Functioneel analist expert (DWSE) via Vlaanderen connect.
Vlaanderen connect.
BRUSSEL, BELGIE
6 dagen geleden
source : VDAB

Functieomschrijving

Je werkt bij de afdeling Algemene Diensten van het Departement Werk en Sociale Economie, meer bepaald in de cluster digitalisering’ van de dienst Data & digitalisering’.

Het Departement Werk en Sociale Economie staat in voor beleidscoördinatie en -ontwikkeling en voor de opvolging, de monitoring en de handhaving (inspectie) van het Vlaams werkgelegenheidsbeleid.

Daarnaast zorgt het ook voor de ondersteuning en versterking van de werkgelegenheid in de reguliere sector, de non-profitsector en de sociale economie in Vlaanderen.

Via verschillende tewerkstellingsprogramma's, erkenningen en subsidies draagt het bij tot de bevordering van de werkgelegenheid.

Tot slot staat het in voor het beheer van het Europees Sociaal Fonds (ESF) in Vlaanderen. In totaal biedt het departement een dienstverlening m.b.t. 47 maatregelen.

De cluster digitalisering’ staat in voor de intake, implementatie en nazorg van de digitaliseringinitiatieven m.b.t. de diverse materies waarin het departement actief is (vb.

dienstencheques, arbeids- en beroepskaarten, aanmoedigingspremies in het kader van loopbaanonderbrekingen, vlaams zorgkrediet, ).

De digitalisering maakt gebruik van de lean en agile werkprincipes.

Als departement wordt er zwaar ingezet op een verdere digitalisering van de dienstverlening en het innoveren met nieuwe technologieën a.

d.h.v. Proof-Of-Concepts wordt actief gestimuleerd. Het consulteren van authentieke databronnen en (her)gebruik van de digitaliseringsbouwstenen die binnen de Vlaamse overheid ontwikkeld worden vormen een uitgangspunt bij de digitalisering.

De dienst data & digitalisering zoekt een functioneel analist expert met ervaring in projectopvolging. Je hebt de nodige ervaring om de digitalisering mee vorm te geven en je werkt nauw samen met externe partijen.

Doel

Je zal fungeren als eigenaar’ van een aantal producten die door het departement beheerd worden en samen met een aantal andere belangrijke stakeholders (business owners, business analist, E2E-projectleider, ontwikkelaars, testers) een multidisciplinair team vormen.

Samen staat dit multidisciplinair team in voor de digitalisering binnen de zogenaamde productfamilie. Binnen deze functie is men dus actief betrokken bij zowel de intake, high-level-analyse, prioritering, detailanalyse en uitvoering van meerder digitaliseringsinitiatieven.

De functie is in hoofdzaak gericht op de ontwikkeling / ondersteuning van de cluster digitalisering binnen de dienst data en digitalisering van het departement Werk en sociale economie.

De brugfunctie tussen business en IT is hierbij essentieel. De IT-projecten worden op een agile-wijze uitgevoerd door externe IT-leveranciers.

De rol van functioneel analist expert bestaat erin samen met de business stakeholders het gehele ontwikkeltraject (van intake tot oplevering) mee te volgen, input te verzamelen, mee te denken, het binnen het project laten respecteren van de algemene DWSE richtlijnen,

Voorts treedt de cluster digitalisering ook op als SPOC voor de DWSE-relatie met een aantal IT-gerelateerde instanties binnen de Vlaamse overheid (vb.

Vlaamse dienstenintegrator, Vlaamse infolijn, ) en worden de centrale initiatieven actief opgevolgd. Ook de opvolging van escalaties van eventuele toepassings- en integratieproblemen van de reeds bestaande toepassingen en opvolgingsvergaderingen begeleiden, maakt deel uit van de functie.

Hiervoor maakt DWSE ondersteunend gebruik van JIRA en Confluence (Atlassian-stack).

Profiel

Je hebt reeds enkele jaren ervaring in een gelijkaardige functie en een relevante sector.

Je hebt uitstekende relationele vaardigheden en geeft blijk van efficiëntie bij het autonoom uitwerken van projecten. Je bent verantwoordelijk, flexibel en je hebt zin voor initiatief.

Je zin voor analyse en synthese stelt je in staat kwalitatief werk af te leveren terwijl het respecteren van de termijnen een prioriteit blijft.

Meer specifiek heb je :

 • ervaring met het maken van functionele analyses
 • ervaring met het opzetten en opvolgen van informatiesystemen, databeheer en conversie en het ontwerpen / beoordelen van datamodellen;
 • ervaring met het project- en planmatig ontwikkelen van bedrijfstoepassingen;
 • ervaring met het vervullen van een brugfunctie tussen de leverancier en de business;
 • een sterk analytisch / synthetisch denkvermogen
 • goede soft-skills (conflicthantering, communicatief, )
 • Zeer goede kennis van het Nederlands is noodzakelijk.

  Aanbod

  Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met :

 • een mobiliteitsbudget, afhankelijk van het functieniveau
 • maaltijdcheques van 7 euro / dag (eigen bijdrage 1,09 euro / dag)
 • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • een groepsverzekering
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.
 • Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk : een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11 / 07, 02 / 11, 15 / 11 en 26 / 12).

  Verder zijn er flexibele werkuren en je kan thuiswerken.

  Ten slotte krijg je bij Vlaanderen connect nog verschillende andere voordelen : je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn.

  Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier