Information Management Expert
Colruyt Group
HALLE, BEL
2 dagen geleden

Vacatureomschrijving

Investeren in data en informatie is cruciaal voor Colruyt Group. We hebben de ambitie om hier een leidende rol in op te nemen.

Als Information Management Expert maak je dit mee mogelijk door het beleid en de best practices uit te werken voor heel onze organisatie.

Je gaat aan de slag binnen de divisie BA&I (Business Analytics & Insights) van Colruyt Group, parallel aan de teams die mee richting geven aan het informatiebeleid van de groep.

Colruyt Group is met meer dan 40 merken voor particulieren en bedrijven actief in food- en non-foodretail, e-commerce, energie en nog vele andere markten.

Al die verschillende bedrijfsonderdelen hebben de juiste ondersteuning en begeleiding nodig vanuit een gemeenschappelijk kader, maar met respect voor de context van elk merk.

Het is van groot belang om bewust om te springen met de hele ketting die start bij ruwe data en gaat tot inzichten en beslissingen.

Er bestaat daarbij een verschil tussen de ruwe data en betekenisvolle informatie.

Als Information Management Expert focus je op het informatiegedeelte, met name de data die al in een businesscontext zijn geplaatst (in tegenstelling tot het technische of IT-aspect).

Dankzij jouw werk kunnen je collega’s van de business-afdelingen aan de slag met de data. Je creëert daarvoor een gemeenschappelijke taal en een begrijpbare context.

Daardoor krijgen je business-collega’s inzicht in welke data voorhanden zijn en hoe zij deze effectief kunnen gebruiken in onder andere analyses.

Je legt dus de link tussen IT en Business.

Je houdt je voornamelijk bezig met het uitwerken van methodes en zet deze om in richtlijnen. Je consolideert ook waar nodig bestaande kennis of ervaringen in onze groep.

Je communiceert duidelijk over de best practices naar de gebruikers die op tactisch en operationeel niveau hiermee aan de slag gaan.

Je doet dit in het kader van gekende topics als quality, governance, lifecycle management, modelling en andere. Jouw acties zorgen ervoor dat de maturiteit op het vlak van informatiemanagement verder groeit binnen onze organisatie.

Wat doe je concreet?

 • Je denkt mee over richtlijnen en methodes ter verbetering van information-management of werkt deze zelf uit.
 • Je ontwikkelt best practices.
 • Je faciliteert werkgroepen met andere experten en stakeholders.
 • Je documenteert en zorgt voor trainingsmateriaal en brengt waar nodig je kennis over.
 • Je neemt binnen projecten de rol op van consultant of expert.
 • Je bent het aanspreekpunt voor vragen omtrent informatiemanagement.
 • Je werkt in Halle en je kan tot twee dagen per week telewerken.

  Profiel

  Kennis en ervaring Je hebt een bachelor-diploma (of gelijkwaardige ervaring) en minstens 3 jaar ervaring in informatie- of datamanagement en een of meerdere van volgende topics : quality, lifecycle management, business glossary, governance, modelling,

  Analytisch vermogen Je vertaalt je analyses naar praktische adviezen en algemene best practices. Je behoudt het overzicht op de data- en informatiestromen en hun processen.

  Hands-on Je hebt oog voor de praktische problemen die opduiken en geeft hier gepaste antwoorden op.

  Communicatie Je werkt vlot samen met interne partners en geeft concrete, heldere adviezen aan de stakeholders.

  Talenkennis Je communiceert vlot in het Nederlands en Engels. Kennis van het Frans is een pluspunt.

  Wij bieden

  Impact en verantwoordelijkheid Je bepaalt mee hoe Colruyt Group omgaat met data en informatie en helpt anderen groeien in hun omgang met data en informatie.

  Netwerk Je komt in contact met veel andere professionals van wie je kan bijleren. Je bouwt in een mum van tijd een breed netwerk uit.

  Aantrekkelijk loonpakket Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, winstdeelname en een bedrijfswagen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier