Junior Actuaris
Securex
Gent, Belgium
4 dagen geleden
source : Stellenanzeigen.de

Securex Groep

Al meer dan 115 jaar helpt Securex haar klanten en medewerkers om te schitteren in hun professioneel leven. Elke dag zetten onze 1.

700 collega’s zich dan ook in om ondernemers en werkgevers te ondersteunen in hun professionele activiteiten.

Wij bieden deze ondernemers en werkgevers het meest uitgebreide aanbod van diensten op de markt : Ondernemingsloket, Sociaal Verzekeringsfonds, Sociaal Secretariaat, Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk, Verzekeringen, HR consulting en Medische Controle.

Zo kunnen we onze klanten helpen in elke stadium van hun ondernemerschap en in de uitbouw van hun personeelsbeleid.

Securex is actief in 5 Europese landen en heeft de ambitie om deze internationale aanwezigheid te blijven uitbreiden.

TEASER

Voor de dienst Insurances zijn we op zoek naar een Data en Reporting Analist om het team te versterken.

Functie

Je gaat aan de slag in een team van expert actuarissen binnen de verzekeringsmaatschappij dat rechtstreeks rapporteert aan de algemeen directeur verzekeringen.

Het team verzorgt de taken van een actuarieel departement binnen een verzekeringsmaatschappij. Zo ontwikkelen zij modellen en processen met oog op de bewaking van de eigen kapitaalpositie, de solvabiliteit en asset allocatie strategie van de maatschappij en rapporteren zij hierover intern en extern.

Daarnaast draagt het actuarieel departement echter ook een kerntaak bij diverse onderzoeken in het kader van strategische projecten en innovaties : formuleren van aanbevelingen bij de ontwikkeling van nieuwe verzekeringsproducten, tariefwijzigingen, aanpassen van de commissioneringsmodellen onderzoeken, de samenwerking met de herverzekeraar optimaliseren, acceptatiebeleid van nieuwe verzekeringscontracten, de reserveringen, enz... .

Bij aanvang zal je takenpakket zich in deze omgeving focussen op complexe (!!!) data analyse en rapportering. Excel, VBA en SAS zullen je belangrijkste werktools worden.

Tijdens de uitvoering van je taken zal je begeleid worden door een senior expert. In tandem met deze senior expert zal je ook in deze fase al betrokken worden bij strategische onderzoeksprojecten.

Je bouwt daarnaast vooral verder aan je kennis m.b.t. de werking van de verzekeringsmaatschappij, de toegepaste actuariële technieken, de producten, de processen en de beheersystemen.

Je neemt hiervoor zelf gerichte initiatieven via zelfstudie en je kan daarnaast ook rekenen op Securex voor formele opleiding én coaching op de werkvloer.

Het einddoel? Zorgen dat jij na enkele jaren op basis van je opgedane kennis en ervaring kan doorgroeien naar een senior rol.

Als senior leg je je dan meer toe op de ontwikkeling van nieuwe modellen en processen of ben je eindverantwoordelijk voor specifieke strategische onderzoeksprojecten.

Meer algemeen omschreven, zal je initiële functie het volgende omvatten :

Je staat in voor het organiseren van en beheren van informatie en data afkomstig uit de diverse interne diensten (finance, actuariaat, risk management ) ten einde diverse reportings te kunnen voorbereiden.

Je doet de eerste analyses en kwaliteitscontrole van de verzamelde informatie.

Op een proactieve manier help je de actuarissen bij hun interne en externe rapporteringen.

Je levert, op autonome en periodieke basis, efficiënte statistieken, tabellen en grafieken aan.

Je helpt mee aan de ontwikkeling van rapportage-, controle- en monitoringprocessen voor de technische onderdelen van de verzekeringsactiviteiten.

Je werkt mee aan projecten voor het ontwikkelen van nieuwe tools, procesoptimalisaties,

Profiel

Je bent het bezit van een master diploma, al dan niet aangevuld met een bijkomend diploma, binnen een financieel-economische richting (handelsingenieur, T.

E.W. ), actuariële wetenschappen, (financiële) wiskunde, statistiek, ICT, verzekeringen, .

Je hebt sterke interesse om een grondig end-to-end inzicht op te bouwen over de werking van een verzekeringsmaatschappij : zijn producten, processen, systemen en financieel beheer.

Je hebt een goede kennis Nederlands. Daarnaast is enige kennis van het Frans en het Engels vereist.

Je houdt van cijfers, data en onderzoek. Verder heb je een goede affiniteit met ICT.

Je hebt interesse voor Excel en VBA en je kan er al wat mee doen. Je bent bereid die kennis verder op punt te brengen in dit domein.

Je bent op zoek naar een werkgever waar je je op lange termijn kan ontplooien.

Je hebt een groot assimilatievermogen en je bent in staat om op korte termijn veel informatie te verwerken.

Je goede communicatieve vaardigheden stellen je in staat om met diverse interne en externe betrokken partijen in dialoog te gaan (ICT, finance, accounting, risk, operations, productmanagement, ).

Je bent een teamplayer die ook houdt van autonoom werk en graag verantwoordelijkheid opneemt.

Waarom voor Securex kiezen?

Bij Securex draagt elke werknemer bij tot het succes van onze klanten. Daarom is het onze missie om onze medewerkers te laten schitteren in hun job! Dat begint bij een sterk onboardingstraject.

Ook doorheen jouw verdere loopbaan zit jij aan het stuur van jouw persoonlijke groei via uitgebreide opleidingskansen, interne mobiliteit en allerhande projecten.

We bieden jou een aantrekkelijk loonpakket met tal van extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatie-, groeps- en arbeidsongeschiktheidsverzekering en interessante kortingen.

Medewerkers die niet over een bedrijfswagen beschikken, krijgen bovendien de optie om een wagen te leasen aan voordelig tarief.

Je kan rekenen op minimaal 27 vakantiedagen in een 38,5 urenweek, aangevuld met 4 extralegale verlofdagen (of glijtijd) en 4 verlofdagen naargelang anciënniteit.

Met onze New Way of Working’ positioneren we ons als flexibele werkgever met een dynamische werkomgeving. Als je functie het toelaat, kan je werk op kantoor combineren met thuiswerk.

Al onze medewerkers delen een passie voor onze klanten, bouwen positieve relaties uit, nemen ownership en werken vanuit een digitale mindset.

We trekken volop de kaart van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kiezen voor Securex betekent dus kiezen voor een duurzame werkgever, onderneming en partner.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier