Forensisch begeleider/maatschappelijk werker
OBRA|BAKEN vzw
sint amandsberg
3 dagen geleden

Job description

OBRA BAKEN vzw biedt ondersteuning aan personen met een beperking en hun netwerk. Team Ontgrendeld behoort tot de forensische deelwerking en richt zich tot meerderjarige justitiabelen met een (vermoeden van) beperking.

Wij kijken uit naar een collega die onze missie mee in praktijk wil zetten :

We willen medestander zijn van kwetsbare mensen met een (vermoeden van een) beperking in een forensische of risicovolle context.

Samen gaan we op zoek naar het haalbaar en zinvol invullen van de detentie. Centraal staan daarbij : perspectief vinden vanuit krachten en talenten én investeren in duurzame verbinding.

Dit vormt de basis voor de zoektocht naar een fijne, geschikte plek in de samenleving. Onze persoonsgerichte, aanklampende houding maakt ons uniek, net als onze bijzondere aandacht voor wie elders uit de boot valt.

Functieomschrijving

Als maatschappelijk werker in het team hebt je twee grote rollen :

1. Je neemt de begeleiding op van eigen cliënten in de gevangenis :

Je biedt psychosociale en praktische ondersteuning aan cliënten op verschillende levensdomeinen met het oog op een grotere zelfredzaamheid en levenskwaliteit.

Samen met de cliënt werk je doelgericht en planmatig aan een duurzame re-integratie in de samenleving. De begeleidingsmix is zowel individueel als via groepsactiviteiten.

2. Je hebt een informerende en ondersteunende rol in het team mbt maatschappelijk werk gerelateerde thema’s zoals sociale en financiële administratie, VAPH dossiers, uitputten van rechten, aanmeldingen en intakes,

Je werkt autonoom en kan tegelijk terugvallen op het team. Daarnaast werk je nauw samen met diensten binnen en buiten de gevangenis.

Je rol is ondersteunend en adviserend inzake beeldvorming rond handicap, ondersteuningsnoden in functie van reclassering, bejegening van personen met een beperking in detentie, enz.

De werklocatie is hoofdzakelijk de gevangenis van Gent, maar ook de andere Oost-Vlaamse gevangenissen Beveren, Oudenaarde en Dendermonde.

Waar nodig begeleid je cliënten naar buiten bij een intake, familiebezoek, werkproject, enz.

Het Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg is de standplaats waar het wekelijks teamoverleg doorgaat, je administratie kan bijwerken,...

Het werkrooster is in de regel overdag, maar je bent bereid om ’s avonds te werken op basis van de ondersteuningsvraag van de cliënt of op vraag van de organisatie.

Functievereisten :

Je beschikt over een diploma bachelor maatschappelijk werk

Min. 2 jaar werkervaring als maatschappelijk werker kunnen voor leggen is eveneens een voorwaarde om te solliciteren. Bij voorkeur is de werkervaring in een VAPH setting.

Bijkomende ervaring in forensische context is een meerwaarde.

Je kent het intersectorale hulpverleningslandschap en bent op de hoogte van de actuele regelgeving rond sociale en financiële tegemoetkomingen.

Notie hebben van het emotioneel ontwikkelingskader van Došen is een troef.

Je bent in bezit van een rijbewijs B en je kan beschikken over een eigen vervoersmiddel voor dienstverplaatsingen.

Functieprofiel :

Je professionaliteit gaat hand in hand met een gezonde dosis humor en zelfrelativering. Verbindende communicatie is bekend terrein en wil je in praktijk zetten.

Je linkt je persoonlijke drijfveren met overtuiging aan ons waardenkompas.

Je hebt een beeld van jouw gevoelige thema’s rond strafbare feiten en hoe je grensoverschrijdend gedrag en de persoon kan scheiden.

Je voorkeur voor autonoom werken combineer je soepel met teamwerk. Je kan vertrouwensvol balanceren tussen standvastigheid en flexibiliteit.

Je out-of-the-box ideeën stromen door naar het team en je cliëntenwerk

Wij bieden :

Een 30,4u contract voor onbepaalde duur met zo snel mogelijke in dienst treding.

Het uurrooster is opgesteld met beschikbaarheid van 5 dagen per week met vrije namiddag op woensdag en vrijdag.

Verloning volgens de wettelijke bepalingen van PC barema B1c

Een dynamische, uitdagende werkomgeving met focus op kwaliteit en ruimte voor ontwikkeling.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier