Gezocht: vrijwilliger fietsherstel
11.11.11
Eeklo, BE
5 dagen geleden

Gevraagd :

Handige m / v die op regelmatige basis kan helpen met het herstellen van gebruikte fietsen in het fietsenatelier van het opvangcentrum.

Voorkeur gaat uit naar maandag, maar andere uren zijn zeker bespreekbaar.

Profiel :

Je bent communicatief en kunt goed overweg met mensen van verschillende culturele achtergrond. Je houdt ervan om praktisch opdrachten uit te voeren en je kennis met anderen te delen.

Improviseren en het hergebruiken van onderdelen zie je als een leuke uitdaging. Ook zelfstandigheid en het kunnen stellen van grenzen is belangrijk bij deze taak.

Je houdt je immers aan de afspraken die door het opvangcentrum zijn opgesteld over het herstellen van fietsen van bewoners.

Uiteraard kun je je vinden in de basisprincipes van het Rode Kruis : menselijkheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, eenheid, universaliteit en vrijwilligheid.

In het Rode Kruisopvangcentrum van Eeklo wonen 100 asielzoekers. Voor hen duurt het wachten vaak heel lang. Het opvangcentrum stelt hen zoveel mogelijk in de gelegenheid om de wachttijd op een prettige en / of nuttige manier in te vullen.

Zorgen dat bewoners zich zelfstandig kunnen verplaatsen helpt hier uiteraard bij. Het opvangcentrum beschikt daarom over een beperkte voorraad gebruikte fietsen.

De fietsen verkeren helaas niet allemaal in even goede staat.

Er zijn dus regelmatig herstelwerkzaamheden nodig. Aangezien de meeste bewoners dit niet zelf kunnen worden de herstellingen meestal door, of samen met vrijwilligers uitgevoerd.

Als aanvulling op het bestaande fietsherstelteam kunnen we nog enkele enthousiaste fietsherstellers gebruiken. Ben je goed met je handen en kun je daarnaast ook gemakkelijk overweg met mensen van andere culturen?

Dan ben jij waarschijnlijk de persoon die we zoeken!

In het centrum is een apart fietsatelier ingericht waar je de beschikking hebt over het meest gangbare gereedschap en materiaal.

Vanwege het beperkte budget worden de meeste herstellingen met gebruikte onderdelen uitgevoerd. Goed kunnen improviseren is dus een must.

We zijn verder speciaal op zoek naar personen die het leuk vinden om bewoners die zelf herstellingen doen te begeleiden.

Taken :

Herstellen en onderhouden van fietsen.

Rijklaar maken van gebruikte fietsen die aan het opvangcentrum zijn geschonken.

Gebruikte onderdelen verzamelen door het demonteren van onherstelbare fietsen

Bewoners die zelf reparaties willen uitvoeren hierbij begeleiden.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier