Operational Risk and Control Officer ICT
BNP Paribas Fortis
Brussels, Brussels, Belgium
3 dagen geleden

Operational Risk and Control Officer ICT- m / v / x- Enabler

Zin om je te verdiepen in operationeel risico van Cyber Security en IT?

Financiëleinstellingen lopen bij de uitvoering van hun activiteiten heel wat operationelerisico’s. In een omgeving waar de digitalisatie sterk toeneemt en nieuwetechnologieën verschijnen, wijzigen deze risico’s voortdurend.

Cyber en ITrisico’s zijn vandaag belangrijke operationele risico’s die een verhoogdeaandacht en een gespecialiseerde competentie vereisen.

Ben jij de persoon die het departement RISK Operational Risk & Control (ORC) kan helpeneen kritische blik te werpen op deze risico’s en hun beheer.

RiskORC ICT is een RISK departement, verantwoordelijk voor de tweedelijns controle enmonitoring

vanICT activiteiten (IT, Cyber, BusinessContinuity, Data). Er wordt nauw samengewerkt met de teams van Global Security en IT Risk Management.

Je toekomstige job

De RiskORC Officer ICT is verantwoordelijk voor het evalueren van de effectiviteit vanhet risk management en de controle omgeving binnen de ICT entiteiten (IT,Global Security en Data) volgens een framework gedefinieerd door de tweede lijnRisk ORC en toegepast door de eerstelijn (Global Security, Data, IT)

Je zal kennis nemen van innovatievefinanciële diensten / producten zoals PSD2, Instant Payments, electronischehandtekening, data management (data analytics, artificiële intelligentie, etc).

en de IT en Business risico’s die hier aan gelinkt zijn.

Voorde volgende activiteiten kan je toegevoegde waarde leveren :

 • Analyseren van ICT processen en systemen, het inschatten van de gerelateerde risico’s en het evalueren van het intern permanent controle framework.
 • Formuleren van een opinie of beschrijven van de zwakheden die tijdens jouw analyse naar voorkomen. Je stelt aangepaste mitigerende maatregelen voor en formuleert actieplannen voor verdere opvolging.
 • Input geven over de operationele risico’s gelinkt aan nieuwe producten en diensten, nieuwe technologieën en uitbestedingsactiviteiten.
 • Zorgen voor de locale implementatie van groepsprocedures, het opvolgen van de toegepaste derogaties en een correcte opvolging van de geformuleerde audit recommendaties.
 • Meewerken aan de rapporteringsbehoeften van Interne Controle van BNPPFortis en BNPP Groep.
 • Het ontwikkelen en onderhouden van een positieve relatie met de betrokken entiteiten door deel te nemen aan werkvergaderingen om een beter begrip te krijgen van de businessactiviteiten, trends , organisatorische en regulatoire wijzigingen.
 • Speel je troevenuit

 • Je beschikt over een master diploma in IT of Toegepaste Economie
 • Je hebt op zijn minst 4 tot 5 jaar ervaring in IT, in het domein van Cybersecurity of nieuwe IT technologieën.
 • Je hebt goede communicatievaardigheden, en kan je vlot uitdrukken in één van beide landstalen , zowel in gesproken als geschreven taal.
 • Je hebt een goede kennis van het Engels.

 • Je bent vertrouwd met operationeel risicobeheer en interne controle of je bent bereid er meer over te leren.
 • Je bent in staat zelfstandig te werken en bent resultaatgedreven.
 • In een wereld in verandering zijndiversiteit en inclusie centrale waarden. Bij BNP Paribas Fortis willen wevrouwen en mannen van alle leeftijden en van allerlei achtergronden aantrekkenen behouden, elk met haar of zijn eigen ervaring.

  Hiermee versterken we onzeresultaten en onze innovatieve kracht. Al onze voltijdse jobaanbiedingen staanook open voor 90% of 80%.

  Verleid door deuitdaging?

  Geïntersseerd in defunctie? Aarzel niet om on-line te solliciteren.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier