Manager, Project & Program Management
wolters kluwer
Motstraat, Mechelen, BEL
3 dagen geleden

Momenteel kijken wij uit naar een enthousiaste, gedreven Program & Innovation projects Manager om ons Digital Product Development & Management team te versterken.

Je bent verantwoordelijke voor het migratie programma van onze core online research solutions. Daarnaast stuur je ook de innovatie project managers aan die binnen verschillende domeinen innovatie projecten opstarten en begeleiden om zo de digitale transformatie van ons productportfolio te versterken.

Als Program & Innovation projects Manager neem je ownership over het migratieprogramma van onze digitale solutions en manage je de samenhang tussen de verschillende tracks die binnen dit programma worden opgestart.

Daarnaast coach je ook een team van project managers die verantwoordelijk zijn voor andere innovatieve projecten buiten het migratie-programma.

Jouw takenpakket : Program Management Je leidt het programma rond de migratie van onze core online research solutions naar een nieuw globaal platform Je leidt de samenhang tussen de verschillende tracks die binnen dit programma worden opgestart.

Je bewaakt budget, scope, timing en vooruitgang van het gehele programma en de verschillende deeltrajecten. Je aligneert alle projecten binnen het migratie programma in functie van de programma doelstellingen.

Je bent het centraal aanspreekpunt voor informatie over de program status en organiseert en leidt programma steerco’s met de betrokken stakeholders.

Je rapporteert de programma status, vooruitgang, risico’s en afwijkingen aan de relevante stakeholders. Je leidt en coördineert de hele programma organisatie (virtuele teams op meerdere locaties).

Je stuurt deze bij waar nodig en zorgt ervoor dat aanpassingen worden uitgerold. Je zorgt ervoor dat beslissingen genomen worden om vooruitgang te garanderen.

Je verzorgt de interne communicatie & marketing van het overall programma. Innovation projects lead Je stuurt een team van Project managers aan en coacht hen om de projectaanpak en governance zoveel mogelijk te stroomlijnen over de verschillende projecten heen.

Op basis van de strategische prioriteiten, geïnitieerd vanuit het BD MT, zet je de juiste project manager op het juiste project.

Je begeleidt de innovatie projectmanagers in het onderzoeken en realiseren van new business value opportuniteiten en stimuleert een pragmatische aanpak vanuit een lean startup mentaliteit.

Je demonstreert en promoot een Innopreneurship-mindset binnen je team. Samenwerking binnen en buiten de organisatie Je communiceert op een duidelijke manier met zowel project teams, business stakeholders als met het MT en DC.

Je werkt op een constructieve manier en heel nauw samen met collega’s uit verschillende afdelingen binnen de organisatie.

Je rapporteert en communiceert intern pro-actief rond de status van het programma en de projecten met alle stakeholders binnen de organisatie.

Je bouwt mee aan een constructieve en resultaatgedreven werking binnen het digital products team. Je rapporteert rechtstreels aan de Director Strategy en Innovatie en maakt deel uit van het Business Development Management Team.

Jouw profiel Je hebt een sterke program & projectmanagement achtergrond, ervaring in een software development-omgevingen met meerdere teams op verschillende locaties is een pluspunt en je hebt bij voorkeur kennis van scrum.

Je bent een geboren organisator en leider Je bent analytisch en kan informatie goed synthetiseren en overbrengen. Je neemt graag ownership en verantwoordelijkheid op, en je houdt hierbij rekening met de belangen en prioriteiten van het programma en de verschillende stakeholders.

Je bent een bruggenbouwer en teamplayer die vlot samenwerkt en communiceert met diverse profielen. Je bent een sterke communicator, je straalt enthousiasme uit en slaagt erin ook anderen te engageren.

Je bent flexibel en kan werken met onzekerheden en wisselende prioriteiten. Je bent resultaatsgericht, pragmatisch en hebt een can do -mentaliteit.

Je hebt zin voor initiatief en denkt met een open vizier. Je bent geïnteresseerd in de opportuniteiten die nieuwe technologieën en de snel wijzigende (professionele) wereld met zich mee brengen.

Je genoot een masteropleiding (of gelijkwaardig door ervaring). Je kan je vlot uitdrukken in het NL / FR / ENG Je bent bereid om te reizen.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
voortzetten
Aanvraagformulier