Groepsbegeleider/ Therapeutisch assistent + (m/v/x)
FPC Gent
Gent, BE
19 uur geleden

FUNCTIEOMSCHRIJVING

FPC Gent is een forensisch psychiatrisch centrum. In dit centrum behandelen we forensisch psychiatrische patiënten, met als doel het risico op het plegen van nieuwe strafbare feiten te verminderen zodat een (hernieuwd) verblijf in de samenleving veilig en mogelijk is.

Vanuit de forensisch psychiatrische benadering werken psychiaters, psychologen, therapeuten, verpleegkundigen, groepsbegeleiders en ander (para)medisch personeel samen aan diagnostiek, behandeling, begeleiding en re-integratie van elke patiënt.

Ze stellen elke dag opnieuw alles in het werk om kwalitatief hoogstaande en veilige zorg te bieden. Binnen deze multidisciplinaire werking dragen groepsbegeleiders / therapeutisch assistenten in de -uurs zorg in belangrijke mate bij aan dit gezamenlijk streven.

WAT HOUDT DE JOB IN?*Je maakt als groepsbegeleider deel uit van het multidisciplinair team en neemt deel aan het teamoverleg.

Samen met jouw collega’s geef je vorm aan het behandel- en leefklimaat op de afdeling waarbinnen structuur, veiligheid en begeleiding wordt geboden aan patiënten.

Je werkt op de leefgroep met patiënten met een persoonlijkheidsstoornis, een psychotische stoornis en / of een verstandelijke beperking.

Je begeleidt hen bij hun dagelijkse leefsituatie, gaat met hen in gesprek, motiveert en stimuleert hen om deel te nemen aan een dagprogramma, etc.

Je observeert patiënten en rapporteert doelgericht. Verder neem je de noodzakelijke administratieve en organisatorische taken op en plan je efficiënt taken en werkzaamheden.

 • Als groepsbegeleider / therapeutisch assistent + ondersteun je de verpleegkundige. Je bedeelt voorgeschreven medicatie via de orale weg, nadat het geneesmiddel door middel van een distributiesysteem of door een verpleegkundige werd klaargezet.
 • Gezien de specifieke setting neem je tevens - samen met het team - verantwoordelijkheid voor de veiligheid van jezelf, de collega's en de patiënten.
 • Je verliest de rechtspositie van de patiënten hierbij niet uit het oog.*Als groepsbegeleider draag je zo bij aan een optimale behandeling en de resocialisatie van de patiënten, alsook aan de interne veiligheid en beveiliging van de samenleving.

  WIE BEN JIJ?*Werken in FPC Gent betekent werken in het spanningsveld tussen behandelen en beveiligen. Het is belangrijk dat medewerkers op de afdeling graag en goed samenwerken, sterk in hun schoenen staan, stressbestendig zijn en open staan voor feedback.

  Herken je jezelf hierin? Lees dan even verder wat we graag willen dat je meebrengt naar FPC Gent.*Je kan aantonen dat je ervaring hebt met het werken met gelijkaardige doelgroepen.

  Of je hebt een relevante opleiding. Relevant betekent voor ons dat je diploma zorggerelateerd is (vb : toegepaste psychologie, orthopedagogie, opvoeder, sociaal werk, psychologie, seksuologie, .

 • Daarnaast heb je kennis van psychiatrische ziektebeelden. Heb je ook kennis van forensische psychiatrische hulpverlening, dan is dat een pluspunt.
 • Ben je tevens integer, communicatief sterk, oplettend en betrouwbaar, draag je deskundigheid hoog in het vaandel en schrik je er niet voor terug om met weerstand bij soms moeilijke patiënten om te gaan?
 • Dan pas je zonder twijfel in ons team! WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN?*Naast een maatschappelijk relevante en boeiende functie in een dynamische en gezonde organisatie gelegen te Gent, bieden wij een deeltijdse overeenkomst (4 / 5de) voor onbepaalde duur.

  Je krijgt een uurrooster volgens een cyclische planning, die bestaat uit vroege en late diensten, waarbij je 1 op 2 weekends werkt.

  We houden - in de mate van het mogelijke - graag rekening met jouw wensen bij het opstellen van jouw uurrooster, daarom krijg je de mogelijkheid een voorkeur op te geven.

  Nachtdiensten zitten niet standaard in rooster; wil je graag nachten presteren, dan kan je dit uiteraard aangeven.*Om jouw kennis op peil te houden krijg je een uitgebreid pakket aan opleidingsmogelijkheden, dat bestaat uit groepsopleidingen (waaronder een 5-daagse opleiding fysieke weerbaarheid), een uitgebreid pakket e-learnings en tal van andere opleidingen op maat van de functie.

 • Voor deze interessante job krijg je een aantrekkelijk salaris, volgens IFIC-baremaschalen. We vullen dit graag voor je aan met een groepsverzekering (pensioensparen, invaliditeits- en overlijdensverzekering, verzekering gewaarborgd loon), hospitalisatieverzekering, ADV-dagen, maaltijdcheques en een eindejaarspremie.
 • Daarnaast zijn er enkele leuke extra's zoals verzorgde maaltijden, een eindejaarsgeschenk, een jaarlijks spetterend personeelsfeest, een teambuildingbudget,.
 • Parkeren doe je gratis op de parking van het behandelcentrum en omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, is er een derdebetalersregeling bij NMBS, een fietsvergoeding (0.
 • EUR / km), een heus carpoolbeleid, flexibel woon-werkverkeer, etc.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier