(Praktijk)lector Graphic Skills en UI Design
Hogeschool PXL
Hasselt, Flemish Region, Belgium
2 dagen geleden

FUNCTIECONTEXT

PXL-Digital integreert de opleidingsclusters Information Technology (IT) en Electronic Engineering (EE) binnen één departement.

Het departement zorgt hierbij voor een fijnmazige structuur van opleidingen, afstudeerrichtingen, keuzetracks en innovatieroutes.

Op deze manier wordt een uniek aanbod van specialisaties binnen digitale technologie en digitale business gecreëerd, zowel op het niveau van bachelor- als graduaatsopleidingen.

Een volledig overzicht van de opleidingen is beschikbaar via .

Het departement kiest voor Community-driven onderwijs. Samen onderwijs maken voor en door de community van junior-collega’s (studenten), collega’s, bedrijven en onderzoekers staat hierbij centraal.

Sinds 1 september 2019 werden de graduaatsopleidingen een volwaardig onderdeel van onze hogeschool. Deze situeren zich tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding.

Ze zijn erg praktijkgericht en leiden op naar een specifiek beroep. Werkplekleren vormt hierin de rode draad.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Je zal onderwijs verzorgen aan studenten in de opleidingscluster Information Technology, meer bepaald in de graduaatsopleiding Digitale vormgeving (dag- en avondtraject).

De onderwijsopdracht situeert zich in het domein digitale vormgeving . Daarnaast begeleid je graduaatsstudenten in het werkplekleren en hun graduaatsproef.

De opdracht kan gecombineerd worden met oproep nummer 705 / 2223 in het domein UX design (25%) of met vacature 040 / 2223 in het domein webontwikkeling (40%), afhankelijk van jouw expertise en beschikbaarheid.

In geval van interesse om te combineren, geef je dit best aan in jouw motivatiebrief en solliciteer je ook apart voor de andere vacature(s).

Je hebt een competentiegerichte onderwijsvisie die aansluit bij de visie van de hogeschool en de opleiding en je staat mee in voor de continue verbetering van het onderwijs in de betrokken opleiding.

Je toont collegialiteit en flexibiliteit en levert een actieve bijdrage in team tot :

 • de uitwerking en uitvoering van het opleidingsconcept en curriculum;
 • de realisatie van de doelstellingen van de opleiding en de hogeschool;
 • het deelnemen aan (didactisch) overleg (o.a. in de opleidingsraad);
 • het begeleiden van stages en werkplekleren
 • Het begeleiden van graduaats- en bachelorproeven
 • het verstrekken van informatie aan kandidaat-studenten op de voorziene infomomenten
 • Profiel

 • Je beschikt over vakinhoudelijke expertise m.b.t. het domein digitale vormgeving en kan deze praktisch toepassen.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.
 • Je bent positief ingesteld en communicatief vaardig.
 • Je werkt opdrachten uit in verbinding met je collega’s en vertaalt dit naar onze junior-collega’s;
 • Je kan vlot werken met diverse relevante IT-tools. Je kan aantonen dat je ICT ook op een didactisch verantwoorde manier kan inzetten.
 • De professional die wij zoeken :

  Ben jij een ondernemend en dynamisch professional die open staat voor vernieuwing? Ga je vanuit een onderzoekende houding zelf actief op zoek naar nieuwe inzichten, werkwijzen en oplossingen?

  Heb je de passie en empathie om studenten alias junior-collega's met enthousiasme te coachen in hun leerproces, werkplekleren en stage-activiteiten?

  Kan je gemakkelijk een netwerk uitbouwen en zowel zelfstandig als in team kan werken? Draag jij duurzaamheid hoog in het vaandel?

  Dan bezit jij de en nodigen wij jou graag uit om te solliciteren.

  Toelatingsvoorwaarden

 • Je bent in het bezit van een bachelor- of masterdiploma (of hiermee gelijkgesteld).
 • Je beschikt over aantoonbare expertise en relevante praktijkervaring in het domein digitale vormgeving.
 • Onderwijservaring in het hoger onderwijs strekt tot aanbeveling;
 • Een aggregaat of een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid is een meerwaarde;
 • Ervaring met online onderwijs of online werken is een meerwaarde.
 • Je bent bereid om een gedeelte van jouw opdracht in het avondonderwijs te presteren.
 • Je voldoet aan de wettelijke taalvereisten voor de kennis van de doceertaal waarin je het opleidingsonderdeel doceert.
 • Aanbod

  Hogeschool PXL, centraal gelegen in het hart van Limburg. Verankerd in de regio, met blik op de wereld. Je mag rekenen op een uitdagende functie met ruimte voor het opnemen van verantwoordelijkheden en met oog voor de mogelijkheden om uw talenten verder te ontwikkelen.

  Je komt terecht in een innovatieve en multidisciplinaire omgeving die hartelijkheid en ernst uitstraalt. Je mag je verwachten aan een aantrekkelijk statuut en vakantieregeling.

  Terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, een fietsvergoeding, aantrekkelijke cateringvoorwaarden en tal van andere voordelen zijn inherent.

  De inschaling gebeurt op masterniveau (salarisschaal 502) of op bachelorniveau (salarisschaal 316). Voor meer informatie :

  Naast anciënniteit in de openbare sector kan ook relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige worden toegekend, conform het hogescholendecreet.

  De maximum toegekende anciënniteit voor deze functie bedraagt 10 jaar, tenzij de automatisch toegekende beroepservaring deze termijn overschrijdt.

  Deze nuttige beroepservaring kan worden toegekend mits het voorleggen van de noodzakelijke bewijsstukken binnen de maand na indiensttreding en onderzoek van het volledige dossier.

  De anciënniteitsbepalingen voor interne kandidaten zoals eerder verworven, blijven behouden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier