Chief Accountant (m/v)
Konvert Interim Mouscron
Moeskroen, BE
6 dagen geleden

Profiel

Je bent verantwoordelijk voor het beheer en de opvolging van de volledige (analytische) boekhouding van de verschillende ondernemingen binnen de groep.

Je bent verantwoordelijk voor de correcte verwerking van diverse periodieke- en jaareinde verrichtingen Als Chief Accountant zorg jij voor een accurate periodieke- en jaarlijkse afsluiting van de verschillende entiteiten binnen de groep.

Je bent verantwoordelijk voor tijdige indiening van BTW - en vennootschapsbelastingaangiftes voor de volledige groep en bent ook het eerste aanspreekpunt in deze materies.

Je ondersteunt het controlling departement bij de consolidatie en financiële rapportering van de verschillende groepsvennootschappen.

Je staat in voor het ad hoc aanleveren van cijfers en analyses. Je verzorgt statutaire, fiscale en wettelijke rapporteringen binnen de gestelde termijnen en bent het eerste aanspreekpunt bij fiscale controles van de diverse entiteiten.

Je neemt initiatief en werkt actief mee aan de verbetering van de processen en optimalisaties binnen de financiële afdeling.

 • Je analyseert het financiële proces en je formuleert adviezen om dit proces efficiënter te laten verlopen. De voorbereiding van de audit neem je voor jouw rekening;
 • Je stuurt als ware people manager jouw team aan en zorgt er hierdoor voor dat ook zij blijvend evolueren in onze organisatie;
 • Daarnaast zal je ook als aanspreekpunt fungeren wat betreft de opvolging van verzekeringsdossiers en het subsidiëringsaspect;
 • Je ondersteunt de ad hoc projecten binnen de groep die ook implicaties hebben voor de onderneming en efficiëntie van de financiële afdeling.

  Aanbod

  Coordonner l'activité d'une équipe. Apporter un appui technique en matière de litiges et de montages financiers pour une fusion, un rachat de filiale, .

 • Définir et mettre en place une politique de crédit en direction des clients (contrôle de solvabilité, garanties, encours, .
 • Définir et mettre en oeuvre des procédures de gestion de la trésorerie et contrôler des procédures comptables. Détecter les fragilités financières de la structure et émettre des recommandations de gestion.
 • Déterminer les besoins en financement ou les disponibilités financières de la structure et mettre en place les actions adaptées (ligne de crédit, investissement, .

 • Etablir la trésorerie prévisionnelle dans le respect des ratios financiers d'endettement, de solvabilité, de fond de roulement.
 • Elaborer le budget de trésorerie selon les éléments comptables et financiers de l'entreprise et l'historique de son activité.

  Evaluer les flux financiers entrants ou sortants de la structure et en définir les procédures de traitement et de sécurisation.

  Rechercher des partenaires (banque, société d'affacturage, ...) et des solutions de financement d'importation ou de recouvrement d'exportations.

  Réaliser des virements de liquidités sur les comptes des filiales du groupe, régler des factures internes et transmettre à la comptabilité pour consolidation.

  Suivre des relations bancaires (flux, ouverture de compte, ...) et participer aux négociations des coûts avec le directeur financier.

  Suivre les positions de trésorerie et en contrôler la prise en compte comptable Dit is een prachtige kans om een actieve rol als financiële manager op te nemen binnen een internationaal bedrijf met sterke groeivisie en continue innovatie.

  Vereiste kwalificaties

 • Je behaalde een Master diploma Accountancy / Fiscaliteit of bent gelijkwaardig door ervaring; Je drukt je vlot uit in zowel het Nederlands, Frans als Engels;
 • Je hebt kennis van de courante Office pakketten en bij voorkeur ben je ook vertrouwd met SAP; Je kan minstens 7 jaar relevante ervaring voorleggen en bent bedreven in het aansturen van een team;
 • Je bent hands-on en gaat steeds op zoek naar procesmatige vernieuwing; Je kan zelfstandig werken maar bent ook een echte team-player;
 • Je bent discreet, nauwkeurig en gedreven.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier