Senior projectingenieur Roads & Sewers
Arcadis
Gent, Oost-Vlaanderen, Belgium
1 dag geleden

JOB DESCRIPTION

Bij Arcadis willen we mensen aantrekken die onze passie delen en die willen bijdragen aan onze missie om de levenskwaliteit te verbeteren.

We bieden je de mogelijkheid om jouw wereld en de wereld rondom jou te transformeren. Dit blijkt uit wat we realiseren voor onze klanten, maar ook uit de kansen die we voor onze mensen scheppen.

Daarnaast zijn er onze vele initiatieven die pleiten voor gelijkheid en inclusie en de vele initiatieven om de samenleving te verbeteren.

Een Arcadiaan bekijkt de dingen graag vanuit verschillende perspectieven, geeft om de duurzaamheid van onze planeet en durft de toekomst vorm te geven.

Eén van onze kernwaarden is people first. Je krijgt de kans om je carrière in eigen handen te nemen. Je werkt aan uiteenlopende projecten die een verschil maken in het leven van mensen.

Je krijgt de ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen waarbij je wordt aangemoedigd om vanuit een groeimindset een flexibele carrière uit te bouwen die voor jou werkt.

Ondersteund door onze stichting Lovinklaan, investeren we voor de lange termijn in jou zodat jij jouw volledige potentieel bereikt.

Welke uitdaging ga jij aan?

Bouwkundig Ingenieur met interesse in innovatieve infrastructuurprojecten? Dan willen wij jou ontmoeten!

Als Senior Projectingenieur ben je een zeer belangrijke schakel in het interne ontwerpproces. Je bent het centrale aanspreekpunt voor (junior) projectingenieurs, projectleiding en andere disciplines binnen de actieve projecten.

Zelf neem je als Senior Projectingenieur ook een actieve rol op binnen het projectteam. Je staat mee in voor technische haalbaarheidsscenarios, concept- en ontwerpnotas, de voorstudie, de technische detailstudies, vergunningsdossiers,...

Daarnaast zet je als Senior Projectingenieur bij het opstellen van ramingen, bestekken en meetstaten de hoofdlijnen uit.

Je staat in voor de begeleiding, kennisdeling en het bewaken van de kwaliteit (volgens het 4-ogen principe).

 • Je werkt mee aan kleine, middelgrote en grote infrastructurele projecten in opdracht van lokale overheden en aannemers.
 • Je treedt op als interne coördinator voor de projectleider. Je werkt ontwerpopdrachten en deelontwerpen uit voor wegenis-, riolerings- en stedelijke herinrichtingsprojecten.
 • Je coacht en houdt werkgericht (info) en inhoudelijk (kwalitatief) toezicht en controle op het werk van (junior) ondersteunende teamleden o.
 • b.v. aanpak, kennis en werkprocedures.

  Wat heb jij in je mars?

 • Je bent bouwkundig ingenieur. Je hebt minstens 5 jaar relevante ervaring in ontwerp en / of uitvoering van infrastructuurprojecten : wegenis, riolering, fietspaden, bruggen, tunnels, landschapsontwerp, stedenbouw,
 • Je beschikt over een goede kennis van infrastructuurontwerp (SB250) en regelgeving (wetgeving overheidsopdrachten). Je hebt eveneens een goed inzicht in de hydraulische werking van rioleringssystemen en andere infrastructuur gerelateerde aspecten.
 • Je bent een positief ingesteld persoon. Daarnaast beschik je over voldoende drive om je in te werken, te ontplooien en te groeien binnen jouw rol vanuit een voornamelijk intern georiënteerde werking.
 • Als Senior Projectingenieur ben je bereid jouw kennis en vaardigheden voortdurend aan te scherpen, te vernieuwen en te verruimen.

  En dit door opleidingen en nieuwe ervaringen binnen projecten.

  Waarom voor Arcadis kiezen?

  Onze activiteiten bij Arcadis hebben een directe impact op het leven van mensen en de planeet. We maken het wonen, werken en leven in steden veiliger, duurzamer en veerkrachtiger.

  Samen met onze klanten creëren we zo een duurzame toekomst.

  We bedenken steeds nieuwe manieren die een positieve impact hebben en betere ervaringen creëren voor mensen : data gedreven en digitale oplossingen zijn onlosmakelijk deel van het Arcadis-DNA.

  Door de samenwerking met onze klanten en door het gebruik van technieken zoals design thinking, doorgronden we de meest uiteenlopende uitdagingen.

  Als wereldwijd bedrijf ondersteunen we vijf duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN zodat al onze projecten een betere en duurzamere toekomst garanderen voor iedereen.

  Naast hetgeen wat we realiseren voor onze klanten, ondersteunen we ook de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn, zodat we de positieve impact op de samenleving vergroten.

  We meten en bestuderen niet-financiële informatie om zakelijke beslissingen te nemen en om onze eigen milieu-impact te verminderen.

  Tegen 2030 wil Arcadis wereldwijd volledig CO2-neutraal zijn.

  Onze inzet voor gelijkheid, diversiteit, inclusie

  We willen dat je elke dag je beste zelf kunt zijn. Gelijkheid en inclusie nemen we heel serieus en we houden onszelf verantwoordelijk voor onze acties.

  Het is onze ambitie om een betrokken, sterke en goede werkgever te zijn en een fijne werkplek te bieden voor iedereen.

  LI-HD1

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier