Lector Zakelijk Frans
Hogeschool PXL
Hasselt, Belgium
3 dagen geleden

Functie : Lector Departement : PXL-Business Aanstelling : Statutair vast Vereist niveau : Masteropleiding Volume : 50% Duur : De statutaire aanstelling in vacante uren gebeurt met ingang van 20 september 2021 tot eind academiejaar 2021-2022.

Heraanstelling en latere benoeming in vast verband zijn mogelijk. Details

Taakomschrijving

Hogeschool PXL is met meer dan 10 000 studenten en 1000 medewerkers een toonaangevende hogeschool in de regio. In het dynamisch netwerk van Hogeschool PXL dagen we elke partner vandaag uit om samen de toekomst te ontwerpen.

Doordrongen van identiteit en praktijk leiden we ondernemende, geëngageerde, creatieve professionals en kunstenaars op. We werken samen aan oplossingen met organisaties in onderzoek en dienstverlening.

We claimen excellentie in een innovatieve en multi-disciplinaire omgeving die vlotheid en tegelijk serieus uitstraalt.

FUNCTIECONTEXT

Voor creatief en eigentijds businessonderwijs moet je bij het departement PXL-Business zijn! Onze studenten (junior-collega's) worden tijdens hun opleiding ondergedompeld in de echte bedrijfspraktijk.

Onze bijzondere focus op ondernemen en ondernemerschap zorgt ervoor dat deze jonge talenten al tijdens hun studies een eigen zaak kunnen opstarten met de hulp van het StudentStartUP-ecosysteem.

Het opleidingsaanbod binnen PXL-Business omvat 3 professionele bacheloropleidingen, 1 bachelor na bacheloropleiding, 5 postgraduaten en 7 graduaatsopleidingen.

Een volledig overzicht kan je raadplegen via deze link.

Sinds 1 september 2019 zijn de graduaatsopleidingen een volwaardig onderdeel van onze hogeschool. Deze graduaatsopleidingen situeren zich tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding.

Ze zijn erg praktijkgericht en leiden op naar een specifiek beroep. Werkplekleren vormt hierin de rode draad. Meer algemene info is beschikbaar via deze link.

Onderwijsopdracht

De kandidaat zal onderwijs verzorgen binnen de opleidingsclusters Office Management, Logistiek Management en Marketing, zowel binnen de professionele bacheloropleidingen als de graduaatsoplei-dingen en dit in dag- én avondonderwijs.

De onderwijsopdracht situeert zich in het domein zakelijk Frans.

Je hebt een competentiegerichte onderwijsvisie die aansluit bij de bestaande visie van de hogeschool en de opleiding en je staat mee in voor de continue verbetering van het onderwijs in de betrokken opleiding.

Hogeschool PXL heeft als principe dat de volledige onderwijsopdracht door het volledige onderwijsteam wordt gedragen en verwacht de nodige collegialiteit, actieve bijdrage en flexibiliteit van haar medewerkers.

Je draagt in team bij tot :

 • de uitwerking en uitvoering van het opleidingsconcept en curriculum;
 • de realisatie van de specifieke doelstellingen van de opleiding en de hogeschool;
 • het deelnemen aan (didactisch) overleg (o.a. in de opleidingsraad);
 • het deelnemen aan praktijkoverleg;
 • het verstrekken van informatie aan kandidaat-studenten op de voorziene infomomenten.
 • Onderzoeksopdracht

  De kandidaat wordt actief gestimuleerd om onderzoekprojecten te initiëren, te ondersteunen en ex-cellente resultaten na te streven.

  Profiel

 • Je beschikt over vakinhoudelijke expertise m.b.t. het domein zakelijk Frans
 • Je bent een echte coach die studenten kan begeleiden in het werkplekleren.
 • Je kan vlot werken met diverse relevante IT-tools.
 • Je bent vertrouwd met de principes van projectonderwijs, competentie- en talentgericht onderwijs;
 • Een zeer goede kennis van de Engelse taal is een vereiste voor onderzoeksdoeleinden, begeleiding van bachelorproeven en internationale (onderzoeks)projecten.
 • De professional die wij zoeken :

  Ben jij een ondernemend en dynamisch professional die open staat voor vernieuwing en ga je vanuit een onderzoekende houding zelf actief op zoek naar nieuwe inzichten, werkwijzen en oplossingen?

  Beschik jij over goede communicatieve vaardigheden en heb je de passie en empathie om met studenten op een heldere en gestructureerde wijze te communiceren en te presenteren en maak je hierbij gebruik van didactische en visuele hulpmiddelen?

  Ben jij een professional die ondernemend is, gemakkelijk een netwerk kan uitbouwen en de uitdaging wil opnemen om actief mee te werken aan projectmatig onderzoek?

  Kan je met je enthousiasme een groep studenten alias junior-collega’s op creatieve wijze coachen ?

  Dan bezit jij de X-factor en nodigen wij jou graag uit om te solliciteren.

  Toelatingsvoorwaarden

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma Taal- en Letterkunde met specialisatie Frans (of hiermee gelijkgesteld);
 • Je beschikt over minimum 2 jaar onderwijservaring m.b.t. zakelijk Frans in het hoger onderwijs.
 • Je kan ervaring m.b.t. hybride onderwijs (deels online, deels in de klas) voorleggen.
 • Een aggregaat of een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid is een meerwaarde;
 • Je bent bereid om een gedeelte van jouw opdracht in het avondonderwijs te presteren.
 • Je voldoet aan de wettelijke taalvereisten voor de kennis van de doceertaal (Nederlands, Engels of andere taal) waarin je het opleidingsonderdeel doceert.
 • Hogeschool PXL biedt concrete begeleidingsmaatregelen op maat om te helpen het vereiste taalniveau te bereiken.

 • Je voldoet aan de algemene voorwaarden voor de toegang tot een ambt van de hogeschool (cfr. artikel V. 106 van de Codex Hoger Onderwijs;
 • http : / / data-onderwijs.vlaanderen.be / edulex / document.aspx?docid 14650)

  Salarisschaal

  Hogeschool PXL, centraal gelegen in het hart van Limburg. Verankerd in de regio, met blik op de wereld. Je mag rekenen op een uitdagende functie met ruimte voor het opnemen van verantwoordelijkheden en met oog voor de mogelijkheden om uw talenten verder te ontwikkelen.

  Je komt terecht in een innovatieve en multidisciplinaire omgeving die hartelijkheid en ernst uitstraalt. Je mag je verwachten aan een aantrekkelijk statuut en vakantieregeling.

  Terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, een fietsvergoeding, laptop, aantrekkelijke cateringvoorwaarden en tal van andere voordelen zijn inherent.

  De inschaling gebeurt op masterniveau (salarisschaal 502).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier