Field Service Controls Engineer
John Bean Technologies
Antwerpen, BE
2 dagen geleden
source : Belgie Vacature

Taken en verantwoordelijkheden JBT FoodTech maakt deel uit van John Bean Technologies Corporation, wereldleider in de technologie van de voedselverwerkende industrie en de luchttransportsector.

JBT FoodTech is marktleider in engineering, productie en service van machinebouw voor geautomatiseerde inblik-, vul-, sluit-, en sterilisatiesystemen.

Wereldwijd verzekeren zij een professionele oplevering, training en klantendienst / dienst na verkoop aan topbedrijven in de voedingsindustrie.

Om in te spelen op hun huidige groeistrategie en de verdere professionalisering te realiseren, is JBT FoodTech voor de vestiging in Sint-

Niklaas - waar zij meer dan 75 jaar actief zijn met op dit moment 140 medewerkers voor het regionale Customer Care Team, op zoek naar een gedreven (m / v)

Service Engineer Automation EMENA lnternationaal georiënteerde service engineer in machinebouw

Interesse in de technische support on site bij klanten over de gehele wereld?

Na een grondige opleiding van ongeveer 1 jaar word je als service engineer EMENA uitgezonden naar klanten over deze gehele regio, en ben je on site verantwoordelijk voor technische support voor onze geleverde machines.

Tijdens de installatie van nieuwe machines, complete systemen of Customer Care modificaties, zorg je voor het testen, aanpassen & integreren van de automatisatie systemen (PLC + HMI + netwerk).

Je adviseert de klant i.v.m.

de noodzakelijke uit te voeren werkzaamheden en benodigde onderdelen hiervoor en informeert hem verder over de mogelijkheden die bestaan binnen ons uitgebreide Customer Care aanbod aan producten en oplossingen om het rendement van zijn JBT machines te verhogen.

Hierbij hoort ook een gedetailleerde interne en externe rapportering om de verdere opvolging te verzekeren.

Stapsgewijs groeien je verantwoordelijkheden en voer je zelfstandig projecten uit.

Dit gebeurt in goede communicatie met collega's, lokale technici en eventuele onderaannemers.

Occasioneel voer je ook interne opdrachten uit zoals assistentie in productie / assemblage en afname van nieuwe machines voor verscheping.

Belangrijk bij alle taken is een goede feedback naar alle afdelingen waar je nauw mee samen werkt, Engineering, Productie en Spare Parts departement, ter verbetering van de technische design van onze machines en van de ondersteuning van onze klanten.

Je werkt in nauw overleg met al deze afdelingen en rapporteert aan de Service Manager aangaande je acties en resultaten.

Profiel kandidaat Ben je een Technische Professional die een sterke technische know-how en klantgericht denken combineert?

Je hebt een technische bachelor of master opleiding (elektro-mechanica, automatisering, proces- en productietechnieken, .

 • of bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je bent al enkele jaren (5-10j) actief binnen een vergelijkbare technische of industriële omgeving (eventueel service engineering) en mogelijk reeds in een internationale context, ofwel ben je bereid internationaal te gaan werken en wil je je kennis verdiepen en verbreden in de uitdagende omgeving van machinebouwprojecten in de voedingsindustrie.

  Je werkt graag bij internationale klanten on site, bent praktisch en zelfstandig ingesteld, en beschikt over een gezonde dosis technisch inzicht (vlot lezen van technische tekeningen is een must).

  Als JBT-vertegenwoordiger bij onze klanten is het belangrijk om ook communicatief vaardig te zijn.

  Op technisch vlak is een grondige kennis van automatisatiesystemen, bij voorkeur Siemens TIA Portal, S7 , Allen Bradley RS Logix, een must.

  Je werkt gestructureerd en oplossingsgericht en kan op langere termijn volledige projecten coördineren.

  Je communiceert vlot in het Nederlands en Engels, bijkomende talenkennis (F,D,S,I) kan een troef zijn.

  Reizen is echt een voordeel voor jou, er wordt meer dan 60% van de werktijd gereisd.

  Geboden wordt De sterk groeiende Customer Care (Aftermarket) onderstreept het belang van de Service afdeling voor JBT FoodTech.

  JBT FoodTech investeert in de meest moderne technologieën en onderscheidt zich door verregaande innovatie en het aanbieden van totaaloplossingen op maat van de klant.

  Bij JBT FoodTech zal je complexere, bedrijfs-kritische problemen zelfstandig en / of in teamverband kunnen oplossen.

  Je komt terecht in een internationale, hoogtechnologische, hands-on omgeving met ruimte voor initiatief en echte doorgroeimogelijkheden.

  Je werkt met producten & oplossingen met een uitstekende reputatie in hun sector op het vlak van kwaliteit.

  Zij hanteren een weinig hiërarchische, no-nonsense overlegcultuur waarbij zelfstandigheid, team spirit en korte communicatielijnen centraal staan.

  Je ontvangt een marktconform salarispakket inclusief bedrijfswagen, extralegale voordelen en regeling voor de tijdsduur die in het buitenland wordt gespendeerd.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier