organisatie.

 • Je zal instaan voor de volledige day2day van jouw projecten en beheert deze proactief van scope, analyse & requirements, tendering, stakeholder management (business & IT), de verschillende streams, budgetbeheer, tot rapportage.
 • Je werkt samen met collega’s van verschillende business domeinen alsook met externe partners en bewaakt de consistentie tussen de projecten en de digitale strategie.
 • Dit ben jij helemaal

 • Je bent een échte T-shaped project manager en je hebt al wat kaas gegeten van digitale, online of e-commerce projecten (in B2B of B2C)
 • Je bent ondernemend, gebeten door digitale innovatie en customer journeys (en daaraan gekoppelde klantervaring). En je wil er ook écht voor gaan op het bijna ongeduldige af ;-)
 • Je bent goed georganiseerd, werkt gestructureerd en beschikt over goede project skills. Zowel design thinking’ als de agile’ methodologie heb je in de vingers kortomyou get shit done
 • Door je ervaring als projectleider ligt samenwerken in je natuur en collega’s vinden je, door je fijne interpersoonlijke skills, een teamplayer met goede communicatie skills.
 • Je legt vlot de link en de verbanden tussen concepten, processen, teams en systemen en je hebt oog voor de impact van beslissingen op verschillende aspecten van de business : operations (logistiek of verkoop), supply chain, aankoop, marketing, ...
 • Een quick learner’ en je staat gekend voor je honger naar (nieuwe) kennis en je ongebreidelde nieuwsgierigheid’
 • Je combineert zo’n 5 tot 8 jaar (relevante) werkervaring met een master diploma handelsingenieur of in een economische richting (met eventueel bijkomende optie marketing of supply chain).
 • Het verschil maak je echter door je doorzettingsvermogen, pragmatische en ondernemende hands-on aanpak

  We vragen een hele boterham maar dit wil je niet missen

 • Een unieke gelegenheid om deel uit te maken van een écht digitaal groeiverhaal en tegelijk de uitdagende kans om dit mee uit te schrijven en te bouwen, waarbij je terecht komt in een business unit met het DNA van een startup en waar je tegelijk deel uitmaakt van een groter familiebedrijf in volle expansie en groei.
 • Naast een job waarbij je impact hebt op de klantenbeleving, de interne processen en cultuur bieden we je ook de kans je verdere talenten aan te scherpen door opleidingen en workshops maar ook om je carrière verder vorm te geven.
 • Vooral veel good vibrations maar ook wel dat tikkeltje work hard, play hard vooral om de banden regelmatig even aan te halen.
 • Je hoort het we maken echt werk van een goede sfeer met de nodige ontspanning after work drinks, ping-pong, activiteiten, af en toe een kleine prank’

 • Ook de juiste balans vinden, dragen we hoog in het vaandel o.a. door thuiswerk te faciliteren
 • Een marktconform salaris en een voordelenpakket waarbij we ook investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Dit alles in een moderne werkomgeving met toffe collega’s en bij dé marktleider in de sector.
 • Wie is Lecot Digital?

  Binnen Lecot - dé marktleider en toeleverancier voor de bouw - buigt deze recent opgerichte business unit zich over de digitale businessmodellen en online aanwezigheid van de groep.

  Zo vallen de e-commerce activiteiten, online marketinginitiatieven en digitale proposities van Lecot o.a. onder deze unit.

  Wat kenmerkt ons?

  Een jonge en dynamische afdeling met het startup DNA, die kan terugvallen op de kracht en expertise van Lecot als familiebedrijf.

  We hebben allemaal een passie voor digital, e-commerce & data en we hebben de ambitie om van Lecot ook online dé marktleider te maken in onze sector.

  Onze hub - gelegen te Heule (Kortrijk) - is het kloppende hart van de bedrijvigheid, waar we samen met de collega’s van IT, aankoop, marketing en verkoop - vorm geven aan de digitalisering van onze activiteiten en services.

  Het team van gedreven collega’s - met een digital first mindset en verschillende disciplines (project, design, marketing, content, email ) - vertalen de business requirements en doelstellingen naar concepten, zoeken naar digitale / technologische antwoorden op nieuwe en bestaande klantverwachtingen en optimaliseren continu onze digitale propositie voor onze producten en diensten.

  Kortom een startup binnen een grotere groep, een gedreven team met torenhoge ambities en de wil om ervoor te gaan

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier