Projectleider Bouw
Start People Public - Poolstok
GENT, BE
5 dagen geleden

Description

Voor Stad Gent zijn we op zoek naar een Projectleider Bouw (m / v / x); afdeling FM Themagebouwen.

Voor deze functie stap je als projectleider in het projectbureau van FM Themagebouwen, een team van projectleiders en controleurs dat zich focust op de projecten in administratieve gebouwen, musea en bibliotheken, buurt- en open huizen, logistieke gebouwen, monumenten en zelfs kunstwerken op openbaar domein.

Het is een heel divers patrimonium met gebouwen die omwille van hun omvang, gebruik of erfgoedwaarde soms specifieke expertises vereist.

Als Dienst FM Themagebouwen willen we alle facilitaire producten en diensten aanleveren om de werking van de gebruikers in deze gebouwen maximaal te ondersteunen.

Functie inhoud

Stad Gent en OCMW Gent willen de conditie, kwaliteit en duurzaamheid van hun uitgebreide gebouwenpatrimonium continu verbeteren en aanpassen aan de hedendaagse en toekomstige normen.

Daarom investeert de Stad Gent permanent in haar gebouwen en in de gebouwtechnieken. Deze investeringsprojecten kunnen zowel gaan over nieuwbouw als over verbouwing, restauratie, renovatie of onderhoud van gebouwen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vernieuwing van daken, buitenbeglazing, binnenafwerking, HVAC installaties, liften of elektriciteitsinstallaties, .

Ook zijn er regelmatig bouwkundige en technische aanpassingen nodig aan de bestaande gebouwen om ze beter te laten aansluiten bij de veranderende noden van de gebruikers.

Tot slot zijn er de grotere verbouwings-, nieuwbouw- en restauratieprojecten. Hier wil de stad zowel op kwalitatief als op ecologisch vlak een voortrekkersrol vervullen.

 • Gebouwen hebben geen geheimen voor jou. Je doet dan ook met plezier voorstellen om bijvoorbeeld hun betrouwbaarheid, onderhoudskost of energiebesparing te optimaliseren.
 • Je bent verantwoordelijk voor de grotere facilitaire projecten die door externe partijen ontworpen en uitgevoerd worden.
 • Je volgt hierbij het dossier van onderzoek tot oplevering op en maakt hierbij gebruik van de projectmethodologie. Je bent het aanspreekpunt en zorgt voor een heldere communicatie met de klant, het ontwerpteam en de uitvoerders in het project.

 • Je werkt ook zelf dossiers uit voor de uitvoering van kleinere bouwwerken of werken aan technische installaties binnen het gebouwenpatrimonium.
 • Jij houdt hierbij de pen vast voor de opmaak van het plan van eisen en het ontwerp, en zorgt voor een technische en financiële oplossing.

  Je ontfermt je ook over de vergunningsaanvraag, de technische bestekken en de uitvoeringsplannen. Je volgt tenslotte de uitvoering van de werken op en zorgt na oplevering voor de overdracht van het project in de reguliere werking.

 • Bij de aanbesteding van werken en studieopdrachten volg je de wetgeving op overheidsopdrachten. Je geeft waar nodig toelichting over je dossier aan het bestuur, en legt het hen regelmatig voor ter goedkeuring.
 • Je bereidt grote raamcontracten voor bouwkundige werken voor die de activiteiten van de organisatie ondersteunen.
 • Je verwerkt complexe dossiers en communicatie met de belanghebbenden. Voor de andere dossiers geef je inhoudelijke input aan jouw medewerkers / collega’s en sta je hen bij indien er zich bij de afhandeling problemen voordoen.
 • Je werkt acties uit die kaderen in het jaarplan van de dienst en de reguliere werking van de dienst of het departement verbeteren.
 • Per actie formuleer je onder meer de doelstelling, leg je de nodige contacten en sta je in voor de implementatie en de nazorg ervan.

  Indien nodig werk je hiervoor samen met collega’s van de dienst of van andere diensten.

  Company

  Stad Gent, FM Themagebouwen.

  De Stad Gent en het OCMW Gent werken met meer dan 6.000 mensen aan een optimale dienstverlening voor een open, solidaire, wijze en kindvriendelijke stad.

  Heb je zin om je dagelijks in te zetten voor de Gentenaars en je DNA te laten versmelten met dat van de stad? Je komt terecht in een betrokken werkomgeving met aandacht voor je werk-privébalans en een vernieuwende blik op de toekomst.

  Profile

  Master industriële wetenschappen (burgerlijk of industrieel ingenieur) bouwkunde / elektromechanica / elektrotechniek / elektronica-ICT / energie OF master industriële wetenschappen (burgerlijk ingenieur) architectuur OF master architectuur (architect)

  Je hebt een goede (bouw)technische kennis

  Je bent sterk in coördineren, plannen en prioriteiten stellen

  Je bent communicatief

  Offer

  Voltijds contract bij Stad Gent van minimum 6 maanden tot 2 jaar (op termijn zal er een reguliere selectieprocedure voor deze functie worden ingericht).

  Verloning op A niveau, aangevuld met extra legale voorwaarden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier