SGS Group Belgium - Process Safety Engineer
StepStone
BRUSSEL, België
2 dagen geleden
source : VDAB

Functieomschrijving

Samen met een team van technische ingenieurs zet je mee je schouders onder de procesveiligheid bij verschillende industriële klanten (vooral Seveso bedrijven).

Je krijgt hiervoor diverse projecten toegewezen. Met kleine studies ben je een paar dagen zoet, maar uiteraard zal je ook projecten in handen nemen die 9 maanden of langer duren.

Een greep uit jouw takenpakket :

 • Ready? Set? Go! Van zodra je ons intern opleidingsproces doorlopen hebt, ben je klaar om zelfstandig studies en projecten uit te voeren.
 • Hiervoor ga je regelmatig op bedrijfsbezoek bij onze industriële klanten.

 • Heb je de potentiële veiligheidsrisico’s aan de hand van modelleringen tot in de puntjes geanalyseerd? Perfect! Dan kan je nu technisch advies en sturing bieden aan jouw klanten zodat hun procesveiligheid voldoet aan de hoogste normen en standaarden.
 • En ja, als Process Safety Engineer ben je ook verantwoordelijk voor de opmaak van de veiligheidsrapporten en alles wat daarbij komt kijken.
 • Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van ongevallenscenario’s en het bijwonen van meetings bij klanten en bevoegde overheidsdiensten.

  Profiel

  Je bezit een Master diploma in de Ingenieurswetenschappen of Veiligheidswetenschappen . Relevante werkervaring in procesveiligheid of engineering en kennis procesrisicoanalyse, HAZOP , zijn uiteraard zeer grote pluspunten.

  Indien je ook de Seveso- en milieuwetgeving beheerst, is dit de kers op de taart.

  Je hebt een vlotte pen en babbel waardoor je op een duidelijke en overzichtelijke manier kan rapporteren in het Nederlands en het Engels (zowel schriftelijk als telefonisch).

  Si vous parlez un peu de français, c'est une bonne chose. Verder ben je ook allergisch aan schrijffouten.

  Je bent flexibel ingesteld en hebt geen 9-to-5 mentaliteit. Een occasionele verplaatsing naar het buitenland (voor korte periodes) schrik jou niet af.

  Integendeel, je hebt bij wijze van spreken nu al goesting’ om te vertrekken.

  Zelfstandigheid, analytisch en cijfermatig inzicht , verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, werklust en assertiviteit zijn jouw voornaamste troeven.

  Uiteraard ben je ook een zeer betrokken, gedreven en stressbestendig persoon die voor elk probleem een oplossing vindt.

  Aanbod

  Wat mag je van ons verwachten?

  Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing . Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris, firmawagen en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan.

  Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen.

  Nadat je voldoende bent ingewerkt en zelfstandig projecten kunt leiden, heb je de keuze om op één van onze vele sites te werken ( Antwerpen, Melsele, Olen ).

  Occasioneel thuiswerk is uiteraard ook een optie.

  Interesse om deel uit te maken van onze grote SGS-familie?

  We zijn benieuwd naar je reactie! Bezorg ons jouw verhaal en cv via onze website https : / / www.sgs.be / nl-nl / our-company / careers / job-opportunities-new en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe uitdaging binnen SGS.

  Heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar sandra.beert sgs.com; ze zal je nog veel meer over deze vacature kunnen vertellen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier