Ingenieur Elektromechanische Uitrustingen
De Lijn
Mechelen, BE
2 dagen geleden

De Lijn wil een oplossing zijn voor de mobiliteit van de toekomst. Werken bij De Lijn is daarom meer dan een gewone job.

Samen met 7.500 collega’s maken we Vlaanderen leefbaar en bereikbaar. Want een betere mobiliteit in Vlaanderen is voor iedereen belangrijk.

Ook jij kan hier een sleutelrol in spelen. Bij ons kom je terecht in een gezond bedrijf dat constant in beweging is en dat oog heeft voor de noden van zijn werknemers.

Functieomschrijving

Om het openbaar vervoer mogelijk te maken is er heel wat vaste infrastructuur nodig, denk hierbij aan busstations, traminfrastructuur en stal- en werkplaatsen voor onze enorme vloot van 400 trams en 2300 bussen.

Hiervoor heeft De Lijn meer dan 60 stelplaatsen en 400 km aan tramsporen in beheer. Deze infrastructuur zit boordevol technische installaties om onze werking mogelijk te maken.

Wil jij je verdiepen in deze technische materie om ervoor te zorgen dat we de juiste keuzes maken in functie van de bouw van nieuwe infrastructuur en het beheer van onze bestaande infrastructuur?

Als deskundige voor de discipline elektromechanische uitrustingen ben je verantwoordelijk voor een optimale beschikbaarheid van de infrastructuur binnen de heersende voorschriften, normen en budgetten.

Je werkt mee aan de uitbreiding, vernieuwing, beheer en onderhoud van onze infrastructuur, je werkt mee aan nieuwe ontwerpen, kan oplossingen bedenken binnen jouw vakgebied en verliest hier het onderhoudsaspect niet uit het oog.

Verder bewaak je de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden.

Jouw focus ligt op het opmaken en opvolgen van ontwerpen, plannen en documenten van technische installaties die De Lijn nodig heeft bij de realisatie van gebouwen, stelplaatsen en traminfrastructuur.

Je ondersteunt de projectmanager in het voorbereiden, ontwikkelen, opvolgen en coördineren van de dossiers. Je werkt hierbij in teamverband onder leiding van een projectmanager met collega’s van andere expertisedomeinen, met tekenaars en met werftoezichters.

Indien we de interne capaciteit ontbreken, zal je ook worden ingeschakeld om binnen jouw expertise de juiste input te kunnen leveren en controle te kunnen uitvoeren in de samenwerking met externe partners (begeleiding studie- en uitvoeringsopdrachten).

Hierbij ben je een belangrijke schakel om op basis van jouw technische expertise de belangen van De Lijn optimaal te verdedigen.

Binnen de groep technisch deskundigen zijn we op zoek naar een deskundige die ons kan bijstaan bij heel wat installatietechnische vraagstukken die aan bod komen bij het realiseren van gebouwen, stelplaatsen en traminfrastructuur waarbij de focus ligt op de speciale installaties (industrieel van aard).

Dit gaat o.a. over persluchtinstallaties, hefinstallaties, vloeistofdistributie, dakwerkstanden, teststraten, waterzuiveringsinstallaties, brandtechnische installaties, middenspanningsinstallaties, etc Kennis rond deze thema’s is verankerd binnen De Lijn in diverse standaard handboeken.

Noties rond de meer klassieke gebouwtechnische installaties zoals HVACS en elektriciteit (laagspanning) zijn een plus, maar niet essentieel.

Gezien de hoeveelheid aan technische installaties zoeken we vooral een allround profiel dat vooral van aanpakken weet en de cruciale kennis weet op te bouwen om een rol als bouwheer op te nemen en kan inschatten wanneer er op externe ondersteuning beroep moet gedaan worden.

Jij zal de expert ter zake zijn om dergelijke ondersteuning te begeleiden binnen jouw vakgebied en te komen tot de gewenste output.

Gezien je vaak betrokken zal worden in het volledige traject van een project, gaat dit zowel over aspecten in de ontwerp-, studie-, vergunnings-, aanbestedings- als uitvoeringsfase.

Je werkzaamheden als deskundige :

 • Je stelt jouw expertise ten dienste van collega’s, dit zowel voor kleinere interne projecten als grotere projecten waar je in teamverband jouw vakgebied vertegenwoordigd.
 • Je werkt mee aan het ontwerpen van nieuwe infrastructuur en het opmaken en / of controleren van lastenboeken om tot realisatie te kunnen overgaan.
 • Je bent betrokken bij de opvolging van de uitvoering van werken, zodat de opdrachten op een kwaliteitsvolle manier kunnen overgedragen worden naar de collega’s die instaan voor het dagdagelijkse beheer.
 • Hierbij doe je beroep op interne richtlijnen en standaarden van De Lijn, die je kritisch tegen het licht houdt op basis van je expertise en ervaring.
 • Het bijwerken van deze richtlijnen binnen jouw vakgebied neem je voor jouw rekening zodanig dat we er voor zorgen dat onze infrastructuur blijft voldoen aan de noden van vandaag én morgen.
 • Communicatie binnen De Lijn

  In je job als deskundige is communicatie belangrijk, zowel intern als extern. Je hebt regelmatig contact met directe collega’s en overlegt met de servicezones en expertisecentra voor infrastructuur.

  Ook win je advies in bij de directies van andere afdelingen en onderhoud je contact met externe leveranciers en dienstverleners.

  Durf, enthousiasmeer en bespreek : dit maakt jou een deskundige.

  Functieprofiel

  We zoeken iemand die zelfstandig de dagelijkse werkzaamheden uitvoert binnen de wettelijke normen en standaarden. Een deskundige die complexe informatie leesbaar en vatbaar kan maken voor alle betrokken partijen en zich bewust is van de gevolgen van vertragingen en meerkosten.

  Je durft te innoveren, blijft graag op de hoogte van nieuwe trends en evoluties en ontwikkelt je eigen deskundigheid continu met behulp van opleidingen en je communicatie met externe organisaties, universiteiten en beroepsverenigingen.

  Dat vul je aan met :

 • een masterdiploma Master in de industriële wetenschappen binnen de richting elektromechanica of elektrotechnieken of gelijkwaardig door ervaring.
 • 2 tot 3 jaar relevante ervaring is een plus, maar jonge gemotiveerde talenten zijn welkom
 • kennis van ontwerpvaardigheden, normen en wetgeving
 • kennis van nationale en internationale standaarden
 • Ons aanbod

  Hoe is dat : werken bij De Lijn?

  Samenwerken is een van onze belangrijkste pijlers binnen De Lijn : samen met zo’n 8.000 medewerkers brengen we Vlaanderen in beweging.

  Je kunt je werkzaamheden flexibel indelen en krijgt de kans om echt in de materie te duiken. Zo evolueer jij tot expert in jouw vakgebied en kun je jouw kennis overdragen aan collega’s.

  Samen zijn we een voortrekker in de transitie naar duurzame mobiliteit in Vlaanderen.

  Voordelen om van te genieten :

 • Een aantrekkelijk maandsalaris, in verhouding tot je diploma en competenties, van € 3 790,70 tot € 4 565,44. Indien hoger wordt het dossier bekeken met de HR directeur.
 • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques van €8,00 per gewerkte dag, dubbel vakantiegeld, eindejaarspremie, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, vrijverkeerkaarten voor het hele bus, tram, en metronetwerk voor jou en je gezin in België, gratis woon werkverkeer met de trein, gratis thuisopvang voor zieke kinderen,
 • Voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners, zoals vakantiehuizen, programma’s om privé computers aan te kopen en groepsaankopen.
 • Professioneel meegroeien met een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijk mobiliteitsdebat.
 • Bovendien hechten we belang aan een goede werk privébalans . We zetten in op plaats en tijdsonafhankelijk werken. Je kan in het voor jou dichtstbijzijnde kantoor van De Lijn of van thuis uit werken.

  We verwachten echter wel dat je, afhankelijk van afspraken met je manager en mogelijke meetings, 1 à 2 keer per week aanwezig bent in het hoofdkantoor te Mechelen .

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier