Ploegbegeleider werkstraffen regio Genk
Natuurpunt vzw
Brussel
6 dagen geleden

Omschrijving van de vacature

Wil je mee bouwen aan een groenere leefomgeving? Wil je je graag professioneel engageren voor de sociale economie? En zit zowel begeleiden als zelf praktisch werk uitvoeren in jouw genen?

Dan is deze functie op jouw lijf geschreven.

Wat is Natuurpunt?

Kom meer te weten over de waarden, de missie en de structuur van Natuurpunt.

Wat ga je doen?

Als werkvloerbegeleider werk je samen met een groep werkgestraften in onze natuurgebieden in het kader van de alternatieve gerechtelijke maatregelen, zowel autonome werkstraffen als dienstverlening.

Je taken zijn onder meer :

 • Organiseren van de werken op terrein in overleg met collega ploegbegeleiders, vrijwilligers en je leidinggevende. De taken die je verricht zijn voornamelijk laagdrempelige natuurwerken zoals exotenbeheer en maaibeheer.
 • Begeleiden, coachen en motiveren van een groep van mensen die in het kader van een werkstraf of dienstverlening hun werkstraf verrichten in een van onze natuurgebieden in de regio Genk.
 • Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks toezicht op deze groep. Dit betekent dat je actief meewerkt in de natuur en hierbij een voorbeeldfunctie hebt.

 • Verzorgen van de administratie van het project en rapporteren aan en adviseren van de justitie assistent en de netwerkbeheerder (extern Justitiehuis) en de verantwoordelijke van Natuurpunt (intern).
 • Deelnemen aan overlegmomenten in het Justitiehuis.

  Gewenst profiel

 • Je beschikt minstens over een bachelordiploma (dit is een vereiste vanuit Justitie).
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en je bent bereid om op termijn een rijbewijs BE te behalen.
 • Je bent sterk in sociale begeleiding . Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken met werkgestraften. Je kan werken met de nodige discretie, hebt voldoende inlevingsvermogen, kan mensen motiveren en ook grenzen stellen.
 • Ervaring op het vlak van natuurbeheer en het gebruik van kleinere machines zoals kettingzaag, bosmaaier zijn een pluspunt.
 • Je hebt kennis van de gerechtelijke structuren, de werking van het justitiehuis en meer specifiek van de wetgeving en werking van de autonome werkstraffen of bent bereid je hier op snelle termijn in in te werken.
 • Je kan goed organiseren en bent tijdig en correct in administratie.
 • Je bent flexibel ingesteld wat de uitoefening van de taken en de werkregeling betreft.
 • Je hebt kennis van de basis informatiepakketten (gebruik en tekstverwerking).
 • Ons aanbod

  We bieden je een voltijds bediendencontract aan van bepaalde duur, nl 1 jaar met kans op verlenging.

  Je werkt 38 uren per week in een vast uurrooster . Je werkt elke week van dinsdag tot en met zaterdag. Het zaterdagwerk is een belangrijk onderdeel van deze job.

  Hier kan dus niet van afgeweken worden.

  Je krijgt een loon aan het eigen Natuurpuntbarema (aanvangssalaris is minimum 2051,77 bruto voor een voltijdse tewerkstelling, relevante ervaring kan gedeeltelijk overgenomen worden voor een stijging binnen dit barema), aangevuld met maaltijdcheques en een dertiende maand

  Je standplaats is onze loods in Genk maar de werken voer je uit in de ruime regio.

  Een uitgebreid overzicht van alle arbeidsvoorwaarden voor verlof, loon, thuiswerk, enz vind je terug op onze website.

  Bij voorkeur start je bij ons zo snel mogelijk.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier