Bedrijfsjurist Private Equity
KBC
Brussels, Belgium
1 dag geleden

Wat houdt deze functie in?

KBC heeft als Belgische financiële groep de ambitie om de Belgische ondernemingen, economie en maatschappij op een duurzame wijze te ondersteunen.

Hiervoor zijn we op zoek naar een transactioneel jurist met ervaring in M&A, in het bijzonder toegespitst op private equity / venture capital.

Het M&A-team maakt deel uit van het juridische departement van KBC Group. Als juridisch team zijn we partner van de business waarbij we tegelijk de juridische risico’s voor onze groep bewaken.

Hierdoor helpen we KBC om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten en op een duurzame manier te groeien. Onze basiswaarden zijn onafhankelijkheid, professionalisme en integriteit.

We bieden jou een boeiend werkpakket aan, een fantastisch team, collega’s die je met open armen zullen ontvangen en een omgeving die kansen biedt om te groeien.

Als nieuw teamlid staat een mentor voor je klaar. Telewerk en thuiswerk is mogelijk.

Wat verwachten we van jou?

We verwachten van jou de juiste ingesteldheid, de wil om ervoor te gaan, het zoeken van oplossingen voor onze klanten en dit binnen het wettelijke en reglementaire kader.

Als KBC bedrijfsjurist ben je zowel business enabler én gatekeeper.

Jouw taak bestaat er in om juridische ondersteuning te verlenen :

 • aan het nieuwe KBC Fund Advanced Technology, dat zich zal focussen op investeringen in de sectoren van Nanotechnology, Microelectronics and Internet of Things en op deze manier kapitaal wil verstrekken aan groeibedrijven in deze branche;
 • met betrekking tot investeringen door KBC in andere (universiteits)fondsen , zoals Gemma Frisius, Qbic, Imec.xpand,
 • Je adviseert over de voorwaarden ( terms & conditions’) van de investering, waakt mee over het interne besluitvormingsproces, werkt mee aan de transactiedocumentatie, zit mee aan de onderhandelingstafel, neemt de juridische relaties met de co-

  investeerders en externe adviseurs waar en staat er mee voor in dat de deal wordt ondertekend en geclosed. Dit alles doe je vanuit een kennis van en interesse voor het contracten-

  en vennootschapsrecht maar tevens met een feeling voor de venture capital-markt en -activiteit.

  Jouw troeven?

 • Je hebt een diploma Master in de Rechten en je bent vertrouwd met M&A en private equity / venture capital (een vijftal jaar ervaring is ideaal).
 • Naast de daartoe vereiste juridische kennis en skills ben je op de hoogte van de gebruiken en standaarden in de venture capital markt.
 • Je moedertaal is bij voorkeur Nederlands, aangevuld met een goede kennis van het Engels en het Frans (mondeling en schriftelijk).
 • Je bent gemotiveerd om in een internationale en uitdagende financiële omgeving te werken.
 • Je bent flexibel, stressbestending, besluitvaardig en houdt van werken in een dynamische en snel veranderende omgeving.
 • Je kan je veelheid van taken, projecten en vergaderingen goed organiseren en daarbinnen de juiste prioriteiten stellen.
 • Je bent in staat je juridische analyse te vertalen in bruikbare, duidelijke en oplossingsgerichte adviezen voor de business
 • Je bent ondernemend en ontwikkelt graag je kennis en vaardigheden.
 • Je kan zowel zelfstandig werken als binnen een team en vindt het belangrijk om bruggen te bouwen met je interne klanten en andere ondersteunende teams zonder daarbij evenwel je onafhankelijkheid uit het oog te verliezen
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier