Project Manager Rail Electrification
Siemens S.A./N.V.
Beersel, Vlaams Brabant Belgium
5 dagen geleden

Job Description

Siemens Mobility is s werelds toonaangevende leverancier van mobiliteitsoplossingen voor het efficiënte, veilige en milieuvriendelijke vervoer van mensen en goederen.

Zo helpen we bij de verbetering van de dagelijkse levenskwaliteit van miljoenen mensen op alle continenten. Gedreven door innovatie, ontwikkelen we intelligente gedigitaliseerde oplossingen voor het mobiliteitsvraagstuk dat steeds groter wordt.

Ons uitgebreide aanbod omvat spoorvoertuigen, spoorautomatisering, intelligente verkeersmanagementsystemen en spoorelektrificatie.

Onze datagestuurde diensten bieden klanten een unieke meerwaarde die ver buiten de grenzen reikt van onze eigen sector. Onze divisie Rail Electrification is een sleutelpartner voor de elektrificatie van de vervoersnetten van openbare vervoersmaatschappijen.

Onze klanten zijn onder meer Infrabel, MIVB, De Lijn en TEC. Onze systemen en apparatuur omvatten elektrische HS- en MS-stations en bovenleidingcomponenten.

Ook digitalisering van sturings- en bewakingssystemen (SCADA) is één van de belangrijke troeven. Binnen deze divisie zijn we op zoek naar een Project Manager met commerciële ingesteldheid .

In deze rol ben je betrokken bij de projecten vanaf de offertefase tot en met de oplevering van het project bij je klant.

Van begin tot einde dus, met als doelstelling een rendabel en succesvol project op te leveren aan een tevreden klant. Zo krijg je de kans om lange-termijnrelaties op te bouwen met je klanten en tegelijk te werken op technisch uitdagende projecten met een brandend actueel maatschappelijk draagvlak.

We bieden je een gevarieerde rol met commerciële en technische uitdagingen én zichtbaarheid binnen onze organisatie en bij onze klanten.

Are you up for this challenge? Wat zijn je verantwoordelijkheden? Als Project Manager Rail Electrification zijn je voornaamste klanten de MIVB / STIB en het Brusselse Gewest, enmogelijks ook De Lijn in Vlaanderen.

 • Commercieel beheer : Je hebt een leidende rol in het commerciële beheer waarbij je regelmatige contacten onderhoudt met je klanten.
 • Je zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van hun noden en eventuele toekomstige projecten en gaat op zoek naar nieuwe strategieën.

  Je informeert je klanten proactief over opportuniteiten en oplossingen die nieuwe technologische ontwikkelingen mogelijk maken.

  Omdat je in een voortdurend evoluerende, multidisciplinaire technische omgeving opereert, blijf je op de hoogte van de nieuwste technologische innovaties en onderhoud je regelmatige contacten met andere Siemens-divisies en met het moederbedrijf.

 • Project Management : In het kader van de projectuitvoering ben je verantwoordelijk voor het technische en financiële succes van het project in nauwe samenwerking met de financiële projectbeheerder.
 • Je neemt de leiding in de coördinatie van het projectteam en bent het eerste aanspreekpunt voor de klanten. Dit houdt onder meer in : implementatie van een projectorganisatiestructuur, coördinatie van technische en logistieke teams (studiebureau, aankoop, productie ), opvolging van de planning, bewaken en aansturen van de financiële KPI’s van het project.

  Je onderhoudt nauwe contacten met de Sales Engineers die binnen Siemens Mobility verantwoordelijk zijn voor de betreffende klant.

 • Bid Management : Je werkt de technisch-commerciële offertedossiers uit na een grondige technische en commerciële analyse van bestekken en specificaties (al dan niet in het kader van overheidsopdrachten) in nauwe samenwerking met de financiële dossierbeheerder, Sales Engineers en de BU Manager.
 • Over welke kennis & vaardigheden beschik je?

 • Je hebt een ingenieursdiploma met specialisatie Elektriciteit of Elektromechanica. Volts en Ampères hebben geen geheimen voor jou!
 • Je hebt minstens 10 jaar ervaring in project management op het domein van elektrotechniek en / of infrastructuur
 • Je bent vlot drietalig : Nederlands, Frans, en Engels (zowel mondeling als schriftelijk). Duits, naar HQ toe, is een pluspunt.
 • Je bent resultaatgericht, proactief en neemt graag initiatief.
 • Je hebt een coachende stijl en geeft blijk van een echte teamgeest. Toch schrik je er niet voor terug om, wanneer nodig, een leidende rol op te nemen.
 • Je neemt de realisatie van doelstellingen ter harte en slaagt erin de dingen gedaan te krijgen .

 • Je hebt al bewezen een goede onderhandelaar te zijn waarbij je de belangen van alle partijen kan verzoenen en consensus kan bereiken.
 • Je kan je gemakkelijk aanpassen en weet hoe te communiceren op verschillende niveaus. Je beschikt over een gezonde dosis assertiviteit.
 • Tot slot, ben je ook stressbestendig en kan je verscheidene taken gelijktijdig beheren en dit met het oog op de naleving van deadlines.
 • Watheeft Siemens je te bieden?

  Je krijgt de kans om mee te bouwen aan eenuitermate actueel maatschappelijk thema. Deze functie is tevens een goedegelegenheid om deel uit te maken van een gevestigde onderneming met sterkegroeiperspectieven.

  We bieden afwisselend werk in een brede waaier aan functiesen intensieve interne opleidingen om je loopbaan verder uit te bouwen.

  Ookpermanente coaching en begeleiding door een mentor maken deel uit van hettraject.

  Als je denkt dat deze functie goed bijje vaardigheden en ervaring aansluit en je bent gepassioneerd door werken vooreen bedrijf dat een positieve maatschappelijke bijdrage wil leveren doormobiliteitsuitdagingen te beantwoorden met innoverende oplossingen,solliciteer via de link hieronder.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier