Eindwerkstage Kerncentrale Doel: Ontwikkelen kantelmechanisme voor grote warmtewisselaarskoppen
ENGIE
Doel - KCD , Doel, East-Flanders, Belgium
1 minuut geleden

Eindwerkstage Kerncentrale Doel : Ontwikkelen kantelmechanisme voor grote warmtewisselaarskoppen. Je krijgt de kans om in een uitdagende werkomgeving een eerste ervaring als projectleider op te doen.

Jouw missie

 • elk jaar dienen 10 warmtewisselaars geïnspecteerd te worden op de koelkring (Component Cooling). Hierbij wordt de koelerkop geopend.
 • We beschikken niet over een systeem waarbij deze koelerkoppen op eenvoudige wijze kunnen geïnspecteerd worden. Als gevolg van de grote massa houden deze inspecties veiligheidsrisico's in

 • ontwerp en realisatie van een kantelmachine voor een industriële koelerkop : elke installatie vergt onderhoud, zo ook onze grote industriële koelers (warmtewisselaars).
 • Om inspectie en reiniging van deze koelers toe te laten, dient in een eerste fase de koelerkop (diameter 1.2 m, gewicht 800 kg) gedemonteerd te worden en neergelegd te worden in een daarvoor voorziene stoel.

  Deze stoel heeft echter zijn beperkingen met betrekking tot inspecties en eventuele herstellingen van het dichtingsvlak en de binnenkant van de koelerkop.

  Een nieuw ontwerp dringt zich dus op, waarbij de koelerkop 180 kan gedraaid worden om een volledige inspectie toe te laten.

  Hiervoor rekenen wij op jou

 • we rekenen namelijk op jou om deze nieuwe tool niet alleen te ontwerpen, maar ook de realisatie ervan mee op te volgen.
 • Denk daarbij aan tal van domeinen waarmee je in aanraking zal komen (ontwerp en validatie, fabricatie, testen, veiligheid, ).

  De vrijheidsgraad in dit project is groot, maar dient uiteraard in overleg te gebeuren met de desbetreffende teamverantwoordelijke

 • doelstellingen : ontwerp en validatie van deze kantelmachine met oog voor veiligheid en economische impactanalyse van de probleemstellingmarkstudie + materiaalstudievoorstellen doen ter verbeteringdesign van het mechanismeontwikkelen van het mechanismetesten van het mechanismefinaal : design inspectiestandinspectiestand ontwikkeldinspectiestand getest
 • Jouw profiel

 • je volgt een Bacheloropleiding mechanisch. Kennisdomeinen : Warmtewisselaars, leidingen, hydraulisch systemen, gereedschapsmaker
 • je zal werkzaam zijn in de Kerncentrale te Doel
 • Jouw HR-contactpersoon Andrea - 0499 24 80 42

  Werkplaats : ENGIE Electrabel, Kerncentrale Doel, Scheldemolenstraat, Haven 1800, 9130 Doel

  The English version isn’t available at this moment. Please apologize us for this inconvenience. You can consult the description in Dutch in the meanwhile.

  Electricityproduction

  Internships Technicalinternship

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier