Egov Select - Enterprise Architect
Egov Select
Brussel, Belgium
3 dagen geleden
source : Jobg8

Ben je gepassioneerd door het opzetten de architectuur in een internationale context en ben je een echte team player ? Dan trekt deze vacature jou zeker aan.

Werkomgeving

De FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking behartigt, vertegenwoordigt en bevordert de belangen van België en de Belgen in het buitenland en bevordert de coherentie van de Belgische output als federaal land.

De directie ICT ondersteunt alle activiteiten van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Zij leveren klantgerichte diensten en ontwikkelen en implementeren IT-processen en -toepassingen die nodig zijn om de doelstellingen van de FOD te bereiken.

Taakomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de overkoepelende ICT architectuur van Buitenlandse Zaken. Je zorgt er onder andere voor dat op termijn de architectuur van infrastructuur, veiligheid, applicaties, .

 • een consistente samenhang vertoont. Je bent de schakel tussen de applicatie- en domein-architecten, projectmanagers, netwerkspecialisten die de neuzen in dezelfde richting brengt
 • Je geeft advies aan onze interne klanten over impact van hun project op onze systemen en wat bijgevolg de beste opzet is om aan hun behoefte tegemoet te komen

  Je onderbouwt de business case van de grote IT-projecten voorafgaand aan de uitvoering ervan door de omvang en verwachte organisatorische impact van informatiesystemen en de benodigde investeringen te analyseren

  Je zorgt mee voor de veiligheid en beveiliging van informatiesystemen; je helpt om beveiligingsbedreigingen te identificeren en aan te pakken

  Je werkt samen met het Project Management Office om de projectenportfolio te beheren en een visie op hoog niveau te bieden van (de relaties tussen) de verschillende programma's en projecten.

  Profielomschrijving

  Je hebt minstens een bachelor diploma, bij voorkeur in computertechniek, informatica of gerelateerde domeinen.

  Een bijkomende getuigschrift in business management (vb MBA, Banaba Economie) is een plus.

  Door je passie voor je vak zie je de permanente zorg voor je professionele zelfontwikkeling eerder als een leuke hobby, je wil bij blijven met trends in de industrie en opkomende technologieën

  Je hebt ervaring met ICT ontwikkelprojecten in meerdere domeinen

  Je hebt een goed begrip van computersystemen, -structuren en -toepassingen

  je bent goed thuis waar Microsoft applicaties in Cloud-omgevingen gebruikt worden

  Je gezond boerenverstand helpt je om pragmatisch prioriteiten te stellen bij het rangorderen van behoeften en projecten.

  Je geniet van het samenwerken en het in team vastleggen van de beste oplossing, je kan hierin de trekkersrol opnemen.

  Wij bieden

  Onze federale overheid is volop aan het informatiseren : van cyber security uitdagingen tot digitale communicatie, van netwerkverbeteringen om onze nieuwe manier van werken te ondersteunen tot complexe ontwikkelingsprojecten en optimalisatietrajecten van bestaande applicaties.

  Wil je hieraan meewerken en zo een maatschappelijke meerwaarde creëren, terwijl je ook aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken en maximale mogelijkheden krijgt om je ambities waar te maken?

  Dan bieden we je een duidelijk doel in een stimulerende omgeving en een zeer competitief salarispakket met een hele reeks extralegale voordelen (hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, mobiliteit, pensioenfonds...).

  Tevens hechten we veel belang aan een gezonde balans tussen werk en privé - met telewerk voor de meeste functies - en zijn onze kantoren zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier