Procesanalist
De Lijn
Antwerpen, BE
4 dagen geleden
source : Belgie Vacature

Taken en verantwoordelijkheden

Functieomschrijving

Als Procesanalist finance ben je verantwoordelijk voor het end-to-end analyseren, evalueren, verbeteren en uitwerken van processen, systemen en procedures en implementeer je deze in de business.

Hoewel je nauw verbonden bent met de financiële organisatie en hun processen , ligt de focus op het meedenken en evolueren naar end-to-end processen die businessunit overschrijdend zijn.

Je beschikt over een proactieve ingesteldheid en neemt zelf het voortouw om processen en systemen te analyseren, te evalueren en verbeteringsvoorstellen te formuleren en verder uit te werken.

Jouw initiatieven leiden tot het optimaliseren van complexe (bedrijfs)processen zodat zowel mensen als middelen op de meest efficiënte en effectieve manier ingezet kunnen worden in de organisatie en de interne dienstverlening zichzelf kan overstijgen.

Jouw communicatie, transformatie- en change management skills zorgen ervoor dat jij de rest van de organisatie kan overtuigen van jouw concepten zodat een algemene werkwijze kan geïmplementeerd worden die gedragen wordt binnen de business.

Je werkt nauw samen met de collega procesanalisten en -verbeteraars van andere businessunits, de andere finance collega’s en andere belanghebbende partijen.

Tot slot weet je een nauwe interactie op te zetten met onze collega’s van ICT en digitaal om zodoende een geoptimaliseerd proces via digitalisatie te standaardiseren en touchless te maken.

Jouw functie is gericht op :

 • het beschrijven, meten, analyseren, documenteren, actualiseren en implementeren van bedrijfsprocessen, impacten, ken-en stuurgetallen en onderliggende procedures met focus op complexe processen
 • het sturen en coördineren van proceseigenaren bij analyse en beschrijving van procedures en werkinstructies
 • het evalueren van innovatievoorstellen die uit het domein zelf komen (vanuit de leidinggevenden of vanuit performance analyse) en het faciliteren van de implementatie van het aangepaste proces
 • Het ondersteunen en begeleiden van IT vernieuwingen en aanpassingen (vanaf het ontwerp tot implementatie)
 • Bij dit alles werkt de procesanalist de complexe changes uit die nodig zijn om processen aan te passen, ook waar deze processen decentraal toegepast worden.

  De procesanalist zorgt ervoor dat ook op deze decentrale locaties de proceschanges toegepast worden.

  Functieprofiel

  Je bent een oplossings- en resultaatsgerichte teamplayer met een sterk analytisch vermogen. Je durft bestaande processen kritisch in vraag te stellen.

  Jouw ideeën leiden tot win-win situaties en tot efficiënte en effectieve manieren om de organisatie vooruit te helpen. Je wordt enthousiast van continu verbeteren en het uitwerken van end-to-end processen .

  Dit kan je aantonen doordat je reeds enkele ervaringen kan voorleggen rond het optimaliseren van E2E processen.

  Je bent een ambassadeur en draagt de initiatieven en verbetervoorstellen uit zodat ze gedragen worden door de hele organisatie.

  In deze rol ben je het aanspreekpunt voor de business, zet je in op constructieve communicatie en draag je de waarden van De Lijn uit en brengt deze tot leven : engageren, bespreken, durven, vertrouwen en vereenvoudigen.

  Dit doe je met een klantgerichte en adviserende houding.

  Dit vul je aan met :

 • Je hebt een Masterdiploma of je bent gelijkwaardig door ervaring
 • Je beschikt over minstens 5 jaar relevante ervaring
 • Je hebt kennis van Procestools (sparks), analysetools en procesmethodologie en je hebt een goede beheersing van de L6S Technieken.
 • De principes van change management, stakeholder management, transformation management
 • Je hebt kennis van kengetallen en KPI’s
 • SAP keP2P ervaring is een pluspunt
 • Je bent perfect Nederlandstalig. Je beheerst het Engels.
 • Wij bieden :

 • Een aantrekkelijk maandsalaris, in verhouding tot je diploma en competenties;
 • Extralegale voordelen zoals dubbel vakantiegeld, eindejaarspremie, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en nog veel meer;
 • Een job en een loopbaan waarin jij kunt evolueren en innoveren : je groeit professioneel mee met een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijk mobiliteitsdebat;
 • De mogelijkheid om opleidingen met betrekking tot je vakgebied te volgen en recente ontwikkeling in de markt te bestuderen om je deskundigheid up-to-date te houden;
 • Voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners, zoals vakantiehuizen, programma’s om privé computers aan te kopen en groepsaankopen.
 • De Lijn vindt een goede werk - privébalans heel belangrijk. We hebben een heel aantal satellietkantoren waardoor je in het dichtstbijzijnde kantoor kan werken of van thuis uit.

  Daarnaast zijn er ook glijdende uren. Voor overleg en de aansturing van jouw team verwachten we je wel één à twee keer per week in ons hoofdkantoor in Mechelen .

  Je kan solliciteren tot en met 6 november 2020.

  Voor functie gerelateerde vragen kun je contact opnemen met Kelly Joos (kelly.joos delijn.be), voor meer informatie over het sollicitatieproces met Hester Vermeyen (hester.vermeyen delijn.be).

  Kom je in aanmerking? Onze selectieprocedure bestaat uit een verkennend gesprek, een assessment en een selectiegesprek met de leidinggevende en HR.

  Bij De Lijn kijken we naar competenties en bieden we gelijke kansen aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, etnische afkomst of nationaliteit.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier