Process Safety Engineer
SGS
Antwerpen, Belgium
6 dagen geleden

Beschrijving van het bedrijf

When you need to be sure, dat is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid.

Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit.

Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 100.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen.

SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. Een van onze divisies Environment, Health & Safety (EHS) is leverancier van gespecialiseerde en geïntegreerde milieudiensten.

Denk aan veldwerk en monsternames tot on-site metingen, onderzoek over gespecialiseerde studies en laboratoriumanalyses.

Functieomschrijving

Samen met een team van technische ingenieurs zet je mee je schouders onder de procesveiligheid bij verschillende industriële klanten (vooral Seveso bedrijven).

Je krijgt hiervoor diverse projecten toegewezen. Met kleine studies ben je een paar dagen zoet, maar uiteraard zal je ook projecten in handen nemen die 9 maanden of langer duren.

Een greep uit jouw takenpakket :

 • Ready? Set? Go! Van zodra je ons intern opleidingsproces doorlopen hebt, ben je klaar om zelfstandig studies en projecten uit te voeren.
 • Hiervoor ga je regelmatig op bedrijfsbezoek bij onze industriële klanten.

 • Heb je de potentiële veiligheidsrisico’s aan de hand van modelleringen tot in de puntjes geanalyseerd? Perfect! Dan kan je nu technisch advies en sturing bieden aan jouw klanten zodat hun procesveiligheid voldoet aan de hoogste normen en standaarden.
 • En ja, als Process Safety Engineer ben je ook verantwoordelijk voor de opmaak van de veiligheidsrapporten en alles wat daarbij komt kijken.
 • Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van ongevallenscenario’s en het bijwonen van meetings bij klanten en bevoegde overheidsdiensten.

  Functie-eisen

  Je bezit een Master diploma in de Ingenieurswetenschappen of Veiligheidswetenschappen . Relevante werkervaring in procesveiligheid of engineering en kennis procesrisicoanalyse, HAZOP , zijn uiteraard zeer grote pluspunten.

  Indien je ook de Seveso- en milieuwetgeving beheerst, is dit de kers op de taart.

  Je hebt een vlotte pen en babbel waardoor je op een duidelijke en overzichtelijke manier kan rapporteren in het Nederlands en het Engels (zowel schriftelijk als telefonisch).

  Si vous parlez un peu de français, c'est une bonne chose. Verder ben je ook allergisch aan schrijffouten.

  Je bent flexibel ingesteld en hebt geen 9-to-5 mentaliteit. Een occasionele verplaatsing naar het buitenland (voor korte periodes) schrikt jou niet af.

  Integendeel, je hebt bij wijze van spreken nu al goesting’ om te vertrekken.

  Zelfstandigheid, analytisch en cijfermatig inzicht , verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, werklust en assertiviteit zijn jouw voornaamste troeven.

  Uiteraard ben je ook een zeer betrokken, gedreven en stressbestendig persoon die voor elk probleem een oplossing vindt.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier