Vrijwilliger Midden- en Zuid-Limburg
Pergamijn
Vrijwilliger Midden- en Zuid-Limburg
7 uur geleden

Laat onze cliënten jouw leven kleuren!

Pergamijn biedt een warm thuis aan diverse groepen cliënten met een ernstig meervoudige beperking, een lichte verstandelijke beperking of met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Naast onze medewerkers rekenen we ook op vele vrijwilligers. Als vrijwilliger bied jij onze bewoners en deelnemers net dat tikkeltje extra.

Dus heb jij een hart voor mensen met een beperking? Lees dan verder!

Waar kom je terecht?

Verspreid over Midden- en Zuid-Limburg heeft Pergamijn een veertigtal locaties voor wonen en daginvulling. Deze locaties zijn allemaal anders : alles is toegespitst op de cliënten die we er begeleiden en op wat we er precies aanbieden : wonen, werken, daginvulling en ontspanning of behandeling.

Als vrijwilliger kies je zelf op welke locatie je wilt meedraaien. De meeste vrijwilligers zijn actief op één locatie, sommigen op twee.

Je kan als vrijwilliger meedraaien bij activiteiten in groepsvorm of alleen met één cliënt waar je leuke dingen mee doet.

Jouw rol als vrijwilliger

Vrijwilligerswerk bij Pergamijn is al even divers als onze cliënten! Als vrijwilliger ondersteun je de cliënten met allerlei activiteiten zoals bijvoorbeeld gaan wandelen of fietsen, een kopje koffie drinken, samen tv kijken, uitstapjes maken, spelletjes spelen, .

Meestal komt de vraag vanuit de cliënt zelf. Maar stel nou dat jij een leuke hobby hebt waarbij je mensen met een beperking wilt en kunt betrekken?

Denk bijvoorbeeld aan activiteiten met dieren, creatieve bezigheden, Dat is ook een prima uitgangspunt, want dan gaan wij op zoek naar een match.

Je bent als vrijwilliger belangrijk voor de cliënt omdat je hem of haar ondersteunt met bepaalde handelingen of activiteiten die ze niet zelfstandig kunnen, of gewoon voor de gezelligheid.

Jij...

 • hebt een hart voor mensen met een verstandelijke beperking. Je hebt affiniteit met deze bijzondere doelgroep en wil graag een duurzame band opbouwen met één of meerdere cliënten van Pergamijn.
 • bent minimaal 6 keer per jaar beschikbaar voor een activiteit.
 • Bij Pergamijn hechten we veel waarde aan onze vrijwilligers! Wat bieden we jou?

 • Twee keer per jaar zien we elkaar tijdens een gezellige thema-avond en een vrijwilligers dag;
 • Een eindejaarsgeschenk en een attentie voor de Dag van de Zorg;
 • Een vergoeding van je reiskosten van €0, per kilometer;
 • Tijdens jouw vrijwilligerswerk ben je via ons verzekerd;
 • Via ons digitaal magazine Tintje houden we je op de hoogte van het reilen en zeilen bij Pergamijn en delen we mooie verhalen over onze bewoners, hun naasten, vrijwilligers en medewerkers.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier