Wetenschappelijk medewerker medische informatiearchitect
sciensano
Brussels, BE
3 dagen geleden

Bedrijf

Sciensano is het nieuwe instituut ontstaan uit de samensmelting van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV-

ISP) en het Veterinair en Agrochemisch Onderzoekscentrum (CODA-CERVA). Onze instituten hebben hun krachten gebundeld om de gezondheid van mens en dier beter te begrijpen.

Sciensano ondersteunt het gezondheidsbeleid door innovatief wetenschappelijk onderzoek, analyses, surveillance en expertadvies.

Samen meer dan 700 medewerkers werken wij mee aan meer dan 100 wetenschappelijke projecten gefinancierd door overheden, Belgische of internationale partners en opdrachtgevers.

Zo dragen we bij tot een langer gezond leven voor iedereen.

Voor meer informatie over onze projecten en activiteiten : .

Functiebeschrijving

Healthdata.be is een dienst binnen Sciensano en biedt onderzoekers en beleidsactoren in het domein van de gezondheidszorg technische expertise op het gebied van het ontwikkelen en beheren van wetenschappelijke onderzoeksdatabanken.

De dienst helpt zorgverstrekkers op een veilige en efficiënte manier medische gegevens uit te wisselen voor beleidsondersteunend wetenschappelijk onderzoek.

Momenteel begeleiden zo’n veertigtal erg gemotiveerde mensen met een technisch profiel meer dan 50 nationale en internationale onderzoeksprojecten naar een gestandaardiseerde manier van werken.

Als wetenschappelijk medewerker sta je in voor :

 • de analyse van het onderzoeksprotocol van de klant;
 • de omzetting van het onderzoeksprotocol in een elektronische data collectie definitie (DCD) voor het verzamelen van de klinische gegevens.
 • Dit omvat het ontwerp van de DCD met correcte validatieregels en waardenlijsten, het testen van de DCD (oa User Acceptance Testen), het implementeren van de DCD en het onderhoud ervan.

 • de ondersteuning van de technische medewerkers van het healthdata.be team in de implementatie van de DCD bij de ziekenhuizen, laboratoria, huisartsen en op het research datawarehouse van healthdata.be
 • de monitoring van de graad van hergebruik van klinische gegevens uit de systemen van ziekenhuizen, laboratoria, huisartsen,
 • Je bent betrokken bij de semantische standaardisatie van meer dan 100 nationale en internationale onderzoeksprojecten in alle medische domeinen.

  Je bouwt de dienst mee uit tot een centrum voor excellentie door :

 • het mee valoriseren van de operationele activiteiten in publicaties in peer reviewed tijdschriften, in vulgariserende tijdschriften en media, door mondelinge presentaties en adviezen voor het beleid;
 • de interdisciplinaire samenwerking met de andere wetenschappelijke diensten van de organisatie en met nationale en internationale universitaire instellingen of onderzoeksorganisaties.
 • Profiel

  Universitair diploma in medisch domein

  Troef : werkervaring in een omgeving voor gegevensbeheer voor klinische proeven

  Talenkennis : voldoende kennis van het Nederlands en Frans; goede kennis Engels

 • Generieke competenties : klantgericht; werken in team; flexibel; goede communicatievaardigheden; zeer nauwkeurig en kwaliteitsgericht;
 • uitstekende probleemoplossende vaardigheden; plannen en organiseren; stressbestendig; proactief; leergierig

  Wij bieden

  Een boeiend medisch en technologisch project in een innovatieve context met nationale en internationale impact

  Een jong, enthousiast team van collega's

 • Een kennisintensieve werkomgeving waarbij je veel uitdagingen krijgt en zelfstandig kunt werken;
 • Contract van onbepaalde duur

  Verloning volgens de weddeschaal SW1 of SW2 (afhankelijk van pertinente ervaring)

  Integrale terugbetaling van het openbaar vervoer, laptop, premie telewerken en andere voordelen

  Arbeidstijd- en verlofregeling met respect voor balans werk / leven (mogelijkheid tot glijdende uren, telewerken)

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier