Technologiecluster Elektrotechniek (ESAT), Technologiecampussen Gent en Aalst
KU Leuven
Gent
1 dag geleden

De onderzoeksgroep DRAMCO (Design and Research on Aerial and Embedded Connected systems) focust op draadloze en embedded systemen.

Er worden oplossingen-op-maat gebouwd voor IoT toepassingen, embedded sensoren, lokalisatie in binnenomgevingen, en draadloze energie overdracht.

Connectiviteit wordt gerealiseerd door middel van RF signalen, acoustische golven, en via zichtbaar licht. We hebben een vacature voor een doctor-

assistent (post-doc) in het domein van de slimme, draadloze systemen en componenten, met specifieke focus van RF-Technologie voor Intelligente Draadloze Systemen.

Een belangrijk deel van het onderzoek wordt uitgevoerd samen met industriële partners. De onderzoeksgroep DRAMCO maakt deel uit van het departement Elektrotechniek (ESAT) en heeft zijn thuisbasis op de Technologiecampus Gent van KU Leuven.

 • Je bent in het bezit van een doctoraat in de (industriële) ingenieurswetenschappen in het domein van elektronica-ICT.
 • Je hebt ervaring met RF en embedded ontwerp en met indoorplaatsbepalingstechnologieën (gebaseerd op RF, VLC, akoestische signalen, ).
 • Je bent een teamspeler en hebt de capaciteit om leiding te geven aan jonge onderzoekers.
 • Je beschikt over communicatieve vaardigheden en bent vlot (geschreven en gesproken) in het Nederlands en het Engels, overeenkomstig de taalvereisten voor het hoger onderwijs in Vlaanderen.
 • Je hebt ervaring in het universitair onderwijs.
 • De voltijdse functie omvat zowel onderzoeks-,dienstverlenings- als onderwijsopdrachten.

 • Voor het onderzoek zal je in de eerste plaats aansluiten bij het lopende onderzoek rond IoT, indoor plaatsbepaling en slimme draadloze systemen door het begeleiden van lopend doctoraatsonderzoek en door het meewerken aan lopende projecten.
 • Er wordt ook verwacht dat je inspanningen doet om bijkomende onderzoeksfinanciering te verwerven in het domein van de onderzoeksgroep.

  Daarnaast zal je ook de kans krijgen om nieuw onderzoek te starten in het domein van de onderzoeksgroep.

 • Wat dienstverlening betreft zal je projecten met lokale industriële partners initiëren en opvolgen. Je neemt ook de (mede-
 • verantwoordelijkheid voor het beheer van de labo-infrastructuur en technische opstellingen van de onderzoeksgroep.

 • Voor het onderwijs verzorg je labosessies en theoretische lessen in het domein van datacommunicatie en analoog ontwerp in de Bachelor en Master Industriële Wetenschappen : Elektronica-
 • ICT en elektromechanica. Er wordt gezocht naar kandidaten die onmiddellijk inzetbaar zijn voor deze onderwijstaken.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier