Resident Kinder- en Jeugdpsychiatrie
UZ Gent
Ghent, Belgium
3 dagen geleden

Functiebeschrijving

Deze afdeling maakt deel uit van de Dienst Psychiatrie en biedt aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met psychiatrische stoornissen verschillende modaliteiten van diagnostiek en behandeling aan.

In de eerste plaats kunnen kinderen en hun ouders op raadpleging komen op de polikliniek. Samen met het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen is de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie ook verantwoordelijk voor de werking van het Referentiecentrum Autisme Gent.

Daarenboven beschikt de afdeling ook over middelen om kinderen en jongeren rechtstreeks in hun thuismilieu of directe leefomgeving op te zoeken om hulp te bieden (Outreaching-Team binnen het netwerk RADAR, zowel crisiszorg als aanklampende zorg).

De afdeling biedt ook de mogelijkheid om kinderen en jongeren met psychiatrische stoornissen te hospitaliseren voor korte (dagobservaties) of langere duur (partiële of volledige hospitalisatie voor diagnostiek of behandeling).

Hiervoor beschikt ze over een erkenning voor 15K en 5k. In de nabij toekomst zullen ook 2 nieuwe daghospitalisatie eenheden worden opgericht, voor kinderen onder de 6 jaar en voor adolescenten.

 • Je neemt een klinische en coördinerende rol op binnen een multidisciplinair team.
 • Je wordt betrokken bij alle facetten van de werking van de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie, en in het bijzonder de poliklinische activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar met inbegrip van de activiteiten binnen het Referentiecentrum Autisme.
 • Naast de klinische zorg wordt je ook betrokken bij het theoretisch onderricht en de opleiding van artsen, artsen-specialisten-in-opleiding, psychologen en verpleegkundigen.
 • Profiel

 • Je bent houder van een diploma van arts.
 • Je bent in België erkend als specialist in de in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie, of een laatstejaars arts specialist in opleiding.
 • Wij bieden

  Salarisschaal en aanwervingsvoorwaarden

 • Je wordt aangeworven in de graad van Resident met salarisschaal AG10 voor een periode van 2 jaar (verlengbaar).
 • Behalve de bestaande verloning (naar graad en anciënniteit), wordt er - conform het geïntegreerd administratief statuut van het personeel van het UZ Gent een substantiële kliniekvergoeding, alsook een wachtvergoeding voorzien.
 • Op vraag bestaat de mogelijkheid om een simulatie van uw te verwachten salaris te maken.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier