HR Business Partner
Colruyt Group
MECHELEN
1 dag geleden

Vacatureomschrijving

Mensen zijn dé sleutel tot het succes van Colruyt Group. Als mensgerichte organisatie geloven én investeren we volop in talentontwikkeling en persoonlijke groei.

Als HR Business Partner speel jij een belangrijke rol in het vertalen van onze HR-visie naar de dagelijkse organisatieprocessen.

Colruyt Group telt meer dan 30.000 medewerkers en meer dan 20 bedrijven. Als HR Business Partner ondersteun je een van onze directies bij het personeelsbeleid, in het bijzonder voor sociaaljuridische en arbeidsorganisatorische aspecten.

Bijna dagelijks sta je voor onverwachte situaties en ga je creatief op zoek naar oplossingen.

Wat doe je concreet?

 • Je biedt operationele hulp bij alles wat er op de werkvloer kan gebeuren. Denk maar aan ontslagdossiers, arbeidsongevallen, loonsimulaties
 • Samen met je directie buig jij je over een evenwichtig loon- en arbeidsbeleid. Daarbij geef je mee vorm aan de organisatiestructuur en workforceplanning.
 • Je begeleidt de directie bij het uitschrijven van nieuwe organisatiemodellen. Daarbij bekijk je diverse aspecten zoals organigram, functieniveau, verloning, functietitels, paritair comité, arbeidscontracten
 • Je gaat in overleg met de sociale partners en houdt voortdurend voeling met wat er bij hen leeft. Zo verzeker je een vlotte samenwerking.
 • Samen met je financiële collega's volg je de evolutie van loonkosten op. Je adviseert de directie over aanwerving en ontslag, vooral in functie van de personeelsvooruitzichten.
 • Met HR-collega’s uit andere expertises (bijv. welzijn, rekrutering & selectie) werk je samen rond een breed scala aan HR-topics.
 • Met oog voor the bigger picture’ geven jullie elke dag opnieuw gestalte aan de mensgerichte waarden van Colruyt Group.

  Je werkt vanuit Mechelen.

  Profiel

 • Kennis en ervaring Kennis van arbeidsrecht en sociale wetgeving is een must. Je hebt bij voorkeur ook ervaring in een leidinggevende functie.
 • Weerbaarheid Jij hebt veer- en daadkracht. Je aarzelt dan ook niet om vanuit jouw rol af en toe wat tegengas te geven aan je business.
 • Communicatieskills Je knoopt vlot contacten aan, en gaat elke dag enthousiast in gesprek met de directie, medewerkers en sociale partners.
 • Je levert proactief input, stelt oplossingen voor en geeft professioneel advies aan je partners.

 • Analytisch / conceptueel vermogen Als HR Business Partner denk je op strategisch niveau mee met je business. Je legt snel de juiste verbanden en formuleert een helder standpunt om het beleid bij te sturen.
 • Meten is weten : daarom zijn jouw analyses altijd gebaseerd op cijfers en HR-indicatoren.

 • Talenkennis Je communiceert perfect in het Nederlands en Frans met alle stakeholders. Kennis van het Engels is een pluspunt.
 • Wij bieden

 • Verantwoordelijkheid en impact Als je graag verantwoordelijkheid neemt en dingen in beweging zet, dan is deze job echt iets voor jou.
 • Je werkt volgens je eigen inzichten en methoden, denkt mee op strategisch niveau en ziet snel de impact van je werk.

 • Geen enkele dag is hetzelfde Elke dag sta je voor onverwachte en dringende situaties die om een maatoplossing vragen. Dat betekent ook dat je agenda er plots helemaal anders komt uit te zien.
 • Een gevarieerde uitdaging!

 • Work-life-balans Colruyt Group heeft een mensgerichte bedrijfscultuur waarin je helemaal jezelf kan zijn. Een goede work-life-balans is echt belangrijk.
 • Met flexibele uren plan je je agenda optimaal zoals het voor jou past, en we verwachten niet dat je je werk mee naar huis neemt.

 • Reële doorgroeimogelijkheden Als HR Business Partner krijg je een goed beeld van alles wat er binnen Colruyt Group gebeurt.
 • Op termijn zijn er reële doorgroeimogelijkheden op maat van jouw talenten.

 • Aantrekkelijk loonpakket Je krijgt een marktconform nettoloon gekoppeld aan heel wat extralegale voordelen (zoals maaltijdcheques, winstdeelname en bedrijfswagen).
 • Reistijd berekenen

  Je vervoermiddelAutoOpenbaar vervoerFietsLopendWat is je vertrekpunt?

  Sollicitatiestappen

  Je solliciteert (Door de Corona-maatregelen kan het langer duren voor je feedback krijgt, maar je hoort ons zeker!)

  We bekijken je online sollicitatie en cv grondig, en gaan na of die aansluit bij het profiel voor de job. Binnen de 2 weken hoor je van ons.

  Het verdere verloop kan voor sommige functies lichtjes verschillen.

  We bellen even

  Het is mogelijk dat we je bellen en naar je motivatie vragen. We gaan na of je een goed zicht hebt op de functie en bespreken een paar praktische zaken zoals mobiliteit, mogelijke startdatum en loonverwachting.

  Eerste kennismaking & online testen

  Onze recruiter gaat dieper in op je cv, motivatie en competenties voor de job. En jij kan al je vragen stellen. Vooraf krijg je thuis een online vragenlijst over je persoonlijkheid, we testen ook je redeneervermogen.

  Een babbel met je toekomstige leidinggevende

  Dit is een wederzijdse kennismaking. Jullie praten uitgebreider over je competenties, de inhoud van de job en wie jij bent.

  Eventueel krijg je een praktische proef.

  We gaan er samen voor

  Hebben we een match? Welkom in je nieuwe team!

  Vakgebied Centrale diensten

  Bij Colruyt Group hebben we 21 merken en een intern communicatiebureau . Brandmanagers, marketeers, copywriters, webdesigners Samen creëren ze ambitieuze marketingplannen , creatieve campagnes en effectieve communicaties.

  De HR-medewerkers zijn de link tussen onze organisatie en de mensen. Ze houden zich bezig met de volledige carrière die medewerkers doorlopen bij Colruyt Group.

  Ze geven mee vorm aan onze mensgerichte visie en werken strategisch mee aan de groei van heel het bedrijf.

  Bij Aankoop wordt er druk onderhandeld. De retail-aankopers gaan op zoek naar producten die onze klanten in de winkel willen kopen.

  Indirect spend-aankopers kopen producten, materialen en diensten aan voor onze eigen medewerkers. De aankoopondersteunende diensten zorgen er achter de schermen voor dat onze aankopers de beste deals in de wacht slepen.

  Een job in Finance is bij ons behoorlijk uitdagend en afwisselend. Als beursgenoteerd bedrijf moeten we voldoen aan de International Financial Reporting Standards.

  We bestaan uit entiteiten met heel diverse activiteiten zoals winkels, vastgoed, energie of e-commerce. Iedereen werkt als specialist in een afgelijnd domein.

  Daarnaast kan je ook aan de slag in ons contactcenter, waar je elke dag in contact komt met onze klanten en letterlijk het verschil maakt voor hen.

  Of maak je het de winkelmedewerkers makkelijker vanuit een van onze winkelondersteunende diensten

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier