Afdelingshoofd Zorg (interne vacature) (m/v/x)
FPC Gent
Gent, BE
6 dagen geleden

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Voor de afdeling Schelde, een opnameafdeling binnen ZIZ ('zeer intensieve zorg'), zijn wij momenteel op zoek naar een afdelingshoofd.

Het multidisciplinair team van deze afdeling begeleidt patiënten met een persoonlijkheidsstoornis, een verstandelijke beperking of een psychotische stoornis.

De afdeling op zich is een relatief gegeven ; bij wachtdiensten sta je immers in voor andere afdelingen en in functie van de noden treed je op als vervangend afdelingshoofd.

ZIZ opnameafdelingen zijn voor patiënten die niet stabiel genoeg functioneren om op een reguliere (opname)afdeling van FPC Gent te verblijven.

De doelstelling van een verblijf op de ZIZ-afdeling is stabilisatie zodat een doorstroom naar een andere afdeling mogelijk wordt.

Deze stabilisatie kan nodig zijn op verschillende gebieden, waaronder psychiatrisch, medicamenteus, functioneren in groep, onvoorspelbaar toestandsbeeld rekening houdende met veiligheid en agressie.

 • WAT HOUDT DE JOB IN?Als afdelingshoofd neem je samen met de afdelingspsycholoog verantwoordelijkheid voor het vormgeven en bewaken van het therapeutisch leefklimaat op de afdeling en ben je verantwoordelijk voor de praktische organisatie van jouw afdeling.
 • Je adviseert, vanuit het eigen werkgebied, de Zorgmanager Behandelorganisatie over de tactische en operationele beleidsontwikkeling.

  Verder werk je het afdelingsjaarplan uit en superviseer je de uitvoering ervan.Samen met de planningsdienst voorzie je in een goede uurroosterplanning.

  Je geeft leiding aan jouw team van verpleegkundigen en therapeutisch assistenten. Je motiveert en coacht hen in zowel de organisatie als de kwaliteit van hun taken.

  Je bent 'het gezicht' voor jouw team en bevordert een goede werksfeer op de afdeling.Je bent een belangrijke schakel in de communicatie, zowel top-down als bottom-up.

  Je maakt deel uit van het multidisciplinair team, zit het werkoverleg op afdelingsniveau voor en neemt de gesprekken met medewerkers voor jouw rekening (jaargesprekken, gesprekken i.

  k.v. aanwezigheidsbeleid, etc.). Verder ben je verantwoordelijk voor een duurzaam gebruik van werkmiddelen, beoordeel je de vragen van patiënten voor de medische dienst, verricht je verpleegkundige handelingen en superviseer je deze van de verpleegkundigen, volg je de aanwezigheid van patiënten i.

  k.v. hun dagprogramma op, etc.Je neemt deel aan de roulementen van de wachtdienst.*WIE BEN JIJ?Ben je een gedreven (psychiatrisch) verpleegkundige op zoek naar een zeer gevarieerde en uitdagende functie?

  Zie je jezelf een team aansturen in deze setting met een complexe doelgroep? Lees dan even verder wat we graag willen dat je meebrengt naar team Schelde.

  Je hebt een diploma verpleegkundige. Een specialisatie psychiatrische verpleegkundige is een pluspunt. Je hebt bij voorkeur kennis van en relevante ervaring met het werken met forensische patiënten met een persoonlijkheidsproblematiek, een mentale beperking of een psychotische kwetsbaarheid.

  Je kan verder goed overweg met MS Office.Ben je besluitvaardig, denk je in termen van oplossingen en word je blij van het coachen van een team?

  Schrik je er niet voor terug om de dagelijkse werking van de afdeling in goede banen te leiden? Kan je je tot slot vlot aanpassen aan veranderende omstandigheden én ben je transtparant in houding én gedrag?

  Dan is deze functie ongetwijfeld iets voor jou!*WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN?Naast een boeiende en uitdagende functie in FPC Gent, bieden wij een voltijds contract.*

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier