Preventieadviseur / HSE Manager - FEED
Experis Belgium
Brugge, West-Vlaanderen, België
8 uur geleden
source : Jobat

Preventieadviseur / HSE Manager- Feed

Regio Aalter - Vast Contract

voeding #food #responsible #preventieadviseur #prevention #preventie #adviseur #engineer #safety #control #Aalter #welzijn #werk #België #westvlaanderen

Doen de woorden veiligheid, welzijn en milieu je hart sneller slaan? Stel je veiligheid steeds voorop, waarbij je de problematieken van een productieomgeving als geen ander kan aanpakken?

Komt het welzijn van de werknemer altijd op de eerste plaats voor jou? Ben je een teamplayer die uitblinkt in het aansturen van anderen, iemand die met zijn pragmatische communicatiestijl alle stakeholders vlot mee krijgt in jouw verhaal?

Lees dan jouw toekomstige jobomschrijving!

Voor onze partner zijn we op zoek naar een Preventieadviseur / HSE Manager . Dit gerenommeerde voedingsbedrijf blinkt uit door zijn kernwaarden kwaliteit, innovatie en duurzaamheid en heeft locatie regio Aalter .

Jouw verantwoordelijkheden?

Je neemt je verantwoordelijkheid op als Preventieadviseur / HSE Manager .

Je takenpakket bestaat o.a. uit :

 • Je coördineert binnen het domein veiligheid en welzijn, al dan niet aangevuld met milieu, de activiteiten en formaliteiten van onze Belgische sites in Beernem, Oostende, Zeebrugge, Deurne en Schoten.
 • De opvolging van onze Nederlandse site wordt ook mee opgenomen.

 • Je werkt het beleid verder mee uit en vertaalt dit vooral naar lokale praktische bruikbaarheid.
 • Ter plaatse bespreek je je adviezen en implementeer je projecten samen met lokale verantwoordelijke (technisch manager, plant manager, ) om zo de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers verder te borgen en de wettelijke normen na te leven.
 • Je stimuleert en creëert een cultuur van bewust en veilig werken.

 • Je voert de nodige risicoanalyses uit en stelt nodige interne procedures / richtlijnen op die je in de praktijk implementeert door bijvoorbeeld opleidingen te organiseren.
 • Samen met de verantwoordelijken in iedere site, sta je in voor de aanpak en opvolging van specifieke veiligheidsproblemen.
 • Je volgt de arbeidsongevallen en statistieken op.
 • Je coördineert centraal de aankoop van PBM's.
 • Je voorziet in alle wettelijke verplichtingen en formaliteiten en onderhoudt de contacten met de betrokken externe partners (de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, FOD WASO, andere inspectiediensten .)
 • De opvolging & toepassing van de milieuwetgeving en -dossiers kan, afhankelijk van je profiel, ook tot je takenpakket behoren.
 • Je komt in deze rol op groepsniveau terecht en bent bereid je 2-wekelijks naar alle sites te verplaatsen.
 • Wie ben je?

  Je behaalde met succes minstens een bachelor diploma in een technische of wetenschappelijke richting , en je hebt bij voorkeur reeds enkele jaren ervaring binnen veiligheidspreventie.

  Verder heb je een opleiding Preventiebeleid niveau 2 of 1 afgerond en een eerste ervaring in een industriële omgeving. Je steekt er kop en schouders boven uit door je drive, praktische en pro-actieve ingesteldheid.

  Verder weet je vlot de vertaalslag maken tussen wettelijke formaliteiten en de toepassing op de vloer. Tenslotte zorgt jouw vlotte communicatie en pragmatische ingesteldheid ervoor dat je de verschillende stakeholders op de sites makkelijk mee krijgt.

  Wat kan je verwachten?

  Als Preventieadviseur / HSE Manager start je op bij een snelgroeiend bedrijf en krijg je de mogelijkheid om verder te groeien in een technisch uitdagende omgeving.

  Je komt terecht in een dynamische en open werkomgeving met aangename collega's. Verder biedt onze partner jou een boeiende, uitdagende werkomgeving met ruimte voor initiatief en creativiteit.

  Je hebt de voordelen van een KMO spirit, maar maakt deel uit van een internationale groep. Tevens krijg je een mooie verloning aangevuld met een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen en een onmiddellijk vast contract van onbepaalde duur .

  Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid vanaf dag 1 en een goede balans tussen werk en privé.

  Voldoet deze functie aan jouw verwachtingen? Solliciteer dan rechtstreeks via deze website. Bij verdere vragen kan je me steeds bereiken op steven .

  vandenbossche experis . be of telefonisch op het nummer 0484 / 15.98.32!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier