Departement Chronische Ziekten, Metabolisme en Veroudering
KU Leuven
Leuven
2 dagen geleden

Het departement Chronische Ziekten, Metabolisme en Veroudering (CHROMETA) werft een excellente basisonderzoeker aan om, in nauwe samenwerking met de klinische onderzoekers, het inzicht in metabole ziekten te vergroten en zo het translationeel onderzoek van de onderzoekseenheid Metabole Ziekten te stimuleren.

Ons departement omvat meerdere laboratoria met een excellente track record in metabool onderzoek, waaronder fundamenteel onderzoek naar botziekten, type 1 diabetes, hepatologie en bariatrische chirurgie in diermodellen, evenals klinisch onderzoek in voeding, obesitas, gastro-

enterologie, andrologie, geriatrie en longziekten. Verschillende van deze onderzoeksgroepen richten zich op trans-nutritionele zorg en op het beter begrijpen van de mechanismen van metabole veranderingen.

Om te excelleren in dit snel evoluerende en zeer competitieve onderzoeksdomein van metabole ziekten, is het essentieel om in de toekomst een integrale onderzoeksbenadering te hanteren.

Mechanismen en therapeutische effecten zullen immers tegelijkertijd in meerdere organen (vetweefsel, lever, darm, pancreas, maar ook spieren, hersenen, microbioom, immuunsysteem, enz.

onderzocht moeten worden. Dit soort onderzoek vereist een doorgedreven expertise op het gebied van voeding en metabolisme, in combinatie met het ontwikkelen van innovatieve concepten.

De aanwezigheid in ons departement van zeer gespecialiseerde apparatuur (waaronder metabole en calorimetrische faciliteiten voor muizen, en een muismodel van bariatrische chirurgie) als van verschillende Core-

faciliteiten in de Biomedische groep (moleculaire beeldvorming van kleine proefdieren, genomics, metabolomics, microbioom, LC-

MS / MS), als ook de nabijheid van een academisch ziekenhuis met meer dan 700.000 ambulante bezoeken per jaar bieden uitstekende mogelijkheden voor metabool onderzoek.

Daarom willen we ons onderzoek uitbreiden met een expert in metabole ziekten en voeding, met als doel het fundamenteel en translationeel onderzoek in dat domein uit te bouwen en samenwerkingen zowel binnen het departement CHROMETA als daarbuiten uit te werken.

Je behaalde een PhD in de biomedische wetenschappen biologie, biochemie of een daarmee gelijkwaardig domein. Je hebt ten minste 3 jaar postdoc ervaring op het gebied van metabole ziekten en voeding.

Je hebt doorgedreven expertise in diermodellen en in celbiologie. Ervaring met genomics of metabolomics is een pluspunt.

 • Je onderzoekskwaliteit blijkt uit publicaties in toonaangevende internationale tijdschriften en door internationale onderzoekservaring.
 • Je hebt aantoonbare kwaliteiten voor academisch onderwijs. Onderwijservaring is een pluspunt.
 • Je beschikt over organisatorische vaardigheden en je bent collegiaal ingesteld. Je beschikt over leidinggevende kwaliteiten in een universitaire context.
 • Een goede kennis van het Engels is een vereiste. De KULeuven biedt cursussen academisch Engels aan.
 • De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen.
 • Vooraleer u een lesopdracht in het Nederlands ( / Engels) doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands ( / Engels) te verwerven.

  undefined

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier