Enterprise Data Information Architect
Smals
Brussels, Brussels, BE
3 dagen geleden
source : Jobat

Als Enterprise Data Information Architect leg je je focus op het in kaart brengen van de datastromen en dataobjecten van de organisatie met als doel een technische consistentie te bereiken in de gegevensuitwisseling.

Zo ben je verantwoordelijk voor de opmaak van een geïntegreerd en geconsolideerd datamodel. Hiervoor werk je nauw samen met verschillende technische teams, de business of andere stakeholders.

Je neemt een ondersteunende rol op in en met deze teams.

Telkens met een focus op data / informatie bewaak en optimaliseer je de enterprise architectuur. Je staat in voor het definiëren, documenteren, onderhouden en communiceren van de nodige methodieken en standaarden.

Je denkt mee na over en neemt richting omtrent strategische beslissingen in dit domein. Tevens werk je mee aan het detailleren en concretiseren van de target architectuur.

Je zorgt eveneens voor het uitdragen, toepassen en vertalen van algemeen geaccepteerde standaarden binnen de Data Architecture (zoals DMBOK).

Hierbij weet je linken te leggen naar andere interne transformatietrajecten of geldende standaarden in de organisatie.

Je fungeert als aanspreekpunt voor thema’s omtrent de uitwisseling of manipulatie van gegevens. Je verzamelt informatie, filtert deze en staat in voor een efficiënte doorstroming.

Tot slot volg je nieuwe trends op in het domein.

Je beschikt over een universitair diploma (informatica of burgerlijk ingenieur) en hebt minimaal vijf jaar ervaring in een gelijkaardige architectuurrol.

Je hebt kennis van geldende standaarden op het gebied van Data Management (bijvoorbeeld DMBOK). Tevens heb je ervaring met (scaled) Agile principes.

Je hebt goede conceptuele en analytische vaardigheden.

Je goede communicatieskills en je luistervermogen zorgen ervoor dat je vlot samenwerkt en tevens ook anderen op die manier in beweging krijgt.

Je bent in staat anderen te inspireren of te ondersteunen en je kan je visie helder overbrengen.

Je bent innoverend ingesteld en gaat proactief en resultaatgericht aan de slag.

Je hebt een actieve kennis van de tweede landstaal.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier